Sopire dun hovedpude | Lav | 60 x 63 cm
Før DKK 1.199,00
stk. v/1 stk.
DKK 1.199,00
stk. v/2 stk.
DKK 749,00
Arata hovedpude | Lav | 60 x 63 cm
Før DKK 999,00
stk. v/1 stk.
DKK 999,00
stk. v/2 stk.
DKK 499,00
Arata hovedpude | Mellem | 60 x 63 cm
Før DKK 1.199,00
stk. v/1 stk.
DKK 1.199,00
stk. v/2 stk.
DKK 599,00
Arata hovedpude | Høj | 60 x 63 cm
Før DKK 1.399,00
stk. v/1 stk.
DKK 1.399,00
stk. v/2 stk.
DKK 699,00
Morfeus hovedpude | Lav | 60 x 63 cm
Før DKK 1.599,00
stk. v/1 stk.
DKK 1.599,00
stk. v/2 stk.
DKK 999,00
Morfeus hovedpude | Mellem | 60 x 63 cm
Før DKK 1.799,00
stk. v/1 stk.
DKK 1.799,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.099,00
Morfeus hovedpude | Høj | 60 x 63 cm
Før DKK 1.999,00
stk. v/1 stk.
DKK 1.999,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.199,00

Hovedpuder i 60x63 cm

Hvor ofte skal man skifte hovedpude?

Selvom du omhyggeligt plejer og lufter din hovedpude, slides den stadig hver eneste nat. Af denne grund anbefales det at udskifte din pude hver 2-3 år. Hver nat udleder du også en masse fugt som sætter sig i puden, så det er både for at opretholde den rette støtte samt af hygiejniske årsager, at din pude bør skiftes efter 2-3 år. Når du skifter din pude, kan der være en tilpasningsperiode, især hvis du skifter fra én type pude til en anden. Det kan f.eks. være, at du i længere tid har sovet med en hovedpude i memmoryskum, men nu er skiftet til en pude med dun. Læs mere om, hvordan du vænner dig til din nye pude.

Vælg den rette hovedpude og få en optimal og behagelig nattesøvn

Når du skal vælge din kommende hovedpude, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i hvilke behov og ønsker, som du har til din kommende hovedpude. Ikke to personer er ens, og sover derfor heller ikke på samme måde. Så bare fordi din partner, veninde eller mor sover fantastisk med en given pude, så er det ikke sikkert, at du sover godt med den. Det er vigtigt, at du sover med en hovedpude, som passer til dig og dine personlige præferencer. På den måde sikrer du, at du får en optimal støtte. Hvis ikke, at du får den rigtige støtte, så ligger du og spænder i din krop, hvilket gør, at du ikke slapper ordentlig af. Du har defor ringere forudsætninger for at få en god søvn og sværere ved at komme ned i den dybe søvn. Spændinger i kroppen bidrager til smerter i hovedet, ryggen og nakken.
Er du lidt usikker på, hvilken hovedpude, som du skal have? Hvis du kan svare ja til det, så kan du læse mere om hvilken pude, som vil være den helt rigtige hovedpude for dig, og som vil kunne give dig en bedre søvn.
Bliv klogere på hvilken hovedpude du skal have

Hovedpude med dun vs ergonomiske hovedpude

En ergonomisk hovedpude fremstilles tit og ofte af en form for skum såsom memoryskum, hvor dunpuder indeholder dun, som navnet også antyder. En ergonomisk hovedpude er til dig, som har brug for mere fast støtte til din dit hoved samt nakke. En dundpude er til dig som gerne vil have en blød pude, som du har mulighed for at forme, som du ønsker for at give bedst støtte til hovedet og nakken. Den rigtige ergonomiske og dunpude vil  dermed give dig en bedre søvnkvalitet.
Næsten alle ergonomiske puder kan ikke tåle at blive vasket. Det skal dog siges, at mange ergonomiske puder har et betræk, som kan tåle, at komme i vaskemaskinen. En dunpude kan tåle vask i vaskemaskinen samt at tørretumbles. Vi anbefaler dog ikke, at du vasker din dunpude særlig ofte, da det kan skade dunene i puden og dermed give dig en ringere støtte. Læs mere om hvordan du bedst mulig
vedligeholder din dunpude.

Vores udvalg af hovedpuder 60x63 cm

Hos os finder du et stort udvalg af lækre hovedpuder i 60x63 cm. Vi har nøje udvalgt vores puder, for at give dig mulighed for at vælge en pude i høj kvalitet. Vælg mellem gåsedun, moskusdun og andendun. Alle hovedpuderne er betrukket med en lækker bomuld. Vores puder fås i flere forskellige højder. Så vi har både hovedpuden til dig som foretrækker en høj hovedpude, og til dig som helst vil have en lav pude. Vi har puden med den perfekte pude højde til dig. Det er vigtigt, at du vælger en hovedpude som har den rette højde, da det er med til at give dig den optimale støtte, som du har brug for. Både en for lav og høj hovedpude kan give dig gener. 


Morfeus og Arata hovedpuder

Morfeus og Arata puderne er vores egne puder. De er fyldt med henholdsvis gåsedun og mosksudun. Både gåsedunen og moskusdunene, som er i puderne, er klasse 1 dun. Puderne er OEKO-TEX certificeret. Det betyder, at de ikke indeholder sundhedsskadelige kemikalier og stoffer. Derudover er de NOMITE certificeret, hvilket betyder, at husstøvmider og andre bakterier har svært ved at komme ind i puden, da pudernes vår (betræk) er så tætvævet. Sidst men ikke mindst så er de eksklusive serier af hovedpuder produceret i Danmark af Ringsted Dun. Alt i alt, er både Arata og Morfeus hovedpuderne i rigtig høj kvalitet. Hovedpuderne kan fås i flere forskellige størrelser. Se alle størrelserne her


OEKO-TEX certificerede hovedpuder

Alle vores hovedpuder i 60x63 cm er OEKO-TEX certificeret. At en pude er OEKO-TEX certificeret betyder, at den er testet og fri for skadelige stoffer og kemikalier.

FAQ - Oftest stillede spørgsmål


Hvad er en normal størrelse for en hovedpude?

En normal pude i dansk standardstørrelse er 60x63 cm. 

Hvad betyder det, når en hovedpude har 3 kamre?

Hvis du er på udkig efter en pude med dun, så er du højt sandsynligt stød på udtrykket "3-kammer". Men hvad betyder det egentlig? Udtrykket " 3-kammer" henviser til pudens inddeling. Hvis en hovedpude har 3-kamre, så skal du forestille dig en hovedpude i 3 lag. I de to yderste kamre vil der være dun, og i det inderste kammer vil der være småfjer. Småfjerene er med til at give en god støtte til dit hoved og din nakke. Dunpuder kan også fås med ét kammer. Her ligger alt fyldet i samme rum. En 1-kammer pude er dermed en smule blødere end en 3-kammer pude. Vær opmærksom på, at man snakker kun om "kamre" ved dundpuder.


Hvordan skal en dunpude vedligeholdes?

Hovedpuder med dun kan vaskes på 60 grader i vaskemaskinen. Det anbefales dog ikke, at du vasker den særlig tit, da vask er hårdt for dunene. For mange gange i vaskemaskinen vil have en negativ indvirkning på pudens støtte. Når du vasker din dunpude, så er det rigtig vigtigt, at dunene får lov til at tørre ordentlig, så de fastholder deres spændstighed, som giver dig en fluffy og blød pude. Du kan tørre din pude i din tørretumbler. Derudover har hovedpuden også med jævne mellemrum godt af, sammen med din dyne, at komme en tur i tørretumbleren, da det fjerner fugten fra dunene. Den vil dog ikke blive mere ligeså fluffy som ny. Informationer omkring vask af vores puder vil altid stå under specifikationer eller varebeskrivelsen. Derudover kan du også læse mere om hvordan dunpuder skal vedligeholdes her.

Kan en hovedpude byttes? 

Det kan godt være svært, at vurdere bare ved at se et billede af en pude om det vil være en god pude for en. Du kan derfor sagtens shoppe en pude hjem og prøve den i din egen seng i 5-10 minutter. Når du prøver puden, så sørg for ikke, at have pudebetræk, håndklæde eller lign. over puden, da det godt kan sætte sig i puden. Hvis du efter at have prøvet puden har indset, at det ikke helt er den rigtige pude for dig, så sender du den bare tilbage til os. Vi tager ikke puden retur, hvis den er sovet med.


Hvorfor skal jeg vælge en hovedpude i silke eller bambus?

En hovedpude i bambus eller silke er en med til at give dig en behagelig temperatur, da begge puders åndbare egenskaber gør dem sved absorberende, hvilket betyder, at de er gode til at lede sved og varme væk fra hovedet og nakken. Det skal dog siges, at du vil få den bedste oplevelse, hvis du også bruger et pudebetræk i et åndbart materiale. Derudover er en pude i både bambus og silke en allergivenlig pude. En pude i bambus eller silke er derfor oplagt til dig som har svært ved at falde i søvn grundet varme samt dig med allergi. Læs mere om en pude i silke eller bambus her.