Topmadras

Hvad er en topmadras?

En topmadras er den smalle madras som ligger øverst. En topmadras er kendetegnet ved at være ca. 5-10 cm i højden. Du ligger din topmadras ovenpå din boksmadras, og har til formål at give dig en god komfort og støtte. Din topmadras beskytter også din boksmadras mod slitage, skidt og snavs. Ingen seng uden topmadras! Hvis man vægter sin søvn højt og man sætter pris på at vågne op veludhvilet så anbefaler vi på det kraftigste at man bruger en topmadras til sin seng. Det ekstra lag i form af topmadrassen er simpelthen "prikken over i'et". Liggekomforten i din seng bliver ekstra god, når du bruger en topmadras. En topmadras kan både fås til boksmadrasser, kontinentalseng og elevationssenge. Nogle topmadrasser har et aftageligt og vaskbart betræk. 
Hjørnet af en seng med en lækker topmadras i naturmaterialer.

Hos Søvn & Comfort finder du et stort udvalg af forskellige topmadrasser

Hos Søvn & Comfort har et stort udvalg af topmadrasser i god kvalitet. Her finder du både topmadrasser i latex, skum og naturmaterialer. Du kan finde topmadrasserne i flere forskellige størrelser (90x200 cm, 90x210 cm, 140x200 cm og 180x200 cm m.m). Hvis ikke du kan finde størrelsen som du står og skal bruge, så tag endelig fat i os, så du kan få en topmadras i den rigtige størrelse. Valg af topmadras er meget individuel. Alle mennesker er forskellige. En god topmadras for din veninde eller din partner behøver ikke at være den rette topmadras for dig. Inden du køber en topmadras er det vigtigt, at du sætter dig ind i hvilke behov du har. Hvert materiale har sine fordele, og det er vigtigt, at du vælger en topmadras, som passer bedst til dig og dine behov. Vi har mere end 30 års erfaring indenfor senge og tilbehør. Vi vil derfor kunne hjælpe og guide dig til valg af den helt rigtige topmadras. Foruden webshoppen her, så har vi også en fysisk butik beliggende i Holstebro, hvor du kan se og prøve vores brede udvalg af topmadrasser.
Topmadras i latex fra Wondelrand

Topmadrasser i latex

En topmadras lavet i latex er en lækker topmadras. I vores sortiment finder du både topmadrasser i latex og naturlatex. Mange danskere er glade for topmadrasser i latex fordi de er trykaflastende og giver rigtig god støtte til hele kroppen. Det skal dog siges, at topmadrasser i latex ofte er mere faste i det sammenlignet med topmadrasser i naturmaterialer. Derudover kan du også have sværere ved at komme af med varmen sammenlignet med en topmadras i naturmaterialer.
Udforsk topmadrasser i latex
Topmadras i naturmaterialer.

Topmadrasser i naturmaterialer

Topmadrasser i naturmaterialer giver dig en fænomenal liggekomfort. Foruden at give en give en uovertruffen komfort og støtte, så er en topmadras i naturmaterialer dejlig åndbar. Naturmaterialerne er med lede kropsvarmen væk fra din krop, når du sover. Du vil derfor opleve en mere behagelig temperatur. Dette vil have en positiv indvirkning på din søvnkvalitet, da du bliver længere tid i den dybe søvn. Hvis du har tendens til at have det varmt om natten, så bør du overveje en topmadras i naturmaterialer. En topmadras i naturmaterialer vil give dig en mere åndbar søvn hele natten. En topmadras i naturmaterialer opfattes oftes som mere blød end topmadrasser i latex eller memory skum.
Eksempler på materialer der er i topmadrasser med naturmaterialer er uld, krølhår og bomuld.
Udforsk topmadrasser i naturmaterialer


FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på en topmadras og en rullemadras?

En topmadras er med til at give dig en god liggekomfort. Hvorimod en rullemadras har til formål skåne din topmadras fra alt den fugt, i form af sved og varme, som du udleder hver nat. Hvis du ikke bruger en rullemadras, så sætter fugten sig i din topmadras i stedet, hvilket resulterer i at din madras kan blive et paradis for husstøvmider og andre levende organismer, da de trives bedst i fugtige miljøer.
En rullemadras kan være med til at forlænge levetiden på din topmadras. Mange rullemadrasser kan tåle at blive vasket. Det er derfor også give dig en mere hygiejnisk sovemiljø at sove med en rullemadras. Læs mere om rullemadrasser her.


Hvor længe holder en topmadras?

En topmadras har en levetid på ca. 5-7 år. Hvis du har en gammel seng (ca 10-15 år gammel), så nytter det ikke noget bare at udskifte topmadrassen. En ny topmadras vil ikke give dig en ny seng. En seng i skum og latex holder ca. 10-15 år, hvorimod en seng i rene naturmaterialer har en levetid på 20-30 år. Så hvis du har en seng i skum eller latex, der er 12 år gammel, så bør du i stedet overveje en ny seng i stedet, da din seng er ved at have udtjent sin værnepligt. Det vil i sidste ende være billigere at investere i en ny seng i stedet for en ny topmadras, hvis du alligevel skal have en ny seng indenfor få år. Du får som sagt ikke en ny seng ved bare at skifte topmadrassen. Med en ny seng vil du få en bedre komfort og dermed en bedre nattesøvn.


Jeg har en elevationsseng. Hvilken topmadras skal jeg vælge?

Hvis du sover i en seng med elevation, så er det vigtigt, at du vælger en topmadras, som gør, at du kan bruge elevationen. Hvis du sover i en elevationsseng, skal du vælge en topmadras med split. Hvis du sover i en elevationsseng, men ikke bruger elevationen, så kan du bruge en helt almindelig topmadras. 

Derudover skal det siges, at nogle elevationssenge i 180x200 cm ligger op til, at du sagtens kan bruge  to forskellige madrasser i 90x200 cm. Det giver jer også mulighed for at få to forskellige topmadrasser i på sengen. Det er særligt en god løsning, hvis du og din partner ikke har samme behov, når det gælder den rigtige topmadras.


Hvorfor er det en god idé at vende min topmadras?

Du kan med fordel vende din topmadras. Ligegyldigt hvilken type topmadras du har, vil den med tiden udvikle sig en vis grad af slid og komprimering på de områder, hvor din krop har mest kontakt med den. Ved at vende topmadrassen regelmæssigt kan du fordele slidet mere jævnt og forlænge dens levetid. Generelt set kan regelmæssig vending af din topmadras bidrage til at opretholde sengens komfort, støtte og hygiejne over tid.