Faconlagner

Hvad er et godt lagen?

Hvad er et godt lagen?

Er der noget bedre end at sove i nyvasket sengetøj? Ligesom det er vigtigt, at vælge den rigtige seng, så er det også vigtigt at vælge det rigtige lagen. Ikke to mennesker er ens, hvilket betyder, at vi heller ikke sover ens. Vi har derfor forskellige behov, når det kommer til valg af lagen. Hvis du gerne vil have et blødt og glat faconlagen bør du gå efter et faconlagen, som er fremstillet i bambus. Hvis du gerne vil have det blødt, men knap så glat, så bør du gå efter kuvertlagner fremstillet af bomuld.

Valg af lagen kan spille en stor rolle, når det kommer til god nattesøvn. Det er vigtigt, at du synes, at lagnet er behageligt at ligge på. Hvis du har tendens til at have det varmt om natten, anbefaler vi bambus lagner, da de leder sved og varme væk fra din krop. Du vil derfor opleve en tør nat. 
Alt i alt er det individuelt, hvad vi synes et godt lagen er. Du skal derfor stille dig selv spørgsmålet: Hvad har jeg behov for, når det kommer til lagner?
Når du køber et faconlagen i høj kvalitet, så har du med garanti et lækkert lagen i mange år.
Hvad er et faconlagen?

Hvad er et faconlagen?

Et faconlagen kan både bruges til din boksmadras og til din topmadras. Hvis du ønsker, at dit lagen skal sidde stramt på din seng, så anbefaler vi, at du ikke kun bruger et faconlagen til din topmadras. Hvis du gør dette vil faconlagnet ikke sidde tæt til din madras.

Et faconlagen er et lagen, som et syet i facon. Et faconlagen er typisk mellem 20 - 40 cm i højden. Det er vigtigt, at du ved hvor høj din springmadras/boxmadras er ved køb af et faconlagen. Det skal du for at være sikker på, at lagnet passer til din seng. Vi anbefaler, at du køber et lagen, som er minimum 5 cm højere end din madras, så lagnet kan komme ind under din boxmadras/springmadras, så det passer helt perfekt. Det er bedre, at dit faconlagen er lidt højere end din madras, da det betyder, at du kan få den ekstra godt ind under madrassen. Lagnet har dermed lettere ved at blive der hvor den skal.
Hvorfor skal jeg vælge et faconlagen til min seng?

Hvorfor skal jeg vælge et faconlagen til min seng?

Du skal vælge et faconlagen, hvis du gerne vil have et lagen, som sidder stramt til din madras. Et andet plus ved at vælge et faconlagen er at det er nemt at tage af og på din seng. Derudover har du mulighed for at dække din madras til, og dermed undgå at få skidt og snavs på din madras.

Hvis din topmadras er indbygget i din boksmadras kan du ikke bruge et kuvertlagen eller et fladlagen, da de ikke kan komme ind under din topmadras. Du kan dermed med fordel bruge et faconlagen, da den højden gør, at du kan få den ned over boksmadrassen også.

Vores sortiment – OEKO TEX certificeret

Vi har et stort udvalg af gode faconlagner. Hos os kan du finde faconlagner i alle størrelser. Vi tilbyder både faconlagner til enkeltsenge (90 x 200 cm), trekvartsenge (140 x 200 cm) og til dobbeltsenge (180 x 200 cm) samt størrelserne der ligger derimellem. Du har dermed gode muligheder for at finde lige nøjagtig den størrelse, som passer til din seng.
Vores faconlagner fås i forskellige højder. Inden du køber et faconlagen, så husk at måle din boxmadras/springmadras, for at være sikker på, at lagnet passer helt perfekt til madrassen.

Hos os kan du finde lagner i flere forskellige materialer. Vores sortiment består af faconlagner i bomuld, i bambus og i hamp. Nedenfor kan du blive klogere på hvilket materiale, der passer bedst til dig.

Fælles for lagnerne er, at de er OEKO-TEX certificeret. Dette betyder, at lagnerne er testet og fri for skadelige kemikalier og stoffer. I vores sortiment finder du lagner fra bl.a. mærker som Hästens. Vi har nøje udvalgt vores sortiment, så du har mulighed for at få de bedste. Alle vores faconlagner har elastik rundt i kanten. Vi har dog også lagner, som blot har elastik rundt i hjørnerne.

Vi opdaterer løbende med nye lækre produkter samt nye tilbud på siden her. Så hold øje med siden. Derudover har vi løbende tilbud på udvalgte produkter. Vi elsker vel alle sammen et godt tilbud?
Køb online eller i vores fysiske butik i Holstebro.
Faconlagner i bomuld

Faconlagner i bomuld

Vi har et stort sortiment af faconlagner i 100 % bomuld. Vores sortiment består af anerkendte mærker som f.eks. Hästens. Vi tilbyder faconsyede lagner til enkeltseng (90 x 200 cm), trekvartsenge (140 x 200 cm) og dobbeltseng (180 x 200 cm), og størrelserne der ligger imellem. Du kan dermed få et faconlagen i flere forskellige størrelser.

Fordelen ved at vælge et faconlagen i 100 % bomuld frem for en anden type materiale er, at det kan være mere holdbart. Derudover skal de heller ikke særlige vaskeanvisninger.

Lagnerne fås i et væld af lækre farver. Vi kan tilbyde lagner i eksempelvis blå eller grøn. Dog skal det siges, at størstedelen af vores faconlagner er i de klassiske nuancer som eksempelvis sort, hvid og grå. Du kan få den farve, som netop passer ind til indretningen i dit soveværelse. Højden på lagnet i bomuld kan variere. Højden vil altid stå under beskrivelsen eller i specifikationer.
Faconlagner i bomuld fås i flere forskellige udgaver. Vi har et stort udvalg af lagner i bomuldssatin. Et lagen i bomuldssatin er vævet i en satinvævning. Vævningen gør lagnet lækker blød og behagelig at sove på.

Se vores udvalg af faconlagner i bomuld
Faconlagner i bambus

Faconlagner i bambus

Lagner i bambus har en masse fordele. Bambus lagner er dejlig lækre bløde. Deudover så er de temperaturregulerende, hvilket vil sige, at lagnet regulere sig efter din kropstemperatur. Hvis du har tendens til at have det varmt, når du sover, så kan du drage fordel af bambus faconlagner, da de kan virke kølende mod din hud.

Lagnerne er 35 cm i højden og er derudover med elastik rundt om i kanten.

Bambus lagnerne fås i 13 lækre farver. De er nøje udvalgt, så de passer til indretningen for 2022 - 2024. Lagnerne fås i mange størrelser. De fås fra 90 x 200 cm til 210 x 210 cm.

Vær opmærksom på at bambus sengetøj generelt skal behandles mere skånsomt ved vask. Det er nok at vaske det på 30 grader, da bambus er antibakterielt. Ved køb af sengetøj i bambus følger der en vaskeguide med.
Se vores udvalg af faconlagner i bambus.
Se vores bambus lagner

Faconlagner i hamp

Faconlagner i hamp har nogle af de samme fordele som bambus lagner. Hamp er også temperaturregulerende, svedabsorberende og antibakterielle. Forskellen på hamp og bambus er, at hamp er kraftigere og mere slidstærkt end bambus. Derudover er hamp ikke så glat et materiale, som bambus er.

Hamp skal heller ikke vaskes så skånsomt som bambus skal.

Faconlagnerne i hamp fås i forskellige størrelser. Du kan få lagnerne til en enkelt senge (90 x 200 cm), til trekvartsenge (140 x 200 cm) og til dobbeltsenge (180 x 200 cm). Derudover kan du få dem i flere nuancer (hvid, natur, mørk grå og lys grå).
Se vores udvalg af faconlagner i hamp.
Se vores lagner i hamp

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 • Faconlagen til elevationsseng
  Du vil godt kunne bruge et faconlagen til din elevationseng. Du skal dog bare være klar over, at hvis du bruger et faconlagen til din elevationseng kan du ikke køre op og ned med madrassen. Hvis du gerne vil have mulighed for at køre op og ned med din madras, så vil vi anbefale dig at købe et lagen med split.

  Se vores udvalg af splitlagner

 • Hvad er forskellen på et kuvertlagen og et faconlagen?
  Den største forskel der er på et faconlagen og et kuvertlagen er, at kuvertlagner kun er beregnet til din topmadras. Faconlagner derimod er lagner til både din topmadras og boksmadras. Derfor er faconlagner også højere end kuvertlagner. Kuvertlagner er uden elastik i kanten.

  Se vores udvalg af kuvertlagner

 • Hvad er forskellen på et faconlagen og et stræklagen
  Som navnet indikerer, er der masser af stræk i et stræklagen, hvilket der ikke er i et faconlagen. Et faconlagen er faconsyet, hvilket stræklagner ikke er. Fælles for begge former for lagner er, at de er med elastik i kanten.

  Se vores udvalg af stræklagner