Derfor bør du sove i uld

Ulden er god både om sommeren og om vinteren

Ulden er god både om sommeren og om vinteren

Der findes i dag en lang række forskellige materialer, som man kan trække med sig ind i soveværelset. Og det er, hvad enten der er tale om den dyne, man bruger, den pude, man sover med, det sengetøj, man foretrækker eller andet personligt tilbehør. I dag bliver det dog stadig mere populært at gøre ulden til en del af ens nattesøvn. Hvordan kan det være? Og er det ikke alt for varmt og usundt?

Uld sommer som vinter

I vores moderne tid har ulddyner i en periode været fortrængt af forskellige andre materialer. Men flere og flere vender efterhånden tilbage til ulddyner.

Ulddyner, underdyner i uld og uldhovedpuder har mange fordele. Og det er ikke det moderne menneske, der har opdaget dem. Helt tilbage til fårehyrdernes tid har mennesker foretrukket ulden – både som beskyttelse mod kulden, men også som et behageligt materiale i varmen. Derfor sover flere og flere med uld i sengen om sommeren såvel som om vinteren.

Ulddyner er allergivenlige dyner

Det vil nok overraske nogle, at ulddyner er velegnede til mange med allergier.

Vi har i flere år været vant til, at hvis tingene skal være rene, skal de vaskes ved høje temperaturer. Men når det gælder ulddyner og uldpuder, er sagen en ganske anden. I vores sved findes der kaliumsalt, der sammen med vand – vores krops fugt – danner lud. Lanolinen i ulden danner sammen med denne lud sæbe, og der er det bedste middel mod bakterier i sengen. På den måde vasker du sengetøjet, mens du sover. Det er også denne sæbe, der gør, at personer der sveder meget om natten oplever, at svedlugten slet ikke hænger i deres soveværelse, når de bruger dyner, underdyner og hovedpuder i uld.

Vi har et stort udvalg af ulddyner og uldpuder. Find det her.

Uld kan trække vejret

Ulddyner opsuger kropsfugten og leder den hurtigt væk og ud i rummet, og på den måde ånder kroppen gennem dynen.  
Uld kan opsuge 40% af sin egen vægt uden, at den føles klam og kold. Denne egenskab gør en mærkbar forskel for dem, der sveder meget om natten.
Gammeldags gigtdyne

Gammeldags gigtdyne

Ulddyner er før blevet kaldt gigtdyner – nok fordi uld har ry for at have smertelindrende egenskaber. Det hænger sammen med, at man i uldmaterialer ikke afgiver unødig varme, og at alt væv dermed opretholder en temperatur, der holder musklerne afslappede. Og afslappede muskler giver en roligere og bedre søvn.

Vi har et bredt udvalg af ulddyner, uld hovedpuder, uldunderlag og personligt tilbehør i uld.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde de bedste produkter i uld? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.