Derfor bliver mænds hovedpuder gule

Har du også undret dig?

Har du også undret dig?

Har du også undret dig over hvorfor hovedpuder kan blive gule? Her nedenfor kan du læse mere om hvorfor hovedpuder bliver gule. Mange mennesker er af den overbevisning, at mænd må svede ekstra meget, savle unødvendigt mere eller vaske sig utilstrækkeligt om hovedet, da det oftest er deres hovedpuder, som bliver grimmest hurtigst. En mands hovedpude får ofte en mere gullig nuance end en kvindes. Derfor vaskes mænds hovedpuder oftest i håb om at få de gule pletter af, men uden held. Så spørger du nok dig selv, hvordan det kan være? Hvorfor er det kun mandens hovedpude, der synes uhygiejnisk? Og hvad kan du gøre ved det?
Derfor får man skjolder på hovedpuden

Derfor får man skjolder på hovedpuden

Ikke mange kender til sandheden bag de gullige skjolde, der findes på næsten samtlige mænds hovedpuder, og derfor figurerer antagelser om, at det skyldes sved, savl eller skidt. Men det er ikke tilfældet. Grunden er nemlig en helt anden.
Sandheden er, at mænd udskiller det, der kaldes for urinsyre bl.a. gennem hårbunden.  Det er urinsyren, der er med til at give hovedpuderne en gullig nuance. Mange har erfaret, at disse skjolde ikke kan vaskes af – selv ikke med de skrappeste vaskeprodukter.
Så tænker du måske, hvad skal jeg så gøre? Er der ikke et eller jeg kan gøre for at komme de gule skjolder til livs?
Der er vi desværre nødt til at skuffe dig. Der er desværre ikke noget, du kan gøre for at undgå de gule skjolder. Det eneste du kan gøre for at komme af med de gule skjolder er, ved at udskifte din hovedpude.

Mange er i den tro, at en hovedpude holder til mere og holder i en længere periode, end det egentligt er tilfældet. Efter maks tre år bør man udskifte selv den bedste hovedpude for at være sikker på at opretholde støtteevnen og hygiejnen. Det betyder, at alle - også kvinder - jævnligt bør skifte deres hovedpude ud. Personer, der sveder meget om natten, bør udskifte deres hovedpude oftere, idet større mængder af fugt slider mere på dem, hvorfor sovekomforten forværres. Hvis du har tendens til at sved meget eller have det varmt om natten, så bør du overveje en hovedpude, som er med naturfyld, såsom bambus, silke eller uld. Disse materialer har de fordele, at de er temperaturregulerende, svedabsorberende og dejlig åndbar. Det betyder, at at den sved og varme, som du udleder hver nat ledes væk fra din krop. Lyder det som noget for dig, så kan du læse mere om hovedpuder i uld, bambus og silke her..
Se alle vores hovedpuder

Rigtige mænd køber den bedste hovedpude

For nogle få heldige personer har hovedpuden ingen betydning, forstået på den måde, at de kan sove med enhver pude og føle sig tilpasse. Derfor er det lige meget om puden er hård, blød, ergonomisk eller en almindelig hovedpude med dun. For de fleste er det dog ikke så let, og derfor har det stor betydning for sovekomforten, at puden er den helt rigtige. Valg af hovedpude er et individuelt valg. Bare fordi din kæreste sover godt med en ergonomisk hovedpude, er ikke ens betydning med, at du sover godt med en ergonomisk hovedpude. Vi har forskellige behov. Dette gælder også vores valg af hovedpude. Tendenser viser, at mænd gerne sover med hovedpuder, der er en smule højere end kvinders. Dette hænger primært hænger sammen med, at mænd generelt har bredere skuldre, end kvinder har. Der er dog ingen regler uden undtagelser, og derfor er det vigtigt, at du finder frem til den model, der passer bedst til dine individuelle behov. Vi har lavet en lille guide omkring hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du anskaffer dig en ny hovedpude.
Læs vores guide: Sådan vælger du din hovedpude
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at forbedre din sovekomfort med den rigtige og bedste hovedpude? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.