Split-lagner

Hvilket lagen skal jeg bruge til en til elevationsseng?

Hvilket lagen skal jeg bruge til en til elevationsseng?

Når du har en elevationsseng kan du ikke bruge lagner f.eks. faconlagner, kuvertlagner eller fladlagner. Du kan i hvert fald ikke bruge dem, hvis du gerne vil løfte dit hoved eller dine ben eller begge dele, når du ligger i sengen. Så tænker du nok "jamen hvad skal jeg så bruge?" Når du har en elevationssengen skal du bruge splitlagner.

Hvad er et splitlagen?

Som ordet indikerer, så er det et lagen med split i. Du kan bruge et splitlagen, når du har en topmadras med split. Splitlagner er kendetegnet ved enten at have et split ved dit hoved eller ved både hoved og ben. Den ene kaldes U splitlagen og den anden kaldes for H splitlagen. Split-lagner kan både have split i toppen og split i top og bund. Når du skal have et splitlagen, skal du være opmærksom på hvor stort et splids topmadrassen har. Mål derfor gerne for lang din slids er. Hvis slidsen f.eks. er 90 cm, skal du have et splitlagen der hedder U90 eller H90 alt afhængig af om du vil have en et split lagen med u split eller h split.


Hvad er et U splitlagen?

Et U-splitlagen har split i toppen, og lagnet ligner dermed et U. Med et U-splitlagen har du mulighed for at køre toppen op og ned, uanset om din partner har sin top oppe eller nede.


Hvad er et H splitlagen?

Lagner med H-split har split i både top og i bund. Med en U-splitlagen har du mulighed for både at toppen og bunden op og ned uafhængig af hvad din partner har på sin side af sengen. I vores sortiment finder du et H-splitlagen i høj kvalitet fra Viking Beds.
Vores sortiment

Vores sortiment

Alle vores split-lagner fås i 100 % bomuld og 100% bomuldssatin. Derudover kan du får dem i flere størrelser. Vi har dog flest split-lagner til dobbeltsenge (180x200 cm og 180x210 cm). Vores splitlagner er et kuvertlagen. Splitlagnet bruges derfor til sengens topmadras. Fælles for vores split lagner er, at de er i en lækker kvalitet. Vi har nøje udvalgt vores sortiment af splitlagner for at kunne tilbyde dig splitlagner i bedste kvalitet.

I vores sortiment finder du splitlagner for mærker som f.eks. Wonderland og Viking Beds.

Hurtig levering

Hvis du lægger din ordrer inden kl. 14:00 på hverdage, sørger vi for at din ordre kommer med fragtmanden den samme dag, så du kan få dit produkt/produkter hurtigst muligt. Derudover tilbyder vi gratis fragt på alle køb over 599,-

Læg ikke søvnløs med spørgsmål

Har du spørgsmål, som du ikke har fået svar på? Tøv ikke med at kontakte os. Vores kundeservice står altid klar til at besvare dine spørgsmål på bedst mulig vis. Du kan kontakte os på telefon 97 42 02 77 eller på vores e-mail info@sovn-comfort.dk. Du er også mere end velkommen til at komme og besøge os i vores butik på Herningvej 76 i Holstebro. Vi står altid klar med hjælpe dig bedst mulig hvad end det er til valg af ny seng eller ny hovedpude.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål

FAQ – Ofte stillede spørgsmål


Hvordan skal split lagner vaskes?

Langt størstedelen af vores splitlagner kan vaskes ved 60 grader. Hvis ikke dette er tilfældet, så vil der enten i produktets beskrivelse eller under specifikationer stå, hvordan de så skal vaskes. Desuden kan de fleste splitlagner også komme i tørretumbleren.


Krymper et split lagen?

Ligesom alle andre typer lagner, så krymper splitlagner også en smule. Splitlagner krymper ca omkring 3%.


Kan man godt bruge andre lagner en splitlagner til en elevationsseng?

Ja, du vil godt kunne bruge et almindeligt kuvertlagen eller faconlagen til en elevationsseng. Du skal bare lige være klar over, at hvis du bruger et almindeligt faconlagen eller kuvertlagen, så vil du ikke kunne bruge elevationen til at kører sengen op og ned efter behov. Så hvis du ikke bruger elevationen, vil du godt kunne bruge andre typer lagner.


Vælg den rigtige størrelse

Som med så meget andet, er det vigtigt, at du kender den rette størrelse. Hvis ikke lagnet passer til din seng, så kan lagnet nemmest sprække, så vi anbefaler, at du måler din seng inden du køber lagner. Husk også at måle højden på din topmadras. Hvis ikke højden passer til din topmadras med split, så kan din topmadras godt blive beskadeligt. Sidst men ikke mindst, så husk at måle slidsen på topmadrasssen som nævnt tidligere.


Hvordan ligger jeg et splitlagen på min seng?

Et splitlagen er som sagt et kuvertlagen. Det betyder, at et splitlagen er et formsyet lagen. Du skal derfor også være lidt mere påpasselig med at lægge lagnet på din seng, end hvis det var et stræklagen. Det er vigtigt, at du lægger lagnet for voldsomt på din topmadras, da lagnet nemmere kan sprække i syningerne. Vi anbefaler, at du får sat lagnet på i hvert hjørne i den ene side af enderne. Derefter tager du hjørnerne i den anden ende ind på midten og får lagnet sat på. Til sidst kan du ligge hjørnerne med lagnet på tilbage igen. Vi har lavet en video for at illustrere, hvordan vi anbefaler, at man bør ligge et kuvertlagen bedst mulig på sengen.


Sådan ligger du et kuvertlagen på din seng