Puder til personer med svedproblemer

Har du det varmt, når du skal sove eller sover? Bare rolig, du er ikke den eneste. Mange danskere har det varmt, når de skal sove eller under deres søvn. Fortvivl ikke, du har mulighed for at komme af med noget af varmen. Det kan du bl.a. gøre ved at skifte din hovedpude. Hovedpuder fås i mange forskellige materialer. Hvert materiale har sine fordele. Nogle materialer er gode til at holde på varmen, mens andre er temperaturregulerende og åndbare. I denne artikel vil vi give dig nogle råd til, hvordan du kan komme af med varmen. En mere jævn kropstemperatur vil også have en positiv indvirkning på din søvn.

Kom af med varmen med en ny hovedpude

Kom af med varmen med en ny hovedpude

For at komme af med varmen kan du som sagt udskifte din hovedpude til en mere åndbar hovedpude. Eksempler på åndbare hovedpuder kan være bambus hovedpudersilke hovedpuder og hovedpuder med uld. Både bambus, silke og uld er åndbare materialer. De temperaturregulerende og svedabsorberende egenskaber er med til at lede sved og varme væk fra dit hoved. Du vil dermed opleve en mere tør og behagelig søvn. Hvis man sammenligner en hovedpude i f.eks. bambus og silke med en “almindelig hovedpude” med dun. Så vil bambus- og silke hovedpuderne virke knap så fluffy, men mere fast i det. Derudover, så kan de også være en smule lavere end hovedpuder med dun. Dette er dog en fordel, hvis du sover meget på maven. Hvis du har en for høj pude og sover på maven, så kan du gå hen og få gener i eksempelvis nakken. Ud over at være temperaturregulerende og svedabsorberende, så er bambus, silke og uld også allergivenlige. Husstøvmider og andre levende organismer lever bedst i fugtige områder, og har derfor svært ved at leve i materialerne, da det er meget tørre materialer grundet de temperaturregulerende egenskaber. 


Bambus, uld og silke kan miste deres egenskaber hvis..


Vær opmærksom på at bambus, uld og silke kan miste deres egenskaber eller have svært ved at trænge igennem, hvis du betrækker puden med et knap så åndbart pudebetræk som f.eks. flonel. Et materiale som flonel er god til at holde på varmen. Du vil dermed have svært ved at mærke de temperaturregulerende egenskaber ved bambus, silke og uld. Vi anbefaler derfor, at du bruger et pudebetræk i et åndbart materiale som f.eks. bambus og hamp. Find et pudebetræk i bambus og hamp her. 


Jeg er super glad for min hovedpude, men jeg har det bare varmt

Som nævnt tidligere, så kan det være meget svært at finde den rigtige hovedpude. Du har måske fundet en rigtig god hovedpude, men du har det bare varmt, når du sover på den. Hvis du kan svare ja til det, så bør du måske overveje et kølende hovedpudebetræk. Vores Cool Sence pudebetræk er lavet i 100% tencel, hvilket også er et temperaturregulerende materiale. På den ene side har betrækket et kølende outlast, som køler dit hoved. Du kan både bruge som pudebetræk eller under dit nuværende pudebetræk, hvis pudebetrækket bliver for koldt. Pudebetrækket fås i flere forskellige størrelser. Få hovedpudebetrækket i størrelserne 60 x 63 cm (passer til almindelige dun hovedpuder), 50 x 60 cm og 50 x 70 cm. Læs mere om pudebetrækkene her.

Få en mere åndbar søvn

Ud over at udskifte din hovedpude kan du også gøre andre ting for at komme af med varmen under din søvn. Det kan være at du ikke sover med en dyne, som er for varm til dig og dermed ikke har den rette varmegrad. Dyner kan fås i flere varmegrader:


For at komme af med varmen kan du ændre varmegraden til en lavere varmegrad. Du kan også udskifte din dyne til en dyne i et mere åndbart materiale, som f.eks. dyner i uld, silke eller bambus. Er du i tvivl om hvilken varmegrad du skal have, så kan du læse mere om varmegrader her.
Slutteligt kan du også udskifte din seng til en seng i naturmaterialer. Udover at give en komfort i topklasse, så giver naturmaterialerne dig også en mere åndbar og behagelig søvn. Senge i naturmaterialer har også en længere levetid end senge i f.eks. skum og latex.

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.