Derfor bør du sove med en tyngdedyne

Hvad er en tyngdedyne?

Trænger du til en ny dyne? Kender du til tyngdedyner? En tyngdedyne kaldes også for en kugledyne. Som navnet antyder, så er en tyngdedyne en dyne som er med tungere fyld end en almindelig dyne. Det kan variere fra brand til brand, hvilken form for vægt der er i dynerne. Vægten fra tyngdedynen har en afslappende effekt på dig, da dynen giver dig en følelse af at blive krammet. Følelsen af at blive krammet giver dig ro i kroppen, hvilket har en positiv effekt på din søvn. Årsagen til dette er, at de blide tryk fra en tyngdedyne stimulerer dybe hudreceptorer til hjernen og signalere derfor til vores hormonsystem, at det skal producere samt frigive feel-good hormoner som blandt andet serotonin og oxytocin. Resultatet af dette er øget afslapning. Derfor vil du bedre kunne finde ro med tyngdedyner frem for en traditionelle dyner. En tyngdedyne giver dig derfor en bedre nattesøvn og bedre søvnkvalitet.

Ligesom med mange andre produkter, så kan man få tyngdedyne i forskellig kvalitet. Hvis du vælger en tyngdedyne i høj kvalitet, så har du en god dyne i mange år.
Hvem kan bruge en tyngdedyne?

Hvem kan bruge en tyngdedyne?

Tyngdedyner kan bruges af alle. Tyngdedyner er særligt til dig som har søvnproblemer eller har svært ved at falde til ro, inden du skal sove. Det kan være, at du har tankemylder eller uro i kroppen. Derudover er en tyngdedyne god til folk som har stress elller ADHD, da dynen som nævnt tidligere går ind og får dig til at falde til ro og slappe af. For rigtig mange mennesker kan det være svært at komme ned i gear om aftenen. Mange danskere oplever, at selvom de er trætte, så har de stadig svært ved at finde ro, når de skal sove. Er det noget som du kan genkende? Hvis ja, så burde du kraftigt overveje det, da du vil få en bedre søvn, hvilket vil have en positiv effekt på din hverdag, da du vil føle dig mere frisk og klar til dagen. Dårlig søvn er en trussel mod dit helbred.

Hvor mange kilo (vægt) skal min tyngdedyne have?

Tyngdedyner kan fås i flere forskellige vægtklasser. Det er vigtigt, at du får en tyndedyne med den rigtige vægt for at opnå den ønskede effekt. En tommelfingerregel er, at du skal have en tyngdedyne med en vægt der svarer til 10-15 % af din egen kropsvægt. Det vil sige, at hvis du vejer 70 kg skal du have en tyngdedyne på 9 kg. Tyngdedyner kan bruges til både børn og voksne. Hvis du er på udkig efter en tyngdedyne til børn, så skal du være opmærksom på, at det er vigtigt at børnene kan bevæge sig i den.

Vores sortiment af tyngdedyner

Vores Barents tyngdedyner er dejlig lækre bløde. De er lavet med glasperler. Perlerne trykker på din hud på sådan en måde, at du kommer til at slappe nemmere af. Tyngden fra perlerne gør, at det føles, at du bliver krammet i søvn. Følelsen af at blive krammet sender positive signaler til din hjerne, hvilket får dig til at slappe mere af. Dynen larmer ikke, når du vender dig, da dynen indeholder glasperler. Mange tyngdedyner kan godt larme lidt, når man vender og drejer sig.

Tyngedynen fås i 140 x 200 cm, og du har dermed rig mulighed for at finde et dynebetræk der passer i størrelsen, da det er standardstørrelsen for dyner. Du har derfor fornemligt noget sengetøj derhjemme der passer i størrelsen. Hvis du trænger til noget nye sengetøj, så har vi selvfølgelig også noget i størrelsen. Se alt vores sengetøj her

Læs mere om vores tyngdedyner her