Sådan kan dit sengetøj påvirke din søvn

Du bruger ca. 1/3 af dit liv på at sove. Du skal derfor også sove godt. Mange danskere investere i gode dyner og hovedpuder, men glemmer tit, at sengetøjet også kan have en indvirkning på din søvn. Det skal ikke kun se pænt ud. Vi sover forskelligt, og har derfor også forskellige behov. Det er vigtigt, at du sover med sengetøj som passer til dine behov. Sengetøj laves i flere forskellige materialer. Hvert materiale har sine fordele. Bliv klogere på hvordan dit sengetøj kan påvirke din søvn nedenfor.

Har du svært ved at få varmen, når du sover?

Har du svært ved at få varmen, når du sover?

Som nævnt tidligere, så er det vigtigt, at du har en jævn kropstemperatur i løbet af hele natten. Har du svært ved at få varmen, når du skal sove? Hvis dette er tilfældet hos dig, så vil vi anbefale dig, at sove med noget lunt sengetøj. Her vil sengetøj i bomuldsflonel være oplagt til dig. Det er kendt for at være god til at holde varmen. Derudover gør den vamsede overflade, det rigtig lækkert at sove med. Hvis du fryser om natten, så kan det resultere i flere opvågninger, hvilket har en negativ indvirkning på din søvn, da du er kortere tid i den dybe søvn. Dette vil resultere i mindre overskud i hverdagen. Her kan bomuldsflonel gå ind og give dig en jævn kropstemperatur, og dermed få dig til at være længere tid i den dybe søvn.

Det er dog vigtigt, at pointere, at det ikke kun er valg af sengetøj, som har en indvirkning på din kropstemperaturer. Det har din dyne også. Dyner kan fås i flere varmegrader (sommerdyne, helårsdyne og vinterdyne). Det er vigtigt, at du vælger en varmegrad, som passer til dig. Du vil f.eks. ikke få glæde af de temperaturregulerende egenskaber ved bambus, hamp eller tencel, hvis du har tendens til at have det varmt, og du sover med en vinterdyne. Og omvendt hvis du har tendens til at have svært ved at få varmen, når du skal sove, så kan det være, at det også er nødvendigt at få en dyne i en højere varmegrad. Intet holder evigt. Det gælder også en dynes varmgrad. En gammel dyne er ikke lige så god til at holde på varmen, som en ny dyne er, da bæreevnen bliver mindre over tid. Det gør den grundet slid. Så en årsag til at du fryser, kan også være, at din nuværende dyne er blevet for kold til dig. Som nævnt tidligere, så kan dyner fås i flere varmegrader. Er du i tvivl om, hvilken varmegrad du skal have? Bliv klogere på varmegrader her.

Se alt lunt sengetøj
Har du det varmt, når du sover?

Har du det varmt, når du sover?

Det er vigtigt, at din kropstemperatur er forholdsvis jævn i løbet af natten. Mange danskere har det varmt, når de sover. Har du det også varmt, når du sover? Hvis du kan nikke ja til det, så vil vi anbefale dig, at få noget sengetøj der er mere åndbart. Når du skal kigge efter sengetøj i bambushamp eller tencel. Alle tre materialer har temperaturregulerende og svedabsorberende egenskaber. Vi udleder en masse fugt og sved i løbet af natten. Bambus, hamp og tencel er med til, at lede sved og varme væk fra din krop i løbet af natten. Med åndbart sengetøj vil du opleve, at du vil få en mere tør og behagelig søvn. Du undgår dermed også at vågne op om natten grundet varme. Opvågninger er ikke godt for din søvn. Flere opvågninger gør, at du er kortere tid i dyb søvn, og du sover derfor ikke ordentligt. Hvis ikke du sover ordentligt, så kan det have en negativ indvirkning på dit overskud i hverdagen og ikke mindst dit helbred. Bambus, hamp og tencel sengetøj er perfekt til både sommer og vinter.

Se alt åndbart sengetøj

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.