Derfor bliver mænds hovedpuder gule

Svaret som du har søgt længe efter

Svaret som du har søgt længe efter

Mange kvinder er af den overbevisning, at deres mænd må svede ekstra meget, savle unødvendigt mere eller vaske sig utilstrækkeligt om hovedet, idet deres hovedpuder væsentligt hurtigere bliver grimme. Mandens pude får ofte en mere gullig nuance end kvindens, og derfor forsøges det gentagende gange med skrappe vaske - dog uden held. Hvordan kan det være? Hvorfor er det kun mandens hovedpude, der synes uhygiejnisk? Og hvad kan du gøre ved det?

Rigtige mænd får skjolder på hovedpuden

Ikke mange kender til sandheden bag de gullige skjolde, der findes på næsten samtlige mænds hovedpuder, og derfor figurerer antagelser om, at det skyldes sved, savl eller skidt. Men det er ikke tilfældet. Grunden er nemlig en helt anden.
Sandheden er, at mænd udskiller det, der kaldes for urinsyre bl.a. gennem hårbunden. Og det er den syre, der er med til at give hovedpuderne en gullig nuance. Mange har erfaret, at disse skjolde ikke kan vaskes af - selv ikke med de skrappeste vaskeprodukter. Derfor er der kun én ting at gøre.

Mange er i den tro, at en hovedpude holder til mere og holder i en længere periode, end det egentligt er tilfældet. Efter maks tre år bør man således udskifte selv den bedste hovedpude for at være sikker på at opretholde støtteevnen og hygiejnen. Det betyder, at alle - også kvinder - jævnligt bør skifte deres hovedpude ud. Personer, der sveder meget om natten, bør udskifte deres hovedpude oftere, idet større mængder af fugt slider mere på dem, hvorfor sovekomforten forværres.

Rigtige mænd køber den bedste hovedpude

For nogle få heldige personer har hovedpuden ingen betydning forstået på den måde, at de kan sove med enhver pude og føle sig tilpasse. Derfor er det lige meget om puden er høj, lav, hård eller blød. For de fleste er det dog ikke så let, og derfor har det stor betydning for sovekomforten, at puden er den helt rigtige.

Tendenser viser, at mænd gerne sover med hovedpuder, der er en smule højere end kvinders, hvilket primært hænger sammen med, at mænd generelt har bredere skuldre end kvinder.
Vi har et stort udvalg af brede hovedpuder. Find det her.

Der er dog ingen regler uden undtagelser, og derfor er det vigtigt, at du finder frem til den model, der passer bedst til dine individuelle behov.

Vi har et udvalg af puder til alle behov. Find det her.

Rigtige mænd indrømmer, at de har brug for nakkestøtte

Alle kan have behov for noget mere støtte, når de sover - især om nakken. Om du har brug for ekstra støtte til din nakke, kan du vurdere på to måder:

Hvis du oplever, at du er øm om eller har ondt i nakken, når du har sovet
Hvis du, før du skal sove, er nødt til at forme din pude, så den fylder mest under din nakke og hals og mindre under hovedet

En hovedpude med nakkestøtte kaldes også for en ergonomisk pude eller en anatomisk hovedpude.
Og dem har vi et stort udvalg af. Find det her.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at forbedre din sovekomfort med den rigtige og bedste hovedpude? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.