Alt om lagner

Hvilket lagen skal jeg vælge?

Der findes ikke bare et, men flere forskellige typer lagner. Det kan derfor være svært at finde forskellen Er du i tvivl om hvilken type lagen, du skal vælge? Her kan du blive klogere på de forskellige typer lagnener, og dermed også hvilket lagen, som du skal vælge.
Hjørnet af et mørk gråt kuvertlagen på en topmadras.

Kuvertlagner

Et kuvertlagen er et lagen til din topmadras. Det er ikke et lagen med stræk eller med elastik i kanten. Et kuvertlagen er et formsyet lagen, og ligger stramt på din topmadras. Når du skal købe et kuvertlagen er det vigtigt, at du ved hvor høj topmadrassen er, da det er vigtigt at lagnet passer til topmadrassen. Hvis ikke kuvertlagnet passer i størrelsen, så kan det nemmest skade topmadrassen.
Et kuvertlagen bliver også kaldt for et topmadraslagen.
Gå på opdagelse i vores kuvertlagner i bomuld og egyptisk bomuld. Vælg mellem en masse størrelser, og det lagen som passer bedst til din seng.
Se alle kuvertlagner
Boksmadras med et faconlagen i hvid i en sengeramme.

Faconlagner


Kendetegnet ved faconlagner er, at de er formsyede lagner. Et faconlagen kan som udgangspunkt bruges til alle slags madrasser. Du kan både bruge et faconlagen til boxmadrasser, springmadrasser, men også til din boxmadras og topmadras. Faconlagner kan fås i flere forskellige højder. Det er derfor vigtigt, at du måler din(e) madras(ser) inden du køber et faconlagen for at sikre, at det er højt nok. Vores faconlagner spænder fra 25 cm - 40 cm i højden. Når du køber faconlagner er det vigtigt, at du sørger for at købe et lagen som er 5 cm højere end din madras. Du har dermed mulighed for at få noget af lagnet ind under madrassen. Faconlagnet må meget gerne være mere end 5 cm højere end din madras. Det giver mulighed for at du kan få lagnet et godt stykke ind under madrassen. Det sidder derfor bedre på madrassen, og bliver hvor den skal. Faconlagner er med elastik rundt i kanten, hvilken også er med til at holde lagnet på plads. 
Vi har et stort udvalg af faconlagner i bambus, bomuld, bomuldssatin, egyptisk bomuld og hamp. Du kan vælge imellem mange forskellige størrelser og skønne farver. Hos os kan du både få klassiske hvide lagner, men du kan også finde lagner i f.eks. grøn, blå og grå. Udforsk vores sortiment og find dit næste lagen. 
Se alle faconlagner

Stræklagner


Det der kendetegner et stræklagen er, som navnet også indikere, at det er et lagen med stræk i. Derudover har de elastik i kanten. Stræklagner kan anvendes til flere forskellige typer madrasser. De kan bruges til boksmadrasser eller boksmadrasser og topmadrasser. Hvis du sover på en vandseng, så kan du med fordel vælge et af vores Kneer lagner. Dette lagen er lavet sådan, at der er ekstra med stræk på ligge fladen.
Hvis du ønsker et lagen i et meget strækbart materiale, så bør du kigge på Interlock lagner. De er lavet i 100% bomuld med jersey stræk. Vores jersey lagner er lavet i en kraftig og lækker kvalitet. Der er godt med stræk i lagnerne, og de kan strække sig lidt i størrelserne. Find lagnerne her.
Se alle stræklagner

Flade lagner

Flade lagener er hverken med elastik eller er formsyet. Flade lagner skal du forestille dig som et stykke stof. Fladlagner kan bruges til flere slags madrasser. Almindelige flade lagner er en fordel at bruge, hvis du har en sengeramme, fordi du nemt kan sætte lagnet fast mellem madrassen og sengerammen. Derudover behøver du heller ikke at løfte selve madrassen for at få et lagen under madrassen. Endnu en grund til at anvende et fladlagen på dit seng er, hvis sengen ikke er i standardmål.
Hos os finder du både lagner i 100% bomuld, 100% bambus og en kombination af 50% bambus og 50% bomuld. Vores sortiment består både af flade lagner til enkeltsenge, trekvertsenge og dobbeltsenge. Derudover har både de klassiske hvide lagner, men du kan også finde lagner i andre skønne farver.
Se alle flade lagner

Splitlagner

Hvis du har en elevationsseng, så kan du bruge et splitlagen, da det giver mulighed for, at du kan regulere fodenden eller hovedenden uafhængigt af din partner. Et splitlagen kan både fås med split i hovedenden, og med split i både hovedende og fodende. Hvis der blot er split i i hovedenden kaldes det for et splitlagen med U-split. Hvis lagnet både har split i hoved- og fodende, så hedder det et splitlagen med H-split.
Det skal dog siges, at du godt kan bruge et andet type lagen, hvis du ikke bruger elevationen i sengen. Splitlagner kan dermed ikke bruges en anden type seng end elevationssenge. Splitlagner er formsyede og indeholder ikke elastikker. 
Når du kigger efter et splitlagen skal du være opmærksom på hvor lang splittet er. Dit nye lagen kan nemmest sprække, hvis splittet f.eks. ikke er langt nok.
Alle vores splitlagner er lavet i 100% bomuld.
Se alle splitlagner

Vi har et stort sortiment af bløde lagner i god kvalitet

Vi har et stort og bredt sortiment af lækre lagner. Fælles for alle vores lagner er, at de er i god kvalitet. Hos os finder du forskellige typer lagner til alle typer senge. Vi har lagner i alle størrelser og farver. Find farven som passer perfekt ind i dit soveværelse. Derudover kan du også finde lagner i forskellige materialer. Gå på opdagelse i lagner i bomuld, egyptisk bomuldbambus og hamp. Hvert materiale har sine fordele. Læs mere om hvilke fordele der er ved hvert materiale, og bliv klogere på hvilket materiale dine nye lagner skal være lavet af.

Lagner i bomuld

Lagner i bomuld er lækre bløde og holdbare. Et lagen i bomuld er et populært valg hos danskerne. Det er det ikke mindst fordi du har mulighed for at vaske dem i vaskemaskinen på op til 60 grader. Derudover kan de også tåle at komme i tørretumbleren. Lagner i bomuld er slidstærke og holdbare, så du har derfor gode lagner i mange år. Hvis du gerne vil have et lagen med en lidt mere glat og blød overflade, så skal du gå efter et bomuldslagen med en satinvævning. 
Hvis du foretrækker et lagen, som er lækker blødt, men som kan vaskes ved høje grader, så skal du vælge et lagen i bomuld. Hos os finder du både et faconlagen, kuvertlagen, stræklagner, splilagner og fladlagner.
Gå på opdagelse i lagner i bomuld

Lagner i bambus

Hos os finder du et stort udvalg af lagner i 100% bambus. Bambus lagner er fantastiske. De er lækre bløde, svedabsorberende, temperaturregulerende og allergivenlige. Det betyder bl.a., at de leder sved og varme væk fra din krop. Du vil dermed opleve at din søvn bliver mere tør og behagelig. Lagner i bambus er særlig oplagt til dig, som har det varmt, når du sover. De er derudover også allergivenlige.
Hos os kan du finde bambus lagner i mange forskellige farver. Derudover fås lagnerne også i flere størrelser, så du kan finde et lagen i størrelsen til din seng. Vores sortiment af bambus lagner består af faconlagner. Højden på lagnerne er 35 cm, og kan passe til madrasser op til 30 cm. Det skal dog siges, at lagnerne sagtens kan bruges til din topmadras som kuvertlagen. Lagnerne har elastik hele vejen rundt i kanten.
Bambus lagner skal vaskes skånsomt ved 30 grader. Læs mere om hvordan bambus lagner skal vaskes.
Foruden lagner i bambus kan du også finde bambus sengetøj hos os. Bambus sengetøjet fås i samme farver som lagnerne, så du har mulighed for at matche.
Udforsk alle lagner i bambus

Lagner i egyptisk bomuld

Lagner i egyptisk bomuld er utrolig lækre. Egyptiske bokmuldsfibre er længere end almindelige bomuldsfibre. Bomuldsfibre fra Egypten kan blive mellem 30-50 mm, og anses for at være den bedste og fineste bomuld i verden. De længere fibre gør, at de er stærkere og mere holdbare end almindelige bomuldsfibre. Egyptisk bomuld er et af de fineste kvaliteter, som produceres i dag til at lave lagner af. Lagner i egyptisk bomuld giver en lækker komfort. Den lækre komfort gør, at det kan virke lidt mere luksuriøst end andet materiale.
Hos os kan du både finde lagner i egyptisk bomuld som kuvertlagner og faconlagner. 
Udforsk alle lagner i egyptisk bomuld

Lagner i hamp

Lagner i hamp har mange af de samme egenskaber som bambus lagner. Lagner i hamp er også svedabsorberende og temperaturregulerende. De hjælper dig dermed også af med varmen, når du sover, og du vil få en mere åndbar søvn. Forskellen på hamp og bambus er, at hamp ikke har en så glat overflade som bambus har. Derudover så behøver hamp lagner heller ikke at blive vasket så skånsomt, som bambus gør.
Vores hamp lagner er faconlagner, og har en højde på 35 cm. De passer til en madras op til 30 cm.
Lagnerne fås i de smukkeste naturlige nuancer. Du har også mulighed for at få matchende sengetøj. Et lagen i hamp har samme vasket og krøllet look, som hør sengetøj f.eks. også har.
Gå på opdagelse i lagner i hamp

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Her er en liste over de mest stillede spørgsmål. 

Hvad skal jeg kigge efter, hvis jeg gerne vil have et glat lagen?

Hvis du er på udkig efter et lækkert lagen med en glat overflade, så vil vi anbefale dig, at du kigger efter et lagen i bambus, bomuldssatin eller egyptisk bomuld. De har nemlig alle vævet med en satinvævning. En satinvævning er mere tætvævet end en percalevævning f.eks. er. Vævningen gør overfladen mere glat og lækker blødt.
Udover at være utrolig lækkert at ligge på, så er et satinvævet lagen også praktisk. Den glatte overflade  kan gøre det nemmere at vende sig, når man ligger på et lagen med satinvævning. Det kan være en fordel, hvis du er gravid eller har udfordringer eller skavanker, som gør det svært for dig at vende dig i løbet af natten.

Hvordan skal lagner vaskes?

Det er forskelligt, hvordan lagner skal vaskes alt afhængigt af hvilket materiale, som lagnet er lavet i. Almindeligt bomuld og bomuldssatin kan vaskes på op til 60 grader i vaskemaskinen. Derudover så kan det også tåle at komme i tørretumbleren. Bambus derimod skal behandles lidt mere skånsomt under vask. Lagner i bambus skal vaskes ved 30 grader og må ikke komme i tørretumbleren. Læs mere om hvordan du vasker bambus lagner her. Lagner i egyptisk bomuld kan vaskes op til 60 grader i vaskemaskinen. Derudover kan det også tåle at komme i tørretumbleren. Lagner i hamp kan vaskes i vaskemaskinen ved 40 grader. Både lagner i bambus og hamp kan sagtens "nøjes" med at blive vasket ved henholdsvis 30 og 40 grader, da det er antibakterielle materialer.


Størrelser på lagner – Hvillken størrelse skal jeg vælge?

Der findes et hav af forskellige størrelser på lagner. Det kan derfor godt være lidt svært at finde rundt i størrelserne. Vi har derfor lavet en oversigt over diverse størrelser.

90 x 200 cm
Lagen der passer til en almindelig seng (enkeltseng)


90 x 210 cm 
Lagen der passer til enkeltseng med ekstra længde

105 x 210 cm
Lagen til større enkeltseng

120 x 200 cm
Lagen til en mindre trekvartseng.

140 x 200 cm
Lagen til trekvartseng.

160 x 200 cm
Lagen til større trekvartseng.

180 x 200 cm
Lagen til almindelig dobbeltseng.

180 x 210 cm
Lagen til almindelig dobbeltseng med ekstra længde. 

210 x 210 cm
Lagen til større dobbeltseng