Om Somnus
Grundlagt i 1840, familiedrevne Harrison Spinks (Somnus´moderfabrik) siges at være verdens mest bæredygtige producent af senge. Ikke alene bygger de komfortable, luksuriøse og innovative kontinental senge, de er også dedikeret til bæredygtighed, som ingen andre. Deres mål er at være så selvforsynende og cirkulære som muligt, ved at dyrke deres egen, hamp og hør samt holde 600 får på deres 300 hektar store gård i Yorkshire. Alle de naturlige materialer, de dyrker, bruges til at producere deres senge. Virksomheden ejer også deres egen 56 hektar store skov i det nordlige England.
Harrison Spinks lover at genbruge hver madras, de producerer, der indeholder deres Cortec® posefjedre teknologi og er forpligtet til kontinuerlig innovation. De er opfinderne af verdens førende mikro posefjedre teknologi, som bruges på tværs af alle deres madras modeller og tilbyder uovertruffen komfort og støtte.
I 2013 blev Harrison Spinks tildelt to Queen's Awards for Enterprise in Innovation and Sustainable Development og i 2018 yderligere to Queen's Awards for Enterprise in Innovation and International Trade.
Virksomheden har også for nylig fået Carbon Neutral + akkreditering for deres prisbelønnede bæredygtighed. Alle stoffer er vævet i huset og lavet af damask, som er helt fri for brandhæmmende kemikalier.