Sådan vasker du dit bambus sengetøj

Bambus sengetøj i en smuk blå farve redt pænt på en seng

Sådan vasker du dit bambus sengetøj bedst muligt

Bambus sengetøj skal vaskes lidt mere skånsomt end sengetøj i f.eks. 100% bomuld. skal. For at gøre det nemmere for dig, at vaske dit bambus sengetøj, så har vi lavet en lille og overskuelig guide til, hvordan du skal vaske dit bambus sengetøj. Nogle af tingene gældende for sengetøj generelt, mens andre er specifikt til sengetøj i bambus.

Inden du putter bambus sengetøj i vaskemaskinen

Inden du putter bambus sengetøj i vaskemaskinen

Inden du smider vasketøjet ind i vaskemaskinen, så sørg for at vende sengetøjet på vrangen. Som med alt andet sengetøj, så anbefaler vi, at du vender sengetøjet på vrangen, da det er med til at skåne sengetøjet samt at holde på farven. Derudover skåner du også sengetøjet ved at lyne lynlåsen. Lyn dog ikke lynlåsen helt, da du vil have svært ved at lyne lynlåsen op igen. For at skåne sengetøjet yderligere, så anbefaler vi, at du bruger en vaskepose. Vores vaskepose er stor. Så stor, at du har mulighed for at putte flere sæt sengetøj i samme vaskepose. Læs mere om vaskeposen her.

Sørg for, at når du vasker dit sengetøj, at det vaskes sammen med noget andet og gerne i en fyldt vaskemaskine. Grunden til at det er vigtigt, at du vasker bambus sammen med andre ting er fordi bambus bliver meget tungt, når det bliver vådt. Det får derfor en masse tæsk, hvis der ikke er noget at tage imod det, i form af andet vasketøj.

Vask sengetøjet ved 30 grader i vaskemaskinen. Sengetøjet kan sagtens “nøjes” med at blive vasket ved 30 grader, da bambus er antibakterielt. Derudover så anbefaler vi, at du bruger enzymfrit vaskemiddel samt ingen skyllemiddel, da skyllemiddel forringer sugeevnen. Eksempler på enzymfrit vaskemiddel kan f.eks. være vaskemiddel fra Neutral. Til slut, vask dit sengetøj ved lavest centerfugering. Det er under centerfugeringen, at der sker mest slitage.

Efter at bambus sengetøjet er blevet vasket

Bambus sengetøj kan ikke tåle, at komme i tørretumbleren. Vi anbefaler derfor, at du lufttørre det på det tørrestativ. Som alt andet sengetøj, så må sengetøjet ikke tørres i solen, da det får sengetøjet til at falme. Bambus sengetøj kan godt mærkes lidt stift, når det er kommet ud af vaskemaskinen, men bare rolig, når sengetøjet først tørre, så bliver det utrolig blødt og lækkert igen.

Bambus sengetøj i rosa på en seng

Oversigt over steps

Step 1: 

Vend sengetøjet på vrangen, og luk lynlåsen - Luk ikke lynlåsen helt

Step 2:

Vask sengetøjet sammen med noget andet - gerne i en fyldt vaskemaskine. Vask også gerne sengetøjet i en vaskepose.

Step 3:

Brug enzymfrit vaskemiddel, og brug ikke skyllemiddel.

Step 4:

Vask ved 30 grader og ved laveste centerfugering.

Step 5:

Brug ikke tørretumbler – lufttør sengetøjet


Det ser måske lidt omfattende ud, men det er det slet ikke. Når først, at du har vasket dit bambus sengetøj et par gange, så tænker du slet ikke over det.

Bambus sengetøj skal vaskes ved 30 grader. Hvad så med husstøvmider?

Bare fordi bambus kun kan vaskes ved 30 grader, så behøver du ikke, at være bekymret for husstøvmider. Som du måske ved, så har bambus temperaturregulerende egenskaber, hvilket gør, at bambus er et tørt materiale. Husstøvmider har svært ved at leve i tørre områder. De lever bedst i fugtige områder. Bambus har naturlige antibakterielle egenskaber. Dette kan bidrage til at modvirke bakterier, der potentielt kunne tiltrække husstøvmider. Alle vores bambus produkter er OEKO-TEX certificeret, hvilket er din garanti for, at produkterne er testet og ikke indeholder skadelige stoffer og kemikalier. Bambus er derfor allergivenligt og godt til personer med sensitiv hud. 

Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse af bambus sengetøj samt at bevare et tørt og rent sovemiljø er stadig vigtig for at minimere husstøvmider.

Vores sortiment i 100% bambus
Redt seng med bambus og bomuld sengetøj i hvid.

Vores sortiment i 100% bambus

Eller har du brug for et nyt sæt sengetøj i bambus? Se vores udvalg af vores populære bambus sengetøj. Hos os finder du bambus sengetøj i de smukkeste farver. Derudover så har vi bambus sengelinned til enkeltdyner (140 x 200 cm og 140 x 220 cm) og dobbeltdyner (200 x 220 cm og 240 x 220 cm)
Psst. vi har også bambus lagner. Lagnerne matcher i farverne til vores bambus sengetøj.
Foruden sengetøj og lagner i bambus, så har vi også bambusdyner og en bambus pude.

Hvis du gerne vil undgå, at skulle vaske dit sengetøj så skåmsomt som sengetøj i 100% bambus, men stadig gerne vil have åndbart sengetøj, så vil vi anbefale dig at kigge på vores TOSCANA og VERONA sengetøj. Sengesættene er en blanding af bambus og bomuld (50% bomuld & 50% bambus). Det at der er bomuld i sengetøjet gør, at det ikke behøver at blive vasket så skånsomt, som sengetøj i 100% bambus. Læs mere om vores TOSCANA og VERONA sengetøj her.

Se vores sortiment af bambus sengetøj

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.