Sval dyne (Overgangsdyne)
Hyrdinden & skorstensfejren | Sval dyne | 140 x 220 cm
Før DKK 5.649,00
stk. v/1 stk.
DKK 5.649,00
stk. v/2 stk.
DKK 3.399,00
Ringsted Dun | Breeze kølende dyne | Sval | 140 x 220 cm
Før DKK 3.149,00
stk. v/1 stk.
DKK 3.149,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.849,00
Sopire bambusdyne | Sval | 140 x 220 cm
Før DKK 995,00
Ringsted Dun | Svinedrengen | Sval | 140 x 220 cm
Før DKK 3.799,00
stk. v/1 stk.
DKK 3.799,00
stk. v/2 stk.
DKK 2.249,00
Ringsted Dun |  Den lille pige med svovlstikkerne | Sval | 140 x 220 cm
Før DKK 5.049,00
stk. v/1 stk.
DKK 5.049,00
stk. v/2 stk.
DKK 2.999,00
Arata dyne med moskusdun | Sval | 140 x 220 cm
Før DKK 2.599,00
stk. v/1 stk.
DKK 2.599,00
stk. v/2 stk.
DKK 1.299,00

Dyner i 140x220 cm

På billedet ses en seng fra siden. På sengen ligger der en dyne samt hovedpuder i baggrunden. Både dyne og og puder er betrukket med sengetøj i hvid. Størrelsen på dynen er 140x220 cm, hvilket er en almindelig dyne med ekstra længde. Hovedpuderne måler 60x63 cm, hvilket er størrelsen for almindelige hovedpuder.

Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i hvilken dyne, som vil passe bedst til dig

En dyne er ikke bare en dyne. En pude er heller ikke bare en pude. Din dyne kan have en stor påvirkning på din søvn. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i hvilken dyne du skal have. Det er ikke sikkert, den dyne som din veninde synes er fantastisk eller dynen med den største besparelse er den perfekte dyne for dig. Dyner laves i forskellige materialer. Hvert materiale har sine fordele. Længere nede kan du læse mere om hvilke fordele der er ved forskellige materialer. 

Det er vigtigt, at din dyne sørger for at give dig en jævn temperatur. Du må hverken have det for koldt eller varmt. Det er derfor ikke sikkert, at du får en jævn kropstemperatur af den samme dyne året rundt. Selvom du sover med en helårsdyne, så kan den stadig være for koldt til dig om vinteren eller for varmt til dig om sommeren. Du bør derfor overveje to dyner - en til de lune måneder samt en til de kolde måneder. Du kan sammenligne det med, at du tager en vinterjakke på om vinteren og en tyndere jakke om sommeren. Det er dermed nemmere for dig, at sikre, at du har en jævn kropstemperatur, hvilket giver dig bedre forudsætninger for at være længere tid i den dybe søvn. Det er i den dybe søvn du, at din krop slapper af og indhenter energi, styrker dit immunforsvar og forbedre mentalt velvære. Søvn har i sidste ende en indvirkning på din livskvalitet.

Hvis du har svært ved at sove om natten grundet varme, så vil vi anbefale dig, at vælge en åndbar dyne eller gå ned i varmegrad. Med varmegrad mener vi, at hvis du f.eks. sover med en helårsdyne og har det varmt, så bør du overveje om din nye dyne skal være en
sval dyne (overgangsdyne) eller ekstra sval dyne (sommerdyne). 
Du kan med fordel købe en dyne i god kvalitet, som passer netop dit behov. Da det vil give dig en bedre søvn. Det vil også nemt kunne betale sig at investere i en god dyne, da de også holder længere. Du får dermed god søvn i mange år. 

Alle vores dyner 140x220 cm

Hos Søvn & Comfort finder du et stort udvalg af de lækreste lange dyner 140x220 cm, hvilket gør det nemmere for dig at finde drømme dynen. I vores sortiment af ekstra lange dyner finder du dyner med dun, silke, bambus og uld. Vi har nøje udvalgt vores sortiment af dyner for at give dig muligheden for at vælge en lækker dyne i god kvalitet. Vores dyner er OEKO-TEX certificeret. Det betyder, at de er testet og fri for skadelige stoffer og kemikalier. Derudover består lagt størstedelen af vores sortiment af dyner med naturfyld. Gå på opdagelse i sommerdyner, helårsdyner og vinterdyner.
En dejlig fyldig og fluffy dyne i 140x220 cm fra Ringsted Dun ligger hen over en seng i et lyst soveværelse. Størrelsen på dynen svarer til en almindelig dyne med ekstra længde. Dynen er i god kvalitet og fyldt med de lækreste moskusdun.
Dyne fra Ringsted Dun ligger på en seng i et soveværelse

Dyner fra Ringsted Dun 140x220 cm

Ringsted Dun har et stort udvalg af de lækreste dundyner fyldt med europæisk dun - f.eks. danske moskusdun. Hos dem finder du både dyner med edderdun, gåsedun, moskusdun og andedun. Kvaliteten af dunene er som følger: Edderdun, gåsedun, moskusdun og andendun. Mange er af den opfattelse, at moskusdun er af bedre kvalitet end gåsedun, men dette er dog ikke sandt. Valget af dun hænger sammen med dynens bæreevne. En dynes bæreevne er et andet ord for isoleringsevne, og fortæller hvor god den er til at holde på dens varmegrad. Jo højere bæreevne jo bedre kvalitet. Læs mere om bæreevne her. Ringsted Dun dyner findes i flere forskellige varmegrader, såsom ekstra sval (sommerdyne), sval (sommerdyne/overgangsdyne), lun (helårsdyne) og varm (vinterdyne)
Fælles for alle dyner fra Ringsted Dun er, at de NOMITE certificeret og OEKO-TEX certificeret. At en dyne er NOMITE certificeret betyder, at dynens betræk er så tætvævet, at husstøvmider og andre levende organismer at svært ved at trænge ind i dynen. OEKO-TEX certificeringen betyder, at dynen er testet og fri for skadelige stoffer og kemikalier. Læs mere om dundyner med ekstra længde her.
Se alle dundyner

Bambus og silkedyner i 140x220 cm

Bambus- og silkedyner har en masse unikke egenskaber. En bambus- og silkedyne er en temperaturregulerende og svedabsorberende dyne. Det betyder, at dynerne leder sved og varme væk fra din krop. Du vil dermed opleve en mere tør søvn hele natten. Perfekt til de lune nætter, men også til dig som har det varmt, når du sover.
En dyne i bambus eller silke er en allergivenlig dyne. De er dermed særlig oplagte til personer med allergi, da bambus og silke er antibakterielt grundet de naturlige proteiner, som findes i materialerne. Husstøvmider trives bedst i fugtige områder. De har dermed svært ved at leve og bo i en bambus- og silkedyner, grundet dynernes unikke evne til at lede sved og varme væk. 
Hvis man sammenligner en silkedyne eller en bambusdyne med en dundyne, så er en dyne i silke og bambus en smule tungere og mærkes lidt mere som et vattæppe. I hvert hjørne af dynerne er der en lykke som gør det muligt at binde vores bambus sengelinned fast til dynen. Du undgår dermed at dynen ender i den ene ende af dynebetrækket. Gå på opdagelse i vores bambus sengetøj her.

Vores bambus- og silkedyner kan fås i flere varmegrader. Læs mere om silkedyner og bambusdyner her.
Se alle dyner i bambus og silke
Biledet forestiller en hyggelig stue, hvor der er ild i pejsen. Foran pejsen er der en puf, hvor der ligger to lækre ulddyner ovenpå. Størrelsen på ulddynerne er 140x220 cm, hvilket er almindelige dyner med ekstra længde. Ulddyner er dejlig åndbare og temperaturregulerende. Dynen er derfor perfekt til dig, som har det varmt, når du sover.
Ulddyner ligger på en puf i et hyggeligt soveværelse.

Ulddyner i 140x220 cm

Ligesom en silkedyne og bambusdyne, så er en ulddyne også temperatur regulerende og fugt absorberende. Med en ulddyne vil du også få en jævn kropstemperatur. Mange mennesker er af den opfattelse, at uld er et meget varmt materiale, men det er det ikke. Det er utrolig åndbart, og vil give dig en behageligt kropstemperatur uanset årstiden. Foruden at være meget åndbar, så er dyner med uld også selvrensende. Det betyder, at den renser sig selv, og du slipper for at vaske den. Dynen indeholder lanolin. Når lanolinen kommer i kontakt med sveden, som vi alle udleder, så renses dynen. Hvis du sammenligner en ulddyne med en klassisk dundyne, så er en ulddyne lidt mere fast og en smule tungere. Vores ulddyner er produceret af Johan Hefel i Østrig. De er kendt og anerkendt for deres ulddyner. De er specialister i uld, og du får derfor en lækker ulddyne i god kvalitet. Læs mere om ulddyner her.
Se alle ulddyner

Få mest ud af din temperaturregulerende dyne 140x220 cm

Hvis du vælger en silkedyne, bambusdyne eller uldyne grundet de temperaturregulerende og svedabsorberende egenskaber, så skal du være klar over, at du vil få mest ud af de åndbare egenskaber, hvis du sover med åndbart sengelinned. Det hjælper ikke, hvis du betrækker dynen med sengelinned, som er med til at holde på varmen som f.eks. flonel sengelinned. Du vil dermed ikke kunne mærke de åndbare egenskaber. Vi anbefaler derfor, at du vælger åndbart sengetøj som f.eks. sengelinned i bambus, hamp eller tencel.
Lækkert bambus sengetøj i grøn til en almindelig dyne med ekstra længde (140x220 cm). Bambus sengetøjet er i god kvalitet og utrolig lækkert at sove i. Sengetøjet i bambus er derudover også allergivenligt og åndbart.
Mørkegrønt bambus sengetøj i 140x220 cm

Sengetøj i bambus

Bambus sengetøj i 140x220 cm
Se bambus sengetøj
Lækkert tencel sengetøj i blå til en almindelig dyne med ekstra længde (140x220 cm). Sengetøjet er i god kvalitet og utrolig lækkert at sove i. Sengetøjet i tencel er derudover også allergivenligt og åndbart.
Blåt sengetøj i tencel i 140x220 cm.

Sengetøj i tencel

Tencel sengetøj i 140x220 cm
Se alt sengetøj i tencel
Lækkert hamp sengetøj i hvid til en almindelig dyne med ekstra længde (140x220 cm). Hamp sengetøjet er i god kvalitet og utrolig lækkert at sove i. Sengetøjet i hamp er derudover også allergivenligt og åndbart.
Hvidt sengetøj i hamp i 140x220 cm

Sengetøj i hamp

​Hamp sengetøj i 140x220 cm
Se sengetøj i hamp