Lun dyne (Helårsdyne)
Ringsted Dun | Svinedrengen | Lun | 140 x 200 cm
Før DKK 4.199,00
stk. v/1 stk.
DKK 4.199,00
stk. v/2 stk.
DKK 2.499,00
Ringsted Dun | Den lille pige med svovlstikkerne | Lun | 140 x 200 cm
Før DKK 5.999,00
stk. v/1 stk.
DKK 5.999,00
stk. v/2 stk.
DKK 3.599,00
Arata dyne med moskusdun | Lun | 140 x 200 cm
Før DKK 3.199,00
stk. v/1 stk.
DKK 3.199,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.599,00
Ringsted Dun | Classic lux moskusdyne | 140 x 220 cm
Før DKK 2.949,00
stk. v/1 stk.
DKK 2.949,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.549,00
Ringsted Dun | Svinedrengen | Lun | 140 x 220 cm
Før DKK 4.599,00
stk. v/1 stk.
DKK 4.599,00
stk. v/2 stk.
DKK 2.749,00
Ringsted Dun | Den lille pige med svovlstikkerne | Lun | 140 x 220 cm
Før DKK 6.549,00
stk. v/1 stk.
DKK 6.549,00
stk. v/2 stk.
DKK 3.899,00
Arata dyne med moskusdun | Lun | 140 x 220 cm
Før DKK 3.399,00
stk. v/1 stk.
DKK 3.399,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.699,00
Arata dyne med moskusdun | Lun | 200 x 220 cm
Før DKK 4.999,00
stk. v/1 stk.
DKK 4.999,00
stk. v/2 stk.
DKK 2.499,00
Arata dyne med moskusdun | Lun | 240 x 220 cm
Før DKK 5.999,00
stk. v/1 stk.
DKK 5.999,00
stk. v/2 stk.
DKK 2.999,00

Læs mere om dundyner her

Dundyner

Et lyst soveværelse hvor der er en seng i midten. På sengen ligger der en masse dyner fra Ringsted Dun. Dynerne er fyldt med de lækreste moskusdun og gåsedun og er i størrelserne 140x200 cm og 140x220 cm.

Stort udvalg – Få den bedste dundyne

Vi har et stort udvalg af lækre dundyner. Vores stortiment består af dyner med forskellige slags dun. Vi har dundyner med edderdun, gåsedun, moskusdun og andedun. Fælles for alle vores puder er, at de er lavet i den højeste kvalitet. Hos os finder du både finde en sommerdyne (ekstra sval), overgangsdyne (sval), helårsdyne (lun) og vinterdyne (varm).
Hos os kan du både få en enkelt dundyne og en dobbelt dundyne. Det er vigtigt, at du er sikker på hvilken størrelse du skal have, så det passer til dit sengetøj. Vi har dyner i følgende størrelser
Vores sortiment af dundyner består bl.a. af dyner fra anerkendte brands som Ringsted Dun og Hästens. Ringsted Dun og Hästens laver de bedste dyner. Fællles for dynerne er, at de er OEKO-TEX certificeret og de er derfor testet og fri for sundhedsskadelige stoffer og kemikalier. Alle vores dyner er allergivenlige dundyner. Allergikere vil derfor sagtens kunne bruge vores dyner.
Dunene som bliver brugt i dynerne er fra opdrættede ænder og gæs. Det vil sige, at dunene kommer fra ænder og gæs som er blevet behandlet godt.
Vi opdatere løbende siden med nye dundyner. Vi tilbyder gratis levering, når du køber for mere end 449 kr. Derudover tilbyder vi fuld returret efter 90 dage, hvis dynen ikke er sovet med. Du må gerne prøve den i sengen. Vi anbefaler, at du ikke bruger sengetøj, når du prøver dynen, da fnuller nemt kan sætte sig i dynen.
Fluffy og fyldig dyne fra Ringsted Dun foldet pænt sammen. Dynen er fyldt med de lækreste moskusdun, og er i en god kvalitet. Størrelsen på dynen er 140x200 cm, hvilket svarer til en almindelig enkeltdyne. Dynen er vaskbar ved 60 grader og kan tåle at komme i tørretumbleren.
Dyne fra Ringsted Dun foldet pænt sammen.

Dyner fra Ringsted Dun

Vi har et stort udvalg af lækre dyner fra Ringsted Dun. Ringsted Dun laver dyner af høj kvalitet. Alle deres produkter er fyldt med klasse 1 dun, hvilket betyder, at der kun anvendes nye dun og ikke bliver genbrugt gamle dun. Dette gælder både deres dyner og hovedpuder. Alle dyner fra Ringsted Dun er OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at dynerne er testet for skadelige kemikalier og stoffer. Derudover er dynerne NOMITE certificeret, hvilket betyder, at våret (betrækket) på dynen er så tæt vævet at husstøvmider har svært ved at trænge ind i dynen. Vi har dyner fra Ringsted Dun i flere varmegrader.
Ringsted Dun laver både dyner med andedun, moskusdun, gåsedun og edderdun. Ringsted Dun bruger kun europæiske dun til deres dyner.
Dynerne fra Ringsted Dun er dansk produceret. Dynerne fås både som enkeltdyne ( 140 x 200 cm og 140 x 220 cm) og dobbeltdyne ( 200 x 220 cm og 240 x 220 cm)
Se vores udvalg af dundyner fra Ringsted Dun
Dyne fyldt med gåsedun fra Hästens ligger på et stykke stof med de klassiske ternet mønstre fra Hästens. Dynen måler 135x200 cm.
Dyne fra Hästens ligger på en dug med blå og hvide tern.

Dyner fra Hästens

Vi har et stort udvalg af lækre dyner fra Hästens. I vores Hästens sortiment finder du både sommerdyner, helårsdyner og vinterdyner. Fælles for alle Hästens er, at de er fyldt med med lækre gåsedun og betrukket med lækker blød bomuldssatin.
Når du køber Hästens dyner skal du være opmærksom på at størrelsen på dynen, da enkeltdynerne f.eks. kan fås i 155 x 220 (svensk standardstørrelse) og 135 x 200 cm (dansk standardstørrelse)
Se vores Hästens dyner
Et billede af en masse dun og fjer helt tæt på.

Dunkvaliteter – Hvilken dun er bedst?

Dun kommer i flere kvaliteter. De absolut bedste dundyner er med edderdun. Dyner med edderdun er bilernes svar på Rolce Royce. Så hvis du ønsker den bedste dundyne, så skal du vælge en dyne med edderdun. Den bedste kvalitet efterfulgt af edderdun er dundyner med gåsedun. Efter gåsedun kommer dundyner med moskusdun, og til sidst kommer dyner med andedun. 
Dun af høj kvalitet er bedre til at holde på varmen. Jo bedre kvalitet dunene i din dundyne har, jo højere bæreevne kan du også få. Dundyner i lækker kvalitet holder også længere tid end dundyner i knap så god kvalitet.
Et skema som giver et bedre overblik over hvilken varmegrad, som du skal vælge til din nye dyne. I venstre side skal du tage stilling til temperaturen i dit soveværelse. Derudover skal du også tage stilling til hvor varm din egen kropstemperatur er. Når du har taget stilling til disse spørgsmål er du meget klogere på hvilken varmegrad din dyne skal være. Dette skema gælder kun dyner med dun.

Hvilken dyne skal jeg vælge?

Er du lidt i tvivl om hvilken dyne, som er den helt rigtige dundyne for dig? Nogle mennesker har det varmt, når de sover andre har svært ved at holde varmen. Hvis du kan nikke genkendende til at have det meget varmt eller til at fryse, så kan det godt tyde på, at din dyne har den forkerte varmegrad. Nogle mennesker kan sagtens bruge en vinterdyne eller sommerdyne hele året.
Hvis du sammenligner 2 dyner med hver sin varmegrad (ekstra sval, sval, lun eller varm), men fra samme serie, så er kvaliteten den samme, og den eneste forskel der er på dynerne er antallet af gram som er i dynen.
I tabellen kan du blive klogere på, hvilken varmegrad du skal have.
  • En ekstra sval dyne - En ekstra sval dyne betegnes som en sommerdyne. En ekstra sval dyne vil sagtens kunne bruges hele året af dig som har det varmt, når du sover.
  • En sval dyne - En sval dyne betegnes som en overgangsdyne fra sommer til helårsdyne. En sval dyne er til dig som synes en sommerdyne er for tynd og kold, men at en helårsdyne er for varm.
    • Svale dyner er lette, da der ikke er særlig meget fyld i i forhold til en helårsdyne og en vinterdyne. Svale dyner er derfor gode, når dit barn skal skifte fra en juniordyne til en voksendyne (almindelig dyne). Børn kan nemmere håndtere en overgangsdyne end f.eks. en helårsdyne på grund af vægten.
  • En lun dyne - En lun dyne kaldes også for en helårsdyne. En helårsdyne er til dig, som hverken har det varmt eller koldt, når du sover.
  • En varm dyne - En varm dyne kaldes også for en vinterdyne. En vinterdyne er til dig, som har svært ved at få varmen, når du skal sove.

Sådan holder din dundyne længere

Det er vigtigt, at du sørger for at passe og pleje din dundyne, da det er med til at den holder i længere tid. Derudover er det også med til at holde hygiejnen. Ryst jævnligt din dyne, så fyldet har en jævn fordeling. Som hovedregel anbefaler vi ikke, at du vasker din dyne. Vask kan skade dunene, så de ikke længere kan. Vask kun din dyne, hvis du har haft et uheld.
Måden du vedligeholder din dyne bedst mulig er ved at lufte den med jævne mellemrum. Det er vigtigt, at du sørger for at lufte den. Da det hjælper med at tørre dynen. Du undgår dermed mug og svamp i dynen, som vil skade dunene. Sørg for ikke at tørre dynen i direkte sollys, da det skader dunene.
Hvis du synes, at dynen er blevet lidt flad, så kan du smide dynen ind i din tørretumbler sammen med et par tennisbolde eller nogle tørrebolde. Boldene gør at fyldet i dynen får en jævn fordeling. Derudover undgår du at fyldet klumper. En tur i en tørretumbler vil holde dunene luftige. Tag dynen ud af tørretumbleren og ryst den ca. hver 15-20 minut der tørringen.
Som et billigere alternativ kan du smide dynen på et gulv med gulvvarme, da det gør at dunene bliver tørre og puffer op igen. Hvis ikke du har gulvvarme, så kan du også putte den på en radiator. Det er vigtigt, at fyldet i dynen er helt tør.
Hvis du bruger sengetæppe, så er det meget vigtigt, at du sørger for at din dyne er helt tør før du lægger sengetæppet ovenpå. Hvis dynen ikke er helt tør, kan du nemt tiltrække husstøvmider, da de lever bedst i fugtige områder. Tørre soveværelser er noget af det der effektivt bekæmper husstøvmider. Hvis du lægger et sengetæppe over din dyne, så kan dunene klappe en smule sammen.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  • Størrelser på dyner
    • Dyner kan fås i forskellige størrelser. De danske standardstørrelser for dyner er
      • 140 x 200 cm - almindelig enkeltdyne
      • 140 x 220 cm - almindelig enkeltdyne med ekstra længde
      • 200 x 220 cm - almindelig dobbeltdyne
      • 240 x 220 cm - stor dobbeltdyne ( kingsize)
    • Vær opmærksom på, at dyner fra Hästens godt kan have andre mål (155 x 220 cm)

  • Hvor lang tid kan en dundyne holde?
    • En tommelfingerregel er, at en god dundyne ca. kan holde i 10 år. Er din dyne ældre, så bør du overveje at skifte den. Efter 10 års brug har en dundyne har din dyne været udsat for meget sved og fugt som sætter sig i den. Fugt skader dunene. Du vil derfor opleve, at dynen bliver flad og at den ikke varmer så godt længere.
    • Hvis du køber billige dundyner, holder de knap så lang tid.

  • Hvad betyder bæreevne?
    • En bæreevne er en dynes isoleringsevne. Bæreevnen fortæller dig, hvor god dundynen er til at holde på dens varmegrad. Jo højere bæreevne jo bedre.
    • En dynes bæreevne siger også noget om kvaliteten på dunene. Jo bedre kvalitet dunene er jo højere kan bæreevnen blive.

  • Hvad betyder NOMITE?
    • Hvis en dyne er NOMITE certificeret betyder det, at dynens betræk er vævet så tæt, at husstøvmider ikke kan trænge igennem våret (betrækket). Alle dyner fra Ringsted Dun er NOMITE certificeret.

  • Kan en dyne byttes?
    • Ja det er muligt at returnere eller bytte dynen til en anden størrelse eller varmegrad. Vi tager dog ikke imod dynen, hvis den er sovet med. Du må gerne prøve den i 5 minutter, for at se om det er en dyne for dig. Vi anbefaler, at du ikke bruger et dynebetræk, når du prøver den, da det godt kan sidde i dynen bagefter.
      En dyne er en perfekt gaveidé (fødselsdagsgave, julegave osv.). Det er en perfekt gaveidé både til ham og hende. Som nævnt tidligere så kan du nemt bytte eller returnere dundyne igen, hvis den skal byttes til en anden varmegrad eller hvis dynen ikke helt var, som du forventede.

  • Hvilke typer dyner kan jeg få?