Hvilket lagen skal jeg vælge?

Find det lagen der passer til din madras

Find det lagen der passer til din madras

Mange har svært ved at købe lagner. Og det med god grund. Der er nemlig forskellige former for lagner. Det er nemlig ikke altid let at finde ud af, hvilken størrelse man skal vælge for at være sikker på, at det ikke kommer til at sidde enten for stramt eller for løst på sengen. Så hvordan finder du frem til et godt lagen i den rigtige størrelse? Og hvad er et godt lagen egentlig? Vi har i teksten nedenfor beskrevet de forskellige former for lagner.

Et godt lagen

Et lagen er det stykke stof, du flere timer dagligt ligger på med hele din kropsvægt. Du skal derfor sørge for at vælge det med omhu, og du bør stille krav til både komforten, pasformen og materialet. Lagnet skal nemlig være behageligt at ligge på, lige såvel som det skal være produceret i et slidstærkt materiale. Definitionen på et godt lagen kan variere fra person til person, da vi sover forskelligt og har derfor forskellige behov, når det kommer til lagner. Nogle kan godt lide bambus lagner fordi de er dejlig bløde, glatte samt temperaturregulerende, Andre kan godt lide kuvertlagner, fordi de sidder tæt til topmadrassen. Før i tiden var et lagen et stykke stof uden nogen form for facon. Dem kalder vi i dag for flade lagner. I de senere år er de dog blevet overhalet af lagner med facon. Det vil sige, at vi nu foretrækker lagner, der passer til enten topmadrassen, boksmadrassen eller den løse madras. Det betyder, at de er produceret, således syninger og elastikker holder lagnet på plads på madrassen, og for mange har det bragt en betydelig lettelse ind i hverdagen. Både fordi sådanne lagner er lettere at få lagt pænt på sengen, men også fordi mange finder dem mere behagelige at sove på, idet de ikke rykker sig rundt og laver irriterende folder under kroppen.
Hvad er et kuvertlagen?

Hvad er et kuvertlagen?

Et kuvertlagen eller et topmadraslagen passer til en topmadras. Et kuvertlagen er syet på en sådan måde, at den skal rundt om din topmadras. Der er ikke elastisk i et kuvertlagen. Kuvertlagner kan fås i flere forskellige højder. Det er derfor vigtigt, når du køber et kuvertlagen, at du ved hvor høj din topmadras er. Oftest er det muligt at bruge et kuvertlagen, der måler 5 cm. i højden til en topmadras, der er helt op til 7 cm. høj. Jo længere dit kuvertlagen kan gå ind under din topmadras jo bedre, da langet dermed sidder bedre fast på din topmadras. Hvis ikke dit kuvertlagen går langt nok ind under din topmadras, vil du kunne opleve at kuvertlagnet vil flytte sig i løbet af natten. Og så skal du også sørge for at købe et kuvertlagen i en god kvalitet. Hvis kvaliteten er i orden, kan du nemlig trygt stole på, at størrelsen vil passe til din topmadras - også efter flere vaske og adskillige tørringer. Du har dermed et kuvertlagen i længere tid. Kuvertlagner kan både fås til enkeltsenge, 3/4 senge og til dobbeltsenge. Vi tilbyder et stort udvalg af gode kuvertlagner i flere lækre farver. Vores kuvertlagner er af 100 % bomuld.
Se vores kuvertlagner
Hvad er et faconlagen?

Hvad er et faconlagen?

Et faconlagen er højere end et kuvertlagen. Derudover så er faconlagner med elastik. Dog er der forskel på om faconlagenerne har elastik hele vejen rundt i kanten eller om der er elastik hjørnerne af faconlagenet.
Du kan både bruge et faconlagen til springmadras så vel som til din vendbare madras. Det er også muligt at bruge et faconlagen til din topmadras. Du skal dog være opmærksomme på, at faconlagnet ikke vil sidde særlig stramt på din topmadras, som et kuvertlagen vil.
Når du skal købe et faconlagen skal du være opmærksomme på at lagnet passer i størrelsen, så du skal være klar over hvor stor din seng er. Derudover er højden på din madras vigtig, da det er vigtigt at lagenet er højt nok. Det skal også være højt nok til at gå ind under din madras. Lagnet skal gerne gå 5 cm ind under madrassen. På den måde sidder lagnet bedst. Vores faconlagner kan variere i højden. Vi har faconlagner fra 25-40 cm i højden.

Hvis du ønsker at bruge et lagen omkring både din boksmadras og din topmadras, er dette også muligt. Her skal du igen bare være opmærksom på at lagenet er højt nok.

Vi har et stort sortiment af faconlagner. Hos os kan du få faconlagner i bambus, bomuld og hamp, og i stort set lige den farve du ønsker dig. Faconlagner kan både fås til en enkeltseng, 3/4 seng og til en dobbeltseng.
Se vores faconlagner

Hvad er et stræklagen?

Et stræklagen er et lagen med stræk i stoffet. Og ofte findes de bedste udgaver i jersey. Et godt stræklagen har desuden et kraftigt og godt elastik, der kan holde til at blive vasket og strukket ud under madrassen adskillige gange. En stræklagen kan bruges til en springmadras, en vendbar madras og en boksmadras, og det er derfor et af de mest alsidige lagner, du kan købe. Du skal blot sørge for, at det kommer tilstrækkelig langt ind under madrassen, så det sidder godt fast. Du skal være opmærksom på, at hvis du vil bruge et stærklagen til din topmadras, at stræklagnet ikke vil sidde lige så stramt på din topmadras, som et kuvertlagen vil. Vi anbefaler ikke, at du bruger et stræklagen til din topmadras, da hjørnerne på topmadrassen nemmest kan vende opad. Sker det, at dit stræklagen begynder at hænge i elastikken eller kommer til at virke enten for stort eller for småt til din madras, så er det ofte fordi, kvaliteten ikke er i orden. Et stræklagen i en god kvalitet vil således holde på både pasform og størrelse. Og dem har vi et stort udvalg af. Du kan finde vores stræklagner i flere forskellige farver. Se udvalget her. Hør Berit fortælle om stræklagner i videoen.

Hvad er et splitlagen?

Splitlagner er også bedre kendt som lagner til elevationssenge. Splitlagner er oplagte til elevationssenge, da de som navnet også antyder, at de har et split. Splitlagner kan have  et split i toppen eller i både top og bund. Hvis splitlagnet har et split i toppen, kaldes det for et U-splitlagen. Derimod hvis splitlagnet har splitlagen i både top og bund, kaldes det for et H-splitlagen

Splitlagner er perfekte til elevationssenge, da det giver dig mulighed for at køre op og ned i uafhængig af, om din partner har sin halvdel oppe eller nede.

Vores sortiment af splitlagner består primært til dobbeltsenge. Hos os kan du vælge mellem splitlagner i bomuld samt i egyptisk bomuld. Derudover kan du vælge mellem grå, hvide og sorte splitlagner.
Se vores splitlagner
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at forbedre din sovekomfort med et lagen der passer til din seng? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.