Puder i 50x70 cm

Hvor tit skal man skifte hovedpude?

Selvom du husker at pleje din hovedpude, slides den stadig hver eneste nat. Af denne grund anbefales det, at du udskifter din pude hver 2-3 år. Hver nat udleder du også en masse fugt i form af sved, som sætter sig i puden. Så det er både for at opretholde den rette støtte samt af hygiejniske årsager, at din pude bør udskiftes efter 2-3 år. Når du skifter din pude, kan der være en tilpasningsperiode, især hvis du skifter fra én type pude til en anden. Det kan f.eks. være, at du går fra en dunpude til en pude med latex. Læs mere om, hvordan du vænner dig til din nye pude.
Kvinde der søvnproblemer

Vælg den rette hovedpude og få en optimal komfort

Når du skal vælge din næste hovedpude, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i hvilke behov, du har til din kommende hovedpude. Ikke to mennesker er ens, og sover derfor heller ikke på samme måde. Så bare fordi din mor, partner eller veninde sover perfekt med en specifik pude, så er det ikke sikkert, at du vil sove godt med den. Det er vigtigt, at du sover med en hovedpude, som passer til dig og dine personlige præferencer. På den måde sikrer du, at du får en optimal støtte. Hvis ikke, at du får den rette støtte, så ligger du og spænder i din krop, hvilket gør, at du ikke slapper ordentlig af. Du kan dermed have sværere ved at falde i søvn. Det går også ud over din søvnkvalitet. Spændinger i kroppen bidrager til smerter i hovedet, nakken og ryggen. Nogle ergonomiske puder har en justerbar højde, hvilket betyder, at du kan ændre højden på hovedpuden efter behov, hvilket sikrer at du får den støtte, som du har brug for.
Er du i tvivl om, hvilken hovedpude, som vil være den rigtige for dig? Hvis du kan svare ja til det, så kan du læse mere om hvilken pude, som vil være den rette hovedpude for dig, og som vil kunne give dig en bedre søvn hele natten igennem.
Læs mere om hovedpuder
Forskellige hovedpuder som står op af hinanden på række

Hovedpude med dun vs ergonomiske hovedpude

En ergonomisk hovedpude fremstilles ofte af en form for skum såsom memoryskum, hvor dunpuder indeholder dun, som navnet også antyder. En ergonimisk hovedpude kan dermed være En ergonomisk hovedpude er til dig som har brug for en mere fast støtte. En dundpude er til dig som gerne vil have en blød pude, som giver mulighed for at forme puden, som du ønsker for at give bedst støtte til hovedet og nakken. Begge pudetyper har forudsætninger for at give dig en bedre søvnkvalitet. 
Det er de færreste ergonomiske hovedpuder, som kan tåle at blive vasket. Det skal dog siges, at mange ergonomiske puder har et betræk, som kan tåle, at blive vasket i vaskemaskinen. En dunpude kan tåle vask i vaskemaskinen samt at komme i tørretumbleren. Vi anbefaler dog ikke, at du vasker din dunpude særlig tit, da det kan skade dunene i puden. Læs mere om hvordan du bedst mulig vasker og vedligeholder din dunpude.

Vores udvalg af hovedpuder 50x70 cm

Hos os finder du et stort udvalg af lækre hovedpuder 50x70 cm. Vi har nøje udvalgt vores puder, for at tilbyde et sortiment som opfylder vores kunders behov i den højeste kvalitet. I vores sortiment finder du både hovedpuder med dun (moskusdun, gåsedun og andendun), latex og memory skum. Vores hovedpuder kan fås i forskellige højder. Så vi har både hovedpuden til dig, som foretrækker en høj hovedpude, og til dig som helst vil have en lav hovedpude. Vi har dermed puden med den rette pude højde til dig. Det er enormt vigtigt, at du vælger en hovedpude, som har den rette højde. Det er det, fordi højden er med til at give dig den optimale støtte, som du har brug for. Både en for lav og høj hovedpude kan give dig gener. 

Morfeus og Arata hovedpuder

Arata og Morfeus hovedpuderne er vores egne puder. De er fyldt med henholdsvis moskusdun og gåsedun. Både moskusdunene og gåsedunene er klasse 1 dun. Puderne er OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at den ikke indeholder skadelige stoffer og kemikalier. Derudover er de NOMITE certificeret, hvilket betyder, at pudernes betræk er så tætvævet, at husstøvmider og andre levende organismer har svært ved at trænge ind i puden. Sidst men ikke mindst så er de eksklusive serier af hovedpuder produceret i Danmark. Alt i alt, så er både Morfeus og Arata hovedpuderne i allerhøjeste kvalitet. Hovedpuderne fås i flere forskellige størrelser. Find alle størrelserne her


OEKO-TEX certificerede hovedpuder

Alle vores hovedpuder i 50x70 cm er OEKO-TEX certificeret. At en hovedpude er OEKO-TEX certificeret betyder, at den er testet og fri for sundhedsskadelige kemikalier og stoffer.

FAQ - Oftest stillede spørgsmål


Hvad betyder det, når en hovedpude har 3 kamre ?

Hvis du er på udkig efter en hovedpude med dun, så er du sikkert stød på udtrykket "3-kammer". Men ved du hvad det betyder? Med udtrykket " 3-kammer" refereres der til pudens konstruktion. Hvis en hovedpude har 3-kamre, så skal du forestille dig en pude i 3 lag. Oftest vil det være sådan, at der i de to yderste kamre vil dun, og i det inderste kammer vil der være fjer, hvilket er med til at give puden en god støtte. Dunpuder kan også fås med ét kammer. I en ét kammer pude ligger alt fyld i samme rum, hvilket gør den en smule blødere end en 3-kammer pude. 


Hvordan skal en dunpude vaskes og vedligeholdes?

Dunpuder kan vaskes ved 60 grader i vaskemaskinen. Vi anbefaler dog ikke, at du vasker den særlig ofte, da vask er hårdt for dunene. For mange gange i vaskemaskinen vil gør puden knap så fluffy, og derfor have en negativ indvirkning på pudens støtte. Når du vasker din dunpude, så er det enormt vigtigt, at den får lov til at tørre ordentlig. Det kan du gøre i din tørretumbler. Hovedpuden også med jævne mellemrum godt af, sammen med din dyne, at komme en tur i tørretumbleren, da det fjerner fugten fra dunene. Puden bliver også lidt mere fluffy af at tørretumbles sammen med nogle tørrebolde. Dog vil volumen ikke være som en ny hovedpude. Informationer omkring vask af vores puder vil altid stå under varebeskrivelsen eller specifikationer.

 

Kan en hovedpude byttes? 

Vi forstår godt, hvis det kan være svært, at vurdere bare ved at se et billede af en pude, om det vil være en god pude for en. Du kan derfor sagtens købe en pude og prøve den i din egen seng i 5-10 minutter. Når du prøver puden, så sørg for ikke, at have hovedpudebetræk på, da betrækket godt kan sætte sig i puden. Efter at du har prøvet puden og vurderet, at det ikke er en pude for dig, så sender du den bare tilbage til os. Vi tager ikke puden retur, hvis den er sovet med.


Hvorfor skal jeg vælge en hovedpude i bambus eller silke?

En pude i silke og bambus er en med til at give dig en behagelig temperatur, da begge materiale er sved absorberende, hvilket betyder, at de er med til at lede sved og varme væk fra dit hoved. Derudover er en pude i både silke og bambus en allergivenlig pude. En pude i silke eller bambus er derfor oplagt til dig som har svært ved at falde i søvn grundet varme samt allergikere. Læs mere om en pude i bambus eller silke her. Du kan også se vores udvalg af puder i silke og bambus her