Vælg det bedste sengetøj

Find det materiale der passer til dine behov

Find det materiale der passer til dine behov

Der bliver lavet sengetøj i mange forskellige materialer. Det kan være meget svært at finde ud af hvilke egenskaber de forskellige materialer og hvordan adskiller de sig fra hinanden. Når du har overblikket over materialernes egenskaber, er det nemmere for dig at tage stilling til hvilket sengetøjsmateriale der passer bedst til dine behov. Hvorfor er mit valg af sengetøj vigtigt? Handler det ikke bare om at finde noget, der er pænt til en fornuftig pris? Tænker du også sådan, når du skal købe sengetøj? Så tager du grueligt fejl. Det stof, som du vælger at putte på din dyne og din pude, har en stor betydning for din nattesøvn samt levetiden på din pude og dyne. Jo bedre kvalitet du køber, jo længere holder din dyne og pude. Nedenfor har vi beskrevet hvilke fordele nogle af materialerne har, for at give dig overblikket over, hvilket sengetøj som du skal vælge.
Smukt ternet sengetøj i 100% bomuld.

Sengetøj i bomuld

Bomuld er plantefibre, der vokser omkring frøene på bomuldsplanten, og det er derfor 100% naturligt. Der findes mange arter af bomuldsplanter. Der kan derfor godt være forskel på kvaliteten af bomulden. Der er derfor nogle bomuldsplanter bedre egnet til at bruge som sengetøj end andre. Bomuld absorberer den fugt, som kroppen afgiver om natten. Desuden er bomuld et blødt mod din hud. Derudover er bomuld et slidstærkt materiale, og kan derfor holde til lidt mere end andre sengetøjsmaterialer. Derfor er det blandt de mest populære materialer i Danmark til sengetøj. Vi har et stort udvalg af bomuldssengetøj. Hos os finder du både ensfarvet sengetøj som sengetøj med print. Sengetøj i bomuld er til dig som gerne vil have lækkert sengetøj, men stadig sengetøj som er holdbart. Find vores sengetøj i bomuld her.

Sengetøj i bomuldssatin

Hvis du kender til bomuld, så har du sikkert også hørt om bomuldssatin. Men hvad er det? Bomuldssatin er satin-vævet bomuld, og altså ikke et andet materiale. Det er bare bomuld vævet på en anden måde. Hvis sengetøjet består af 100% bomuldssatin, betyder det blot, at bomuldstråden er vævet i en satin-vævningen. Fordelene ved at vælge sengetøj af bomuldssatin er, at vævningen gør sengetøjet mere tæt tæt, hvilket gør, at sengetøjet bliver mere slidstærkt. Derudover så har bomuldssatin en blød og blank overflade. Sengetøj i bomuldssatin er derfor dejligt at sove med. Vi har et stort udvalg af lækkert sengetøj i bomuld med en satinvævning. Vi har ensfarvede sengetøj i bomuldssatin, og vi har bomuldssatin i en masse lækre print og mønstre. Vi har noget for enhver smag. Se vores sengetøj i bomuldssatin her
Hvis bomuldssatin er for glat for dig, så skal du gå efter bomuldssengetøj med en percale vævning. En percale vævning gør sengetøjet mere mat.
Se vores sengetøj i bomuld
Mønstret sengetøj i egyptisk bomuld

Sengetøj i egyptisk bomuld

Egyptisk bomuld anses for at være den bedste og fineste bomuld i verden. Egyptisk bomuld har lange fibre, og er den bomuld med de længste fibre. De lange fibre gør, at sengetøjet er lækker blødt. Sengetøj i egyptisk bomuld er blødere end sengetøj i bomuldssatin. Egyptisk bomuld er så blødt, at sengetøj i lyse nuancer mærkes ligeså blødt som smør. Derudover så er sengetøj i egyptisk bomuld også slidstærkt og holdbart. Sengetøj i egyptisk bomuld er til dig som gerne vil have sengetøj som emmer af luksus.
Vi har et stort udvalg af lækker sengetøj i egyptisk bomuld. I vores sortiment kan du både fine sengetøj med mønster og print og ensfarvede sengetøj.
 
Se vores sengetøj i egyptisk bomuld
Bambus sengetøj i en smuk blå farve.

Sengetøj i bambus

Bambus sengetøj er elsket af mange. Det er der især en grund til. Har du først prøvet at sove i bambus sengetøj, vælger du aldrig andet igen. Sengetøj i bambus er dejlig blødt. Er du en af dem der har det varmt? Bambussengetøj har forbedret sovekomforten markant for rigtig mange, der oplever at have det varmt om natten. Det har det, fordi de ikke vågner op, fordi de har det varmt. Bambus sengetøj er temperaturregulerende. Det betyder, at hvis du har det varmt, når du sover kan sengetøjet virke kølende. Omvendt hvis du har fryser, kan det virke lunende. Bambus absorberer sved og fugt bedre end bomuld og leder også hurtigt fugten væk, så kroppen holdes tør.

Udover at holde dig tør, holder den også din dundyne og dunpude tør, hvilket kan være med til at forlænge din dyne og pudes levetid. Husstøvmider har svært ved at lave i bambus sengetøj, da de trives bedst i fugtige miljøer. Sengetøjet er derfor antibakterielt. Desuden er bambus sengetøjet også allergivenligt.

Farvene på vores Lyocell bambus sengetøj er særligt udvalgte trendfarver for de kommende år. Indret dit soveværelse med tidens hotteste farver. Vores sortiment består både af sengetøj til enkeltdyner (140 x 200 cm og 140 x 220 cm) og til dobbeltdyner ( 200 x 220 cm og 240 x 220 cm)
Se vores bambus sengetøj
Hamp sengetøj i naturlige farver.

Hamp sengetøj

Sengetøj i hamp Hamp har mange af de samme egenskaber som bambus har. Hamp sengetøj er antibakterielt og svedabsorberende. Dette betyder, at husstøvmider har svært ved at leve i sengetøjet. Hamp er et meget absorberende tekstil, og suger op til 30 % mere end hvad bomuld gør. Den største forskel på hamp sengetøj og bambus sengetøj er, at hamp sengetøj er mere slidstærkt end bambus sengetøj. Hamp fibre er blandt de stærkeste fibre, som du kan finde. Derudover er sengetøjet allergivenligt. Hamp er en smule kraftigt i materialet, men dejlig blød mod din hud. Sengetøjet fås i 4 forskellige smukke farver, og fåes både til enkeltdyner og til dobbeltdyner.
Se vores hamp sengetøj
Luksuriøst sengetøj i tencel, som er dejlig åndbar.

Sengetøj i tencel

Tencel er silkeblødt, hvilket gør sengetøj i tencel fantastisk at sove med. Sengetøj i tencel har også mange af de samme egenskaber som bambus har. Tencel er også temperaturregulerende og svedabsorberende. Sengetøj i tencel vil derfor også kunne hjælpe dig af med varmen. Forskellen på sengetøj bambus og sengetøj i tencel er, at sengetøj i tencel kan vaskes på højere grader end bambus kan. Tencel sengetøj kan vaskes i vaskesmaskinen ved 60 grader. Derudover så skal tencel heller ikke behandles så skånsomt under vask som bambus skal.

Se vores sengetøj i tencel
Sengetøj fra Hästens i deres klassiske blå tern.

Sengetøj fra Hästens

Sengetøjet fra Hästens er i særklasse. Her benyttes der altid bomuld i de bedste kvaliteter. Hästens sengetøj fåes både i ren bomuld og bomuldssatin. Sengetøjet findes i flere kvaliteter, der spænder fra lækker, blød bomuldssatin helt op til de fineste bomuldsvævninger.
Hos os finder du Hästens sengetøj i svenske størrelser ( 155 x 220 cm ), men også danske størrelser (135 x 200 cm). Vi tilbyder et bredt udvalg af sengetøj fra Hästens. Hos os kan du både finde Hästens sengetøj i de klassiske tern samt ensfarvede sengetøj sengetøj. Du skal dog være opmærksom på, at sengetøj fra Hästens sælges seperat. Det vil sige, at hovepudebetræk og dynebetræk skal købes hver for sig.
Se vores Hästens sengetøj
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde det bedste luksussengetøj? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.