Hvilket lagen skal jeg vælge?

Find det lagen der passer til din madras

Find det lagen der passer til din madras

Mange har svært ved at købe lagner. Og det med god grund. Det er nemlig ikke altid let at finde ud af, hvilken størrelse man skal vælge for at være sikker på, at det ikke kommer til at sidde enten for stramt eller for løst på sengen. Så hvordan finder du frem til et godt lagen i den rigtige størrelse? Og hvad er et godt lagen egentlig?

Et godt lagen

Et lagen er det stykke stof, du flere timer dagligt ligger på med hele din kropsvægt. Du skal derfor sørge for at vælge det med omhu, og du bør stille krav til både komforten, pasformen og materialet. Lagnet skal nemlig være behageligt at ligge på, lige såvel som det skal være produceret i et slidstærkt materiale. Og så er det altid en fordel at købe lagner i rene naturmaterialer, da du skal tænke på din sundhed.

Før i tiden var et lagen et stykke stof uden nogen form for facon. Dem kalder vi i dag for flade lagner. I de senere år er de dog blevet overhalet af lagner med facon. Det vil sige, at vi nu foretrækker lagner, der passer til enten topmadrassen, boksmadrassen eller den løse madras. Det betyder, at de er produceret, således syninger og elastikker holder lagnet på plads på madrassen, og for mange har det bragt en betydelig lettelse ind i hverdagen. Både fordi sådanne lagner er lettere at få lagt pænt på sengen, men også fordi mange finder dem mere behagelige at sove på, idet de ikke rykker sig rundt og laver irriterende folder under kroppen.
Hvad er et kuvertlagen?

Hvad er et kuvertlagen?

Et kuvertlagen eller et topmadraslagen passer til en topmadras, idet det er syet således, det omkranser madrassen. Og når du skal købe et kuvertlagen, skal du derfor være opmærksom på, hvor høj/tyk din topmadras er. Oftest er det muligt at bruge et kuvertlagen, der måler 5 cm. i højden til en topmadras, der er helt op til 7 cm. høj.

Når du køber et kuvertlagen, skal du også sørge for, at det kan gå ind under madrassen - jo længere jo bedre. Hvis ikke den fold, der er syet under topmadrassen, går tilstrækkeligt langt ind, vil du opleve, at dit lagen vil flytte sig i løbet af natten.

Og så skal du også sørge for at købe et kuvertlagen i en god kvalitet. Hvis kvaliteten er i orden, kan du nemlig trygt stole på, at størrelsen vil passe til din topmadras - også efter flere vaske og adskillige tørringer.
Vi tilbyder et udvalg af gode kuvertlagner. Find det her.
Hvad er et faconlagen?

Hvad er et faconlagen?

Et faconlagen har mere højde end et kuvertlagen og et elastik, som går hele vejen rundt om eller er placeret i hjørnerne. Det betyder, at et faconlagen i god kvalitet vil kunne bruges på din topmadras lige såvel som på din springmadras eller din vendbare madras. Du skal blot være opmærksom på, at lagnet passer i størrelsen, og at elastikken ikke bliver dårlig - og det sikrer du dig med kvalitet.
Vi har et stort udvalg af kvalitetssikre faconlagner. Find faconlagner her

Hvis du ønsker at bruge et lagen omkring både en boksmadras og en topmadras, anbefales det at bruge et faconlagen til boksmadrassen og et kuvertlagen til topmadrasse. Hvis du lægger samme lagen om begge madrasser på samme tid, vil resultatet ofte ikke blive godt.
Find det her.
Hvad er et stræklagen?

Et stræklagen er et lagen med stræk i stoffet. Og ofte findes de bedste udgaver i jersey. Et godt stræklagen har desuden et kraftigt og godt elastik, der kan holde til at blive vasket og strukket ud under madrassen adskillige gange. Sker det, at dit stræklagen begynder at hænge i elastikken eller kommer til at virke enten for stort eller for småt til din madras, så er det ofte fordi, kvaliteten ikke er i orden. Et stræklagen i en god kvalitet vil således holde på både pasform og størrelse.
Og dem har vi et stort udvalg af. Find det her.

En stræklagen kan bruges til en topmadras, en springmadras, en vendbar madras og en boksmadras, og det er derfor et af de mest alsidige lagner, du kan købe. Du skal blot sørge for, at det kommer tilstrækkelig langt ind under madrassen, så det sidder godt fast.

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at forbedre din sovekomfort med et lagen der passer til din seng? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.