Mål på dyner og puder

Undgå store pudebetræk og korte dynebetræk

Undgå store pudebetræk og korte dynebetræk

Der findes et hav af forskellige størrelser dyner og puder. Afhængigt af hvilket land, man bor i er der forskel på både størrelser på dyner og puder. Bare i Europa findes der op imod 80 forskellige mål på dyner og puder. Så vi forstår godt, hvis du har lidt svært ved at finde sengetøj, der passer til dyne og pude. På godt jysk, så findes der ikke noget mere træls end, når sengetøjet ikke passer til dynen eller puden. Så hvor stor er en almindelig enkeltdyne? Og hvad er en kingsize dobbeltdyne? Det vil vi forsøge, at gøre dig klogere på. Vi har lavet en oversigt over standardmålene for dyner og puder i Danmark. Overordnet set er der fire standardstørrelser indenfor dyner i Danmark, og et standardmål for hovedpuder.

Vi anbefaler, at du køber særligt køber dyner i standardmål for, fordi det er nemmere, at finde sengetøj, som passer til. Det får dermed også det største udvalg ved at købe dyner i standardmål. Hovedpuder kan være lidt mere vanskelig, fordi hvis du f.eks. har brug for støtte og sover med en ergonomisk hovedpude, så kan det være svært at finde et pudebetræk der passer til, fordi der findes ergonomiske hovedpuder i ufattelig mange former og størrelser. Hvis du som sådan ikke har brug for ekstra støtte, og i gåseøjne kan “nøjes” med en hovedpude med dun, så vil vi anbefale dig at købe en hovedpude i dansk standardsstørrelse, af de samme grunde som nævnt tidligere, det er nemmere for dig at finde pudebetræk samt det giver dig et større udvalg.

140 x 200 cm – Almindelig enkeltdyne

140 x 200 cm – Almindelig enkeltdyne

Den danske standardsstørrelse er for enkeltdyner hedder 140 x 200 cm. Nogle steder hvor der er mere fokus på pris end kvalitet, er der en tendens til at lave en “almindelige enkeltdyne” i 135 x 200 cm. Dette kan være årsdagen til, at du synes, at dynebetrækket ikke passer i størrelsen. Dyner i 140 x 200 cm er de mest populære dyner i Danmark. Op i mod 66% af den danske befolkning sover med enkeltdyner i normal længde. Dog ikke sagt, det er den dyne, som du skal vælge. Det kan være, at du helt vil have en dobbeltdyne eller har brug for en dyne med ekstra længde, så dine tæer ikke stikker udenfor dynen. 

Vi har et stort udvalg af de lækreste enkeltdyner. En dyne er ikke bare en dyne. En dyne kan fås i flere forskellige varmegrader, såsom sommerdyne, helårsdyne og vinterdyne. Bliv klogere på hvilken varmegrad, som du skal haveHos os kan du enkeltdyner med f.eks. dunuldsilke og bambus. Hvert materiale har sine fordele. Du kan læse om de forskellige materialer her, og bliv klogere på, hvilket materiale, der passer bedst til dig. Bliv klogere på valg af materiale her. Vi er stolte forhandlere af kendte og anerkendte mærker som f.eks. Ringsted Dun og Johan Hefel – Luxury sleep.

Ud over, at have mange lækre enkeltdyner, så har vi også sengetøj, som passer perfekt til dynen. Se det store udvalg her.

Find dyner i 140 x 200 cm
140 x 220 cm – Almindelig enkeltdyne med ekstra længde

140 x 220 cm – Almindelig enkeltdyne med ekstra længde

Flere og flere danskere begynder, at købe enkeltdyner i 140 x 220 cm. Den danske standardsstørrelse er for enkeltdyner med ekstra længde hedder 140 x 220 cm. Det er en dynestørrelse til dig med lange ben eller som vil være sikker på, at dine tæer ikke stikker ud over dynen. En dyne med ekstra længde er oplagt til dig der er mere end 175 cm høj. 

Lyder en enkeltdyne som noget for dig? Vi har et stort valg af dyner i størrelsen 140 x 220 cm. Ligesom med de almindelige enkeltdyner, så kan du også få enkeltdyner med ekstra længde i forskellige materialer. Er du i tvivl om hvilket materiale, som din dyne skal være i? Vi har lavet en artikel omkring hvilke fordele der er ved materialer som f.eks. dun, bambus, silke og uld. Læs artiklen her og bliv klogere på valg af dyne.  Vælg mellem flere varmegrader. Er du i tvivl om, hvilken varmgrad du skal have? Vi har lavet en lille guide til, hvordan du finder din varmegrad. Se guiden her.

Ud over, at have mange lækre enkeltdyner i 140 x 220 cm, så har vi også sengetøj, som passer perfekt til dynen. Se vores udvalg her.

Find dyner i 140 x 220 cm
200 x 220 cm – Almindelig dobbeltdyne

200 x 220 cm – Almindelig dobbeltdyne

200 x 220 cm er standardstørrelsen for dobbeltdyner i Danmark. Selvom en dobbeltdyne er beregnet til to personer, så kan du også sagtens bruge den til en person. Du kan dermed pakke dig godt ind i dynen.  Vi har selvfølgelig også et stort udvalg af lækre dyner i 200 x 220 cm. Hos os finder du dobbeltdyner med dun, silke og bambus. Hvis I er to om at dele dobbeltdynen, så skal I være enige om, hvilken varmgrad dynen skal have. Bliv klogere på varmegrader her.

Ud over, at have mange lækre enkeltdyner, så har vi også sengetøj, som passer perfekt til dynen. Find sengetøj, som passer til dobbeltdynen her.

Find dyner i 200 x 220 cm
240 x 220 cm – Stor dobbeltdyne

240 x 220 cm – Stor dobbeltdyne

Størrelsen for dobbeltdyner i kingsize er 240 x 220 cm. Det er altså en ekstra stor dobbeltdyne. Her behøver du ikke, at kæmpe om dynen med din partner, da dynen er ekstra bred og ekstra lang. Vi oplever, at flere og flere danskere, som sover med dobbeltdyne, vælger en king size dobbeltdyne. Vi har selvfølgelig også et stort udvalg af lækre dyner i 240 x 220 cm. Hos os finder du store dobbeltdyner med dunsilke og bambus. Hvis I er to om at dele dobbeltdynen, så skal I være enige om, hvilken varmgrad dynen skal have. Bliv klogere på varmegrader her.

Ud over, at have mange lækre enkeltdyner, så har vi også sengetøj, som passer perfekt til dynen. 
Find sengetøj, som passer til store dobbeltdynen her.

Find dyner i 240 x 220 cm
60 x 63 cm – Almindelige hovedpude

60 x 63 cm – Almindelige hovedpude

Standardstørrelsen for hovedpuder i Danmark er 60 x 63 cm. Det betyder også, at stort set alle sengesæt indeholder et hovedpudebetræk i 60 x 63 cm. Langt de fleste danskere sover med en klassisk hovedpude med dun. Det skal dog siges, at vi oplever også, at mange går over til en ergonomisk hovedpude, da den giver mere støtte, når man går rundt med lidt skavanker. 

Foruden hovedpuder i 60 x 63 cm, så har vi også hovedpuder i standardsstørrelser fra landende, som ligger omkring os. Hos os finder du hovedpuder i følgende størrelser
50 x 60 cm – Standardsstørrelse for hovedpuder i Sverige
50 x 70 cm – Standardsstørrelse for hovedpuder i Norge og Storbritanien
50 x 90 cm – Standardsstørrelse for hovedpuder i Storbritanien og Norge

Vi har selvfølgelig også hovedpudebetræk, som passer til puderne. Find pudebetrækkene her. Hvad angår ergonomiske hovedpuder, så kan det være svært, at finde et pudebetræk der passer til. Da der ikke er nogle standardstørrelser, og de fås i forskellige former. Kan du ikke finde et pudebetræk, som passer til din hovedpude? Har du set vores Interlock hovedpudebetræk? Det er pudebetræk i bomuldsjersey, så der er dermed godt med stræk i dem. De kan dermed passe til sjove pudemål.

Se alle vores hovedpuder

Er du blevet klogere?

Vi håber, at denne artikel har gjort dig klogere på størrelser på dyner og puder. Hvis du har spørgsmål, som du ikke har fået besvaret, så er du mere end velkommen til at tage fat i os. Vi sidder altid klar til at svare på dine spørgsmål. Du kan fange os både på telefon, email eller i vores fysiske butik i Holstebro.


Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.