Mål på sengetøj – Slip for for store dynebetræk og små pudebetræk

Der findes flere forskellige mål på dyner og puder. Størrelserne på puder og dyner kan afhænge af hvilket land du bor i. I Europa findes der op til 80 forskellige størrelser af dyner og puder. Det kan være en udfordring at finde det rette sengetøj, der passer perfekt til din dyne og pude. På godt jysk er der ikke noget mere træls end når sengetøjet ikke matcher størrelsen på dynen eller puden. Så hvor stort skal et dynebetræk være for at passe til en enkeltdyne? Hvad er målene for sengetøj i kingsize? Det vil vi forsøge at give dig mere indsigt i. Her har vi skabt en oversigt over de gængse standardmål for dyner og puder i Danmark. Generelt findes der fire standardstørrelser for dynebetræk i Danmark samt et standardmål for pudebetræk.

Sengetøj til almindelig enkeltdyne
Sengetøj i bomuldssatin lagt pænt på en seng i et soveværelse.

Sengetøj til almindelig enkeltdyne

Standardsstørrelsen for enkeltdyner i Danmark hedder 140 x 200 cm. De fleste danskere sover med en dyne, der måler 140 x 200 cm, men det er jo ikke ens betydning med, at du gør det. Så hvis du har en almindelig enkeltdyne, så skal du finde sengetøj i størrelsen 140 x 200 cm. Det skal dog siges, at man også godt kan finde sengetøj i 135 x 200 cm. Du vil også godt kunne bruge sengetøj i 135 x 200 cm til en dyne, der måler 140 x 200 cm. De 5 cm dyne er bredere gør ikke så meget. 
Hos Søvn & Comfort finder du et stort udvalg af lækkert sengetøj i mange skønne farver og designs. Vi har ternet, stribet, blomstret og ensfarvet sengetøj i 140 x 200 cm. Derudover kan du også finde sengetøj i flere forskellige materialer. Gå på opdagelse i sengetøj i
bomuld, bambus, egyptisk bomuld, bomuldssatin, hamp, bomuldsflonel og tencel. Hvert materiale har sine fordele. Bliv klogere på de forskellige materialer her.

Se sengetøj i 140 x 200 cm
Sengetøj til en almindelig enkeltdyne med ekstra længde
Smukke sengesæt i hvid i 140x200 cm..

Sengetøj til en almindelig enkeltdyne med ekstra længde

Du kan også få sengetøj i ekstra længde til enkeltdyner. Standardsstørrelsen for sengetøj til almindelig enkeltdyner med ekstra længde hedder 140 x 220 cm. Så hvis du sover med en almindelig enkeltdyne med ekstra længde, så skal du finde sengetøj i størrelsen 140 x 220 cm. Det skal dog siges, at man også godt kan finde sengetøj i 135 x 220 cm. Du vil også godt kunne bruge sengetøj i 135 x 220 cm til en dyne, der måler 140 x 220 cm. De 5 cm dyne er bredere gør ikke så meget. 

Har du set vores store udvalg af lækkert sengetøj i 140 x 220 cm? Gå på opdagelse i stribet, ternet, blomstret og ensfarvet sengetøj i 140 x 220 cm. Ligesom med sengetøj i til almindelige enkeltdyner, så kan du også få sengetøj til enkeltdyner med ekstra længde i materialerne bomuld, hamp, bambus, bomuldssatin, egyptisk bomuld, tencel og bomuldsflonel. Grunden til, at vi har så mange forskellige materialer er, fordi hver materiale har sine egne egenskaber, og det er vigtigt, at du vælger det rigtige sengetøj til netop dig og dine behov. Vi har lavet en guide over materlaerne for at give dig et bedre overblik over, hvilket materiale, som passer bedst til dig. Se guiden her.

Se sengetøj i 140 x 220 cm
Sengetøj til dobbeltdyner
Stribet sengetøj i en smuk brun i et soveværelse

Sengetøj til dobbeltdyner

Standardsstørrelsen for dobbeltdyner i Danmark er 200 x 220 cm. Vær opmærksom på at der medfølger 2 hovedpudebetræk i vores sengesæt til dobbeltdyner. Størrelsen på hovedpudebetrækkene er 60 x 63 cm. Gå på opdagelse i vores sortiment af lækkert sengetøj i høj kvalitet. Vi har et stort udvalg af lækkert sengetøj i 200 x 220 cm i smukke designs. Vi har både ensfarvet, stribet, blomstret og ternet sengetøj i 200 x 220 cm. Vælg mellem mange skønne farver. Hos os finder du sengetøj til dobbeltdyner i bomuld, egyptisk bomuld, bambus, bomuldsflonel, hamp og bomuldssatin. Gå på opdagelse i vores sortiment og find det sengetøj, som passer bedst til dig. Vi har sengetøj for enhver smag, og som vil se super god ud i dit soveværelse.

Se sengetøj i 200 x 220 cm
Sengetøj til store dobbeltdyner (kingsize)
To sengesæt i grøn på en seng.

Sengetøj til store dobbeltdyner (kingsize)

Standardsstørrelsen for store dobbeltdyner, også kendt som kingsize, er 240 x 220 cm. Ved køb af sengesæt til store dobbeltdyner hos os medfølger der 2 hovedpudebetræk i 60 x 63 cm. Vi har et stort udvalg af lækkert sengetøj i 240 x 220 cm i smukke designs. Vi har både ensfarvet, stribet og ternet sengetøj i 240 x 220 cm. Vælg mellem mange skønne farver. Hos os finder du sengetøj til store dobbeltdyner i bomuldegyptisk bomuldbambusbomuldsflonelhamp og bomuldssatin. Gå på opdagelse i vores sortiment af sengetøj i 240 x 220 cm, og find det sengetøj, som passer til dig og dine behov. Vi har sengetøj for enhver smag, og som vil passe perfekt ind i dit soveværelse.

Se sengetøj i 240 x 220 cm

Størrelse på pudebetræk

Hovedpudebetræk fås i et væld af størrelser. Standardsstørrelsen for hovedpudebetræk i Danmark hedder 60 x 63 cm. Det er derfor også denne størrelse pudebetræk der medfølger i stort set alle sengesæt. Hos os finder du et stort udvalg af lækre hovedpudebetræk. Vi har hovedpudebetræk i bomuldbambusegyptisk bomuldhampbomuldsjersey og bomuldsflonel. Det er ikke sikkert, at du har en hovedpude i 60 x 63 cm. Flere og flere danskere sover med en ergonomisk hovedpude. De har flere forskellige former og størrelser. Det er sjældent, at de passer ind i et hovedpudebetræk der måler 60 x 63 cm. Hos os har du derfor mulighed for at købe dynebetræk og pudebetræk seperat hos os. Du kan derfor vælge dynebetræk og pudebetræk, som passer perfekt til din dyne og pude. Udover hovedpudebetræk i 60 x 63 cm, så har vi også pudebetræk i andre størrelser. Hos os finder du også pudebetræk i:

Se alle pudebetræk
Vores sortiment af sengetøj
Sengetøj i den smukkeste blå farve ligger pænt på en seng.

Vores sortiment af sengetøj

Hos Søvn & Comfort finder du et stort udvalg af lækkert sengetøj. Vi har nøje udvalgt vores sortiment, for at give dig muligheden for at shoppe lækkert sengetøj i høj kvalitet. Søvn er vigtigt. Valg af sengetøj spiller en rolle, når det kommer til god søvn. Vi har derfor et stort sortiment af sengetøj i forskellige materialer, fordi hvert materiale har sine fordele. Læs mere om hvilken påvirkning sengetøj kan have på din søvn.
Vores sortiment består bl.a. af anerkendte brands som HästensAbateNight & Day og Johan Hefel Luxury Sleep. Fælles for alt vores sengetøj er, at det er OEKO-TEX certificeret. Når sengetøj er OEKO-TEX certificeret, betyder det, at det er testet og fri for skadelige stoffer og kemikalier. For at skåne din krop bedst muligt, så har vi også et stort udvalg af lækkert allergivenlig sengetøj. Se vores udvalg af allergivenligt sengetøj her.

Se vores sengetøj

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.