Derfor skal du sove med lagner i bambus

4 gode grunde til hvorfor du skal sove med bambus lagner

1. Bambus lagner er temperaturregulerende

Bambus lagner er temperaturregulerende, hvilket betyder, at de er med til at holde din kropstemperatur jævn hele natten. Hvis du f.eks. har tendens til at have det varmt, når du sover, så kan bambus lagnerne være med til at justere din kropstemperatur, så du fryser eller sveder. En jævn kropstemperatur kan være med til at gøre sådan, at du får en mere jævn søvn, da  lagnerne kan være med til at du ikke vågner op grundet varme. Færre opvågninger gør, at du kan være i den dybe søvn i længere tid. Lagnerne kan dermed bidrage til, at du får en bedre søvn. 

2. Bambus lagner er svedabsorberende

Bambus lagner er svedabsorberende, hvilket betyder, at bambussen leder sved og varme væk fra din krop. Du vil dermed opleve en mere tør og behagelig søvn. De svedabsorberende egenskaber sammen med de temperaturregulerende egenskaber gør lagnerne dejlig lækker åndbart.

3. Bambus lagner er antibakterielle

Lagner i bambus er antibakterielle. Det betyder, at bambus har unikke egenskaber der gør, at det mindre modtagelige overfor bakterier sammenlignet med andre materialer. Bambus lagner er derfor oplagt til dig som har følsom hud, allergi eller som ønsker at opretholde en god hygiejne i soveværelset. Bambus er et tørt materiale. Hvilket gør bambus mindre attraktivt for husstøvmider og andre bakterier, at leve i. De trives bedst i fugtige områder.

4. Enormt blødt

Sidst men ikke mindst så er bambus enormt blødt. Det er lige så blødt som silke, hvilket gør det utrolig dejligt at ligge i. Bambus har en glat overflade. Hvis du har udfordringer med at vende dig i sengen, kan bambus lagner også være en fordel, grundet den glatte overflade. Dette kan gøre det nemmere for dig at vende dig i sengen. Det kan f.eks. være, at du er gravid eller har nogle skavanker, som gør det svært for dig at vende dig.


Bambus lagen i hvid på en seng.

Sådan vasker du bambus lagner

Bambus skal behandles skånsomt under vask. Bambus lagner skal vaskes ved 30 grader. Selvom lagnerne “kun” skal vaskes ved 30 grader, så bliver de rene. Lagner i bambus skal derudover også gerne vaskes sammen med andre ting. Årsagen til dette er, når bambus bliver vådt bliver det ret tungt. Det vil derfor få nogle tæsk inde i vaskemaskinen, hvis ikke der er noget andet, som kan tage imod bambussen. Bambus lagner må ikke komme i tørretumbleren. Vi har lavet en lille guide til, hvordan du bedst vasker dine bambus lagner. Se vores vaskeanvisninger.
Når du køber bambus lagner hos os, så medfølger der en lille vaskeguide, hvor du kan læse mere om vaskeanvisningerne.

Sådan vasker du dine bambus lagner
Bambus lagen i mørk blå på en seng.

Vores udvalg af bambus lagner

Vi har et stort udvalg af de lækreste lagner i 100% bambus. Vores udvalg af bambus lagner består af faconlagner. Lagnerne er 35 cm i højden, og kan derfor passe til madrasser som er helt op til 30 cm i højden. Grunden til at de passer til en madras op til 30 cm og ikke 35 cm er, fordi det giver dig mulighed for at få langet ind under din madras. Det skal dog siges, at selvom vores bambus lagner er faconlagner, så vil de også godt kunne bruges som et kuvertlagen (lagen til din topmadras).
Der er en elastik hele vejen rundt i kanten. Elastikken har til formål at få langet til at blive hvor det skal.
Alle vores bambus lagner er OEKO-TEX certificeret, hvilket er din garanti for at lagnerne er testet og fri for skadelige stoffer og kemikalier.
Hos os kan du vælge imellem en masse skønne farver i et væld af størrelser. 

Lagner i Lyocell bambus

Hos os kan du få lagner i lyocell bambus fra Bambus Company. Lyocell er en produktionsmetode. Denne produktionsmetode er mere skånsom for miljøet, da bambussen bliver produceret i et lukket kredsløb. I det lukkede kredsløb bliver 99% af alle rester genanvendt, i stedet for at blive smidt ud i naturen. Lyocell metoden er en af de mest miljøvenlige metoder at producere bambussen på.
Bambus lagner som er produceret efter lyocell metoden er derfor produceret mere ansvarligt i forhold til lagner i bambus, som er produceret efter den traditionelle produktionsmetode.
Det skal dog siges, at egenskaberne er helt de samme - ligemeget om du vælger bambus lagner som er produceret på traditionelt vis eller efter lyocell metoden. 
Udforsk vores Lyocell bambus lagner her.

Gå på opdagelse i lagner i bambus
Redt seng med bambus sengetøj i beige.

Få en mere åndbar søvn

Foruden bambus lagner, så kan du også finde bambus sengetøj hos os. Få både sengetøj i enkeltstørrelser (140x200 cm og 140x220 cm) og dobbeltstørrelser (200x220 cm og 240x220 cm). Du kan finde sengetøjet i nøjagtig samme farver som bambus lagnerne. Både sengetøjet og lagnerne kan fås i mange skønne farver. så du kan få den farve, som passer bedst ind i dit soveværelse. Et lagen og sengetøj i samme farver vil give en afslappende atmosfære i soveværelset.
Når du både sover med sengetøj og lagner i bambus, vil du få en mere åndbar søvn.

Se vores sengetøj i bambus

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.