Find den rigtige og bedste hovedpude

Udskift din hovedpude og afhjælp gener

Mange er ikke klar over, hvor vigtig hovedpuden er for ens sovekomfort og helbred. Ligger man med den forkerte hovedpude om natten - nat efter nat, kan man opleve gener i form af ømhed og spændinger i både nakke, skuldre og ryg. Derfor bør man vide, hvilken model der passer til ens krop, således man er sikret en god nattesøvn. Men hvordan finder du ud af det? Hvordan ser du forskel på hovedpuder? Og hvilken passer til dig?

Find den rette type

Helt grundlæggende kan hovedpuder inddeles i to typer:

Hovedpuden der er ens over hele fladen fx en almindelig dunpude
Hovedpuden der har facon og/eller ekstra fyld udvalgte steder

Hvis du ikke oplever nogle særlige udfordringer med at slappe af i nakken, når du sover, og gerne vil kunne både forme og ryste din pude, så bør du vælge en hovedpude, der er ens over hele fladen.

Har du derimod nogle særlige udfordringer, der gør, at du har svært ved at slappe af i nakken, når du sover, bør du vælge en hovedpude, der har facon og et fyld, der er med til at støtte din nakke og dit hoved på en særlig, skånsom måde.
Dem har vi et stort udvalg af. Find det her.

Din hovedpude skal bære og støtte dit hoved og din nakke mange timer året rundt. Derfor skal du være opmærksom på, at du får, hvad du betaler for - gode materialer giver gode hovedpuder, der kan holde til at blive brugt. Derfor er kvalitet klart at foretrække - også selvom kvalitet og pris følges ad.

Det anbefales desuden, at du udskifter din hovedpude hvert andet eller tredje år for at være sikker på, at både støtten og hygiejnen opretholdes. Med en god og støttende hovedpude kan du nemlig mindske risikoen for at få gener i form af bl.a. ømhed og spændinger. Skift derfor hellere din hovedpude lidt oftere end for sent.

Find den rette størrelse

Det er ikke kun hovedpudens type, du skal have fokus på. Du skal også være opmærksom på, at målene skal passe til dine behov. I dag har du mulighed for at finde hovedpuder i en lang række forskellige størrelser og faconer alle med det formål at dække dine individuelle behov.

Den mest kendte størrelse er den næsten kvadratiske facon med målene 60x63 cm. Den passer ind i alle danske hovedpudebetræk og bliver af de fleste betragtet som en almindelig hovedpude. Hvis du ikke har nogle særlige krav til din hovedpude og dennes funktion, kan du med fordel vælge en pude i den størrelse.
Vi har et udvalg af puder i størrelsen 60x63 cm. Find det her.

Er du en høj person, kan aflange hovedpuder fx med målene 50x60 cm. give dig den største komfort i sengen, idet du således naturligt kommer 10 cm. højere op imod hovedenden. En aflang pude sørger desuden for, at du ikke får dine skuldre med op på hovedpuden, hvilket kan føre til en stiv og øm nakke.

Vi tilbyder et udvalg af puder i mange forskellige mål.  Find det her.

Find den rette højde

Mange hovedpuder er mulige at få i flere højder. Hvilken du skal vælge afhænger af flere ting. For det første skal du betragte puden som en reservedel, der udfylder det tomrum, der er mellem nakke og madras, når du sover, hvorfor højden skal passe hertil. Derudover bør du vælge en lidt lavere hovedpude, hvis du sover meget på ryggen, mens du bør vælge en lidt højere hovedpude, hvis du har brede skuldre.

Find det rette materiale

Du kan få hovedpuder i en lang række forskellige materialer. Og det er vigtigt, at du finder frem til det, der passer til dine behov og bedst opfylder dine krav. Hvert materiale har unikke egenskaber.

Dun giver dig en let og blød hovedpude, der kan formes, som du ønsker. Hovedpuden kan vaskes ofte og findes i et uendeligt antal af forskellige udgaver.
Vi har et udvalg af dunpuder. Find det her.

Uld giver en mere fast hovedpude, og så er det selvrensende, hvorfor det lettere holder sig friskt og bakteriefrit. Materialet regulerer desuden effektivt temperaturen, hvorfor det er godt, både for dem der sveder, og dem der fryser om natten.
Vi har et udvalg af uldpuder. Find det her.

Silke bidrager til en blød og fyldig hovedpude. Materialet både absorberer og afgiver fugt mere effektivt end de fleste andre, og derfor egner det sig selv til dem, der sveder meget om natten. Silke er desuden selvrensende, hvorfor det i længere tid holder sig friskt og bakteriefrit. Er du allergiker anbefales en silkepude også.
Vi har et udvalg af silkepuder. Find det her.

Latex giver en blød og føjelig hovedpude, der effektivt bevarer sin facon. Når du løfter hovedet fra puden, vil den straks rejse sig, og derfor falder den heller ikke sammen om natten. Hovedpuder i latex er desuden meget åndbare.
Vi har et udvalg af latexpuder. Find det her.

Trykaflastende skum giver en fast og formstabil hovedpude, og materialet benyttes derfor ofte, når der er behov for ekstra nakkestøtte og stabilitet. Det kræver 1-2 uger at vænne sig til denne form for hovedpude, hvis man tidligere har sovet med en almindelig pude.
Vi har et udvalg af trykaflastende hovedpuder. Find det her.

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde den hovedpude der passer til dig? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.