Dyner
200 x 220 cm
Sopire bambusdyne | Sval | 200 x 220 cm
Før DKK 1.495,00
100 % lyocell bambusdyne | Sommerdyne | 200 x 220 cm
Før DKK 1.595,00
stk. v/1 stk.
DKK 1.595,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.275,00

Derfor skal du sove med bambus

Derfor skal du sove med bambus

Produkter i bambus er elsket af mange. Her vil vi fortælle dig, hvorfor bambus er så godt. Bambus er et fantastisk materiale. Det har en masse unikke egenskaber. For det første så er bambus temperaturregulerende og svedabsorberende. Det betyder, at bambus leder sved og varme væk fra din krop, og sikre dig en jævn kropstemperatur. Hvis du har det varmt om natten, så kan du med fordel sove bambus. Du vil opleve en mere tør og behagelig søvn. Dette har en positiv indvirkning på din søvn, da en jævn kropstemperatur kan bidrage til, at du har færre opvågninger. De færre opvågninger giver dig mulighed for at være længere tid i den dybe søvn, hvilket har en positiv effekt for dig, da det vil gøre, at du føler dig mere frisk og veludhvilet til en ny dag.

Derudover er bambus antibakterielt. At bambus er antibakterielt betyder, at husstøvmider og andre bakterier har svært ved at leve i det, da de lever bedst i fugtige områder. Bambus er allergivenligt og god mod din hud.

Redt seng med bambus sengetøj i beige.

Vores bambus sengetøj

Vi er et stort udvalg af det lækreste sengetøj i 100% bambus. Det er utrolig lækkert og blødt at sove i, og giver dig en følelse af 
Vores bambus sengetøj kan fås til både enkeltdyner (140 x 200 cm og 140 x 220 cm) og dobbeltdyner (200 x 220 cm og 240 x 220 cm). Sengetøjet fås i en masse skønne farver. Du har dermed mulighed for at finde farven, som er din yndlings eller som vil passe bedst ind i dit soveværelse. Vidste du, at du også kan finde matchende lagner i 100% bambus?

Vores bambus sengetøj består af pudebetræk og dynebetræk. I sengesættene i enkeltstørrelser er der et dynebetræk og et pudebetræk. I dobbeltstørrelserne er der to pudebetræk og et dynebetræk. Pudebetrækkene er 60x63 cm. Hvis ikke din hovedpude har dette mål, så har du mulighed for at købe pudebetræk seperat i andre størrelser. Pudebetrækkene kan du også finde i samme farver som sengetøjet. Vores pudebetræk kan både fås med lynlås og foldelukning. Det vil stå under produktet hvorvidt pudebetrækket lukkes med lynlås eller foldelukning. Find alle pudebetræk i bambus her
Alle dynebetræk i 100% bambus lukkes med lynlås. I dynebetrækket finder du bindesnorer i hvert hjørne. Bindesnorerne kan du bruge til at binde dynebetrækket fast til din dyne. Det kræver dog, at der enten er bindesnorer i din dyne eller lykker.  Du kan nemt selv sy små lykker i hvert hjørne af din dyne. Både vores
bambusdynerArata og Morfeus dyner har små lykker i hvert hjørne. Fordelen ved at binde dynebetrækket fast til din dyne er, at dyne og dynebetræk bliver hvor det skal. Du undgår dermed at dynen ender i bunden af dynebetrækket.

Udforsk sengetøj i 100% bambus
Vores pudebetræk i bambus
To pudebetræk i bambus i grå.

Vores pudebetræk i bambus

Foruden de unikke åndbare egenskaber, så er bambus også godt for dit hår. Hvis du døjer med filtret hår eller godt vil passe ekstra godt på dit hår, så bør du overveje sengetøj eller et pudebetræk i 100% bambus. Vores bambus pudebetræk har en satinvævning, hvilket giver en glat overflade. Det kan derfor glide frit, når du vender og drejer dig i løbet af natten. Derudover er bambus antistatisk. Det betyder, at dit hår ikke bliver elektrisk, da bambusfibre ikke skaber friktion. Bambus er både skånsom for hår og hud. Bambus er derfor godt til dig med sensitiv hud.

Hos os kan du shoppe bambus pudebetræk seperat. Hvis ikke du har en hovedpude i standardsstørrelsen 60x63 cm, så har du mulighed for at få et pudebetræk, som passer bedre til din hovedpude, da vi har hovedpudebetræk i forskellige størrelser. Vi har pudebetræk i størrelserne: 60 x 63 cm, 50 x 70 cm, 60 x 80 cm og 70 x 100 cm. Hos os kan du både finde pudebetræk i bambus med lynlås og kuvertlukning / foldelukning. Hvorvidt pudebetrækket har lynlås eller kuvertlukning vil stå i produktbeskrivelsen eller under specifikationer. Hvis du ikke er helt overbevist omkring bambus, så kan du bruge et pudebetræk i 100% bambus til at teste det af.

Opdag alle pudebetræk i bambus
Vores bambus lagner
Bambus lagen i blåt på en seng.

Vores bambus lagner

Alt vores bambus sengetøj er satinvævet. Det betyder, at overfladen bliver lidt mere glat. Udover at være ekstremt dejligt at ligge på, så kan den glatte overflade også være praktis. Hvis du har udfordringer med at vende dig i sengen grundet graviditet, skavanker m.m, kan bambus lagner også være en fordel. Det kan de, da den glatte overflade kan gøre det nemmere for dig at vende dig i sengen.

Vores sortiment af bambus lagner består både af faconlagner men også flade lagner. Faconlagnerne er 35 cm i højden, og kan derfor bruges til madrasser, som er op til 30 cm i højden, da det giver dig mulighed for at få lagnet ind under madrassen. Faconlagnet er med elastik hele vejen rundt i kanten, for at sikre at faconlagnet sidder og bliver hvor det skal. Det skal dog lige siges, at vores faconlagner også kan bruges som kuvertlagner (lagen til din topmadras) 
Vi har et stort udvalg af bambus lagner i mange forskellige størrelser og i de skønneste farver.

Se alle lagner i bambus
Vores bambus dyner
Lækker dyne i bambus.

Vores bambus dyner

Hos os finder du bambusdyner som enkeltdyner (140 x 200 cm og 140 x 220 cm) og dobbeltdyner (200 x 200 cm og 240 x 220 cm). De fås derudover også i flere forskellige varmegrader. Uanset om du vælger en sommerdyne eller en helårsdyne, så er kvaliteten den samme. Den eneste forskel der på en sommerdyne og helårsdyne er mængden af bambus. Er du i tvivl om hvilken varmegrad, som du skal have? Bliv klogere her. Hvis du sammenligner en bambusdyne med en dundyne, så er der lidt forskel på dynerne. En bambusdyne minder lidt mere om et vattæppe end en dundyne, fordi en bambusdyne er mere fast og lidt tungere end en dundyne.

Vores bambusdyner har den fordel, at der er små lykker i hvert hjørne af dynen. Du har dermed mulighed for at binde vores bambus sengetøj fast til dynen, da der er bindesnorer i vores sengetøj i 100% bambus. Du undgår dermed at dynen kører rundt i dynebetrækket.

Se alle bambus dyner

Sådan skal bambus produkter vaskes og vedligeholdes


Vask af bambus sengetøj

Bambus sengetøj skal behandles lidt mere skånsomt under vask end f.eks. sengetøj i bomuld skal. Bambus sengetøj skal vaskes ved 30 grader. Selvom det blot skal vaskes ved 30 grader, så bliver det rent. Bambus behøves ikke at vaskes ved højere grader, da det er antibakterielt. Når du vasker dit bambus sengelinned, så er det vigtigt, at du vasker det sammen med noget andet. Bambus sengetøj bliver ret tungt, når det bliver vådt, og det får derfor nogle “tæsk”, hvis ikke det bliver vasket sammen med noget andet, som kan tage imod bambus sengetøjet. Bambus sengetøj må ikke komme i tørretumbleren. Når du køber bambus sengetøj hos os, så medfølger der en lille guide til, hvordan du vasker dit sengetøj bedst muligt. Du kan allerede nu læse mere om, hvordan vi anbefaler, at du vasker dit bambus sengetøj. Læs vaskeanvisningerne her. Det skal lige siges, bambus sengetøj indbefatter både bambus sengetøj og bambus lagner.

Sådan vasker du dit bambus sengetøj

Vask og vedligeholdelse af bambus dyner

Bambusdyner kan ikke tåle at blive vasket. Hvis du vasker en bambusdyne, så kan bambussen nemmest klumpe sammen. Derudover så bliver bambus også rigtig tungt, når det bliver tungt. Det er derfor heller ikke alle vaskemaskiner, som kan holde til eller håndtere en bambusdyne. Vi anbefaler derfor at du med jævne mellemrum lufter din dyne.  Du giver den dermed mulighed for at komme af med alt den fugt og sved, som udledes i løbet af natten. Læs mere om hvordan du vedligeholder din dyne.

Sådan vedligeholder du en bambusdyne bedst muligt
Redt seng med bambus sengetøj i blåt.
Ofte stillede spørgsmål 

Her er en liste med de mest stillede spørgsmål.


Hvad er LYOCELL bambus?

Du har måske undret dig over hvorfor der er nogle af vores bambus sengetøj samt bambusdyner, som hedder Lyocell. Hvis du f.eks. sammeligner to sæt bambus sengetøj, hvor den ene er Lyocell bambus og den anden er ikke. Så er egenskaberne fuldstændig de samme. Forskellen ligger i måden hvordan sengetøjet er blevet produceret. Lyocell er en produktionsmetode. Metoden er mere ansvarlig overfor miljøet. Produkter som er produceret efter Lyodell metoden er fremstillet i et lukket kredsløb, hvor 99% af resterne bliver genanvendt i stedet for at blive smidt ud i naturen. Lyocell metoden er en af de mest miljøvenlige metoder at producere bambussen på.


Hvad betyder det, at produkter er OEKO-TEX certificeret?

At et produkt er OEKO-TEX certificeret betyder, at det er testet og fri for skadelige stoffer og kemikalier. Certificeringen er derfor din garanti for, at produktet ikke indeholder skadelige stoffer og kemikalier. Alle vores bambus produkter er OEKO-TEX certificeret.


Jeg er ikke så glat for den glatte overflade som bambus har, men jeg er ret vild med de temperaturregulerende og svedabsorberende egenskaber. Hvad skal jeg gøre?

Hvis ikke, at du synes om, at dit sengetøj har en glat overflade, men gerne vil have åndbare egenskaber. Så vil vi anbefale dig, at kigge på sengetøj i hamp. Hamp sengetøj har de samme egenskaber som bambus sengetøj har. Så med hamp sengetøj vil du også, få de åndbare egenskaber, da det også er temperaturregulerende og svedabsorberende. Overfladen på sengetøj i hamp er slet ikke så glat som overfladen på bambus sengetøj. Sengetøj i hamp indeholder indeholder også nogle naturlige olier, som er godt for din hud. Endnu en fordel ved hamp sengetøj er, at det ikke behøver at blive vasket så skånsomt som bambus sengetøj. Se og læs mere om sengetøj i hamp her.