Sval, lun eller varm dyne?

Få den bedste temperatur om natten

Få den bedste temperatur om natten

Mange har problemer med at finde den rigtige temperatur om natten. Nogle har det meget varmt, mens andre fryser en del. Og det er også derfor, at der findes forskellige dyner. De kan nemlig være med til at give dig den bedste nattetemperatur, således du er sikret en god nattesøvn. Men hvordan finder du den rette dyne? Og skal du måske have flere dyner? Nedenfor har vi beskrevet flere forskellige typer dyner. Dette gælder dog kun for dundyner.

Forskellige dynetyper

Før i tiden brugte man sommerdyner i de varme måneder og vinterdyner i de kolde måneder. Og mange gør stadig sådan for at kunne føle sig tilpasse hele året rundt. I dag findes der dog flere muligheder. De kan opdeles i tre grupper:

- Svale dyner, som er gode til dig, der sveder om natten
- Lune dyner, som er til dig, der ønsker at bruge den samme dyne året rundt
- Varme dyner, som er gode til dig, der fryser om natten

Fælles for alle vores dyner er, at de er allergivenlige, og lavet af materialer i højeste kvalitet.
<b>Svale dyner</b>

Svale dyner

Svale dyner kan deles op i 2 typer, nemlig svale dyner og ekstra svale dyner.

Ekstra svale dyner
Ekstra svale dyner betegnes som en sommerdyne. Sommerdyner bruges primært i sommerperioden. Det skal dog siges, at ekstra svale dyner godt kan blive brugt hele året, hvis du har tendens til at have det meget varmt, når du sover. Ekstra svale dyner er meget lette, og kan godt virke lidt flade i forhold til andre varmetyper. Årsagen til dette er, at der ikke er så mange gram dun i ekstra svale dyner i forhold til andre varmetyper. En ekstra sval dyne kan derfor være en god løsning, når børn skal skifte fra en juniordyne til en voksendyne, da dynen ikke er tung. Barnet kan derfor nemmere håndtere dynen.

Udover ekstra svale dyner, findes der også svale dyner. Denne type dyne anses som en overgangsdyne. Sval dyne er en overgangsdyne mellem en sommerdyne og en helårsdyne. Dynen er til dig der har det varmt, når du sover, men synes at en sommerdyne er for kold eller for tynd. Svale dyner er oplagte i den periode, hvor det ikke er særlig varm, men heller ikke særlig kold. Svale dyner er også lette, og vil derfor også være gode, når børn skal skifte fra en juniordyne til en voksendyne. Fordelen ved svale dyner fremfor ekstra svale dyner er, at svale dyner er lidt lunere end ekstra svale dyner er.

Se vores svale dyner
Lune dyner

Lune dyner

Lune dyner betegnes som helårsdyner, og dermed dyner du kan bruge hele året rundt. Hvis du hverken har det for varmt eller for koldt, når du sover, vil vi anbefale dig denne type dyne. Du behøver dermed heller ikke at have flere forskellige typer dyner, og du behøver derfor kun en dyne. Det skal dog siges, at den kan godt virke for varm, hvis den danske sommer bliver rigtig varm. Den kan også virke for kold, hvis vinteren bliver rigtig kold. En helårsdyne er dejlig fluffy, da der er mere dunfyld i en svale dyner. Du kan dermed nemmere kramme den, mens du sover.
Se alle helårsdyner
Varme dyner

Varme dyner

Varme dyner anses som en vinterdyner. Den vil du typisk bruge i vinterhalvåret.  Hvis du er kuldskær, og du ofte fryser eller har svært ved at få varmen, når du skal sove kan det være en god ide at bruge en varm dyne. Hvis du er kuldskær kan du bruge dynen hele året. Varme dyner er mere fyldige end de andre typer, da der er mere fyld i dynen. Derfor er varme dyner gode til at holde på din kropsvarme. Nogle varme dyner er tunge, tykke og fyldige, hvorfor de ligger sig godt ind til kroppen, mens andre dyner er i et noget lettere materiale fx silke og bambus. En silkedyne synes ikke umiddelbart varm, når man ser på den, men materialet holder godt på temperaturen, og sikre dermed at du ikke kommer til at fryse.
Se alle vinterdyner
Hvilken dyne skal jeg så have

Hvilken dyne skal jeg så have

Nu kender du lidt til forskellen på de forskellige typer dundyner. Vi kan sagtens forstå, hvis du er lidt forvirret over hvilken dyne, der passer bedst til dig. Derfor har vi lavet en tabel, der gør det nemmere og mere overskueligt at vælge din næste dyne.

Vi skal selvfølgelig lige understrege, at det ikke er facitlisten for alle, men for langt de fleste.

Find hele vores sortiment her.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde en dyne der passer til din nattetemperatur? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.