Derfor bør du vælge en silkedyne

Er træt af at at have svært ved at falde i søvn om aftenen eller vågne op helt svedig og våd? Så skulle du måske tage at prøve at sove med en silkedyne? Kender du til silkedyner? Vi har lavet en lille artikel omkring silkedyner, for at gøre dig klogere på hvad en silkedyne er og hvilke unikke egenskaber den har.

Hvad er fordelene ved at sove med en silkedyne?

Der er mange fordele ved silkedyner. For det første er en silkedyne dejlig åndbar. Derudover har en silkedyne en unik evne til at lede fugt og varme væk fra din krop, når du sover. En silkedyne er i stand til at absorbere og lede fugt væk med helt op til 33 % af sin egen kropsvægt. Silkedyner er derfor specielt velegnet til personer, som har det varmt, når de sover. Silkedynen sikrer, at du er tør og tempereret hele natten. Silkedyner giver dermed et hygiejnisk og behageligt sovemiljø og en god nattesøvn.
Silkedyner er temperaturregulerende, hvilket betyder, at silkedynen regulere sig efter din krops temperatur. Hvis du f.eks. har en dobbeltdyne (200 x 220 cm), så kan den virke kølende for dig, men lunere for din partner, afhængig af hvilken kropstemperatur I har.
Silkedyner er allergivenlige, da husstøvmider har svært ved at leve i en silkedyne. Derudover så er silke dejlig blødt mod din hud. En silkedyne er derfor også god til den sarte hud.
Vores sortiment

Vores sortiment

Hos Søvn & Comfort har vi et stort udvalg af de bedste silkedyner. De er lavet i mulberry silke. Mulberry silke er en lækker silke. Vores silkedyner fås i flere varmegrader. Du kan få en sommerdyne (Sval) eller en helårsdyne (lun). Kvaliteten er fuldstændig den samme om du vælger den ene eller den anden varmegrad. Den eneste forskel der er på de varmegraderne er mængden af silke, der er i dynen. En sommerdyne kan ikke kun bruges om sommeren. Hvis du har tendens til at have det meget varmt, når du sover, så vil vi anbefale dig en sommerdyne, da der er knap så meget fyld i og varmer derfor ikke så meget.
Hos os kan du finde silkedyner i fire forskellige størrelser, nemlig 140 x 200 cm (enkeltdyne), 140 x 220 cm (enkeltdyne med ekstra længde) og 200 x 220 cm (dobbeltdyne).
Vores silkedyner er betrukket med bambus. Bambus er et antibakterielt materiale. Vores silkedyner er betrukket med bambus for at gøre dem allergivenlige. Silkedynen er fri for støv, da det ikke kan binde i bambus. Husstøvmider har svært ved at leve i en silkedyne. Silkedyner er derfor det bedste match til allergikere. Så hvis du har allergi, så bør du overveje en silkedyne.
Du har mulighed for at binde dit bambus sengetøj fast til silkedynen, da silkedynen i hvert hjørne har en lykke som du kan bunde sengetøjet fast i. Ved at binde sengetøjet fast til dynen undgår du at dynen ender i bunden af dynebetrækket. Når du bruger en bambus sengetøj sammen med din silkedyne opnår du gode forudsætninger for en god søvn. Se vores bambus sengetøj.
Fælles for alle vores silkedyner er, at de er OEKO Tex certificeret, hvilket betyder, at dynerne er testet og fri for sundhedsskadelige stoffer og kemikalier.
Se vores silkedyner

Ofte stillede spørgsmål • Hvad er forskellen på en silkedyne og en dundyne?
  • Silkedyner er knap så varme, som almindelige dundyner er, da de er temperaturregulerende. Du har nemmere ved at regulere din kropstemperatur med en silkedyne.
   Du skal være opmærksom på, at silkedyner er mere faste i det end en traditionelle dyner er. Silkedyner er knap så fluffy som en dundyne er, og kan derfor godt virke lidt mere som et vattæppe. En silkedyne falder ned langs din krop.

 • Hvad er forskellen på en ekstra sval og lun silkedyne?
  • Kvalitetsmæssigt er der ingen forskel på en ekstra sval (sommerdyne) og en lun silkedyne (helårsdyne). Den eneste forskel der er, er at der er mere silke i en helårsdyne.

 • Hvordan vedligeholder jeg en silkedyne?
  • Vores silkedyner tåler ikke at blive vasket i vaskemaskinen. Silkedyner skal renses. Hvis man vasker en silkedyne, så samler silken sig sammen i kugler. Derudover anbefaler vi, at du lufter din silkedyne, for at opnå den bedste hygiejne.

 • Hvornår skal man skifte til en ny dyne?
  • Det kan være svært at sige, hvornår du skal skifte dyne. En tommelfingerregel siger, at en god dyne holder omkring 10 år. Hvis du har tendens til at have det varmt, når du sover, så skal du skifte den oftere for at opretholde en hygiejnisk dyne.

 • Er det muligt at komme returnere en silkedyne?
  • Ja det er muligt at returnere eller bytte silkedynen til en anden størrelse eller varmegrad. Vi tager dog ikke imod silkedynen, hvis den er sovet med. Du må gerne prøve den i 5 minutter, for at se om det er en dyne for dig. Vi anbefaler, at du ikke bruger et dynebetræk, når du prøver den, da det godt kan sidde i dynen bagefter.
   En silkedyne er en perfekt gaveidé. Som nævnt tidligere så kan du nemt bytte eller returnere silkedynen igen, hvis den skal byttes til en anden varmegrad eller hvis dynen ikke helt var som du forventede.

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde en silkedyne, der kan være med til at forbedre din søvn og give dig velbehag natten igennem? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.