Find den rigtige og bedste hovedpude

Mange er ikke klar over, hvor vigtig hovedpuden er for ens sovekomfort og helbred. Ligger man med den forkerte hovedpude om natten - nat efter nat, kan man opleve gener i form af ømhed og spændinger i både nakke, skuldre og ryg. Derfor bør man vide, hvilken model der passer til ens krop, således man er sikret en god nattesøvn. Men hvordan finder du ud af det? Hvordan ser du forskel på hovedpuder? Og hvilken passer til dig? Der er mange ting, som du skal tage højde for, når du skal vælge pude. Nedenfor har vi beskrevet hvilke faktorer, der er vigtig at tage højde for, når du skal udskifte din pude, for at guide dig bedst muligt, til at finde hovedpuden er passer bedst til dig.
Find den rette type til dig

Find den rette type til dig

Den første overvejelse, du skal gøre dig, når du skal have ny hovedpude er, hvilken type hovedpude det skal være. Helt grundlæggende kan hovedpuder inddeles i to typer:

Den ene type hovedpude er den klassiske pude, som er ens over hele dens overflade. Det er den type hovedpude som flest danskere sover med. Hvis du ikke oplever nogle særlige udfordringer med at slappe af i nakken, når du sover, og gerne vil kunne både forme og ryste din pude, så bør du vælge en hovedpude, der er ens over hele fladen. Se vores brede udvalg af hovedpuder, ved at trykke her.

Foruden den klassiske pude, så er der også puder som har en vis facon, eller som har ekstra fyld udvalgte steder på puden. Disse puder kaldes for ergonomiske puder. Hvis du oplever udfordringer med at slappe af i nakken, når du skal sove, bør du vælge en ergonomisk pude. Fylden i den ergonomiske pude er med til at støtte din nakke og hoved på en særlig skånsom måde.
Vi har et stort udvalg af ergonomiske puder. Du kan se vores udvalg ved at trykke her.

Vi bruger mange timer i sengen - hver eneste dag. Det er derfor super vigtigt at din hovedpude kan bære og støtte dit hoved samt nakke i mange timer året rundt. Dette sætter krav til krav til valget af materialer, som din pude er lavet af. I mange tilfælde, får du hvad du betaler for. Her er hovedpuder ingen undtagelse. Gode materialer, giver gode hovedpuder. Hovedpuderne skal kunne holde til at blive brugt. Med en god og støttende hovedpude kan du mindske risikoen for at få gener som eksempelvis ømhed og spændinger i din krop.

Vi anbefaler, at du bør skifte din hovedpude hvert 2 eller 3 år, for at være sikker på at støtten og hygiejnen er i top. For at undgå gener, så skift derfor din hovedpude lidt oftere.

Find den rette størrelse

Når du har fundet ud af hvilken type hovedpude, du skal have, så er det næste du skal finde ud af hvilken størrelse, som du skal have.

Det er vigtigt, at du finder en pude, som matcher netop dit behov. I dag har du mulighed for at finde hovedpuder i en lang række forskellige størrelser og faconer.

Den mest kendte størrelse er den næsten kvadratiske facon med målene 60 x 63 cm. Den passer ind i alle danske hovedpudebetræk og bliver af de fleste betragtet som en almindelig hovedpude. Hvis du ikke har nogle særlige krav til din hovedpude og dennes funktion, kan du med fordel vælge en pude i den størrelse.
Vi har et udvalg af puder i størrelsen 60x63 cm. Se mere her.

Er du en høj person, kan aflange hovedpuder fx med målene 50x60 cm. give dig den største komfort i sengen, idet du således naturligt kommer 10 cm. højere op imod hovedenden. En aflang pude sørger desuden for, at du ikke får dine skuldre med op på hovedpuden, hvilket kan føre til en stiv og øm nakke.

Vi tilbyder et udvalg af puder i mange forskellige mål.  Find det her.

Find den rette højde

Når du skal vælge hovedpude, så skal du også tage højde for højden på din pude.
Mange hovedpuder kan man få i flere højder. Der er flere faktorer, som spiller ind, når du skal vælge højden på din hovedpude. For det første skal du betragte puden som en reservedel, der udfylder det tomrum, der er mellem nakke og madras, når du sover, hvorfor højden skal passe hertil. Derudover bør du vælge en lidt lavere hovedpude, hvis du sover meget på ryggen, mens du bør vælge en lidt højere hovedpude, hvis du har brede skuldre.

Find det rette materiale til din pude

Sidst, men ikke mindst så er materialevalget vigtigt, når du skal vælge pude. Du kan få hovedpuder i en lang række forskellige materialer. Og det er vigtigt, at du finder frem til det, der passer til dine behov og bedst opfylder dine krav. Hvert materiale har unikke egenskaber. Nedenfor er materialernes egenskaber beskrevet:

Puder med dun
Dun giver dig en let og blød hovedpude, der er nem at folde sammen. Hovedpuden kan vaskes ofte og findes i et uendeligt antal af forskellige udgaver.
Vi har et udvalg af dunpuder. Find det her.

Puder med uld
Uld giver en mere fast hovedpude, og så er det selvrensende, hvorfor det lettere holder sig friskt og bakteriefrit. Materialet regulerer desuden effektivt temperaturen, hvorfor det er godt, både for dem der sveder, og dem der fryser om natten.
Vi har et udvalg af uldpuder. Find det her.

Puder med silke
Silke giver ligeledes en fast hovedpude. Materialet både absorberer og afgiver fugt mere effektivt end de fleste andre, og derfor egner det sig selv til dem, der sveder meget om natten. Silke er desuden selvrensende, hvorfor det i længere tid holder sig friskt og bakteriefrit. Er du allergiker anbefales en silkepude også.
Vi har et udvalg af silkepuder. Find det her.

Puder med latex
Latex giver en blød og føjelig hovedpude, der effektivt bevarer sin facon. Når du løfter hovedet fra puden, vil den straks rejse sig, og derfor falder den heller ikke sammen om natten. Hovedpuder i latex er desuden meget åndbare.
Vi har et udvalg af latexpuder. Find det her.

Trykaflastende skum
Trykaflastende skum giver en fast og formstabil hovedpude, og materialet benyttes derfor ofte, når der er behov for ekstra nakkestøtte og stabilitet. Det kræver 1-2 uger at vænne sig til denne form for hovedpude, hvis man tidligere har sovet med en almindelig pude.
Vi har et udvalg af trykaflastende hovedpuder. Find det her.


Video
I videoen nedenfor fortæller Alexander om hvad du skal være opmærksomme på, når du skal vælge din nye hovedpude.

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Læg ikke søvnløs med spørgsmål. Har du brug for mere information og hjælp til at finde den hovedpude der passer til dig? Så besøg os i vores butik på Herningvej 76, 7500 Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.