Uld hovedpuder - Derfor skal du sove med uld.

Uld er FANTASTISK! Mange danskere er dog af den opfattelse at uld er et varmt materiale, og kun er godt om vinteren eller dem som fryser om natten. Dette er ikke rigtigt. Uld er perfekt til både sommer og vinter. Der er en masse fordele ved at sove i uld. Bliv klogere på hovedpuder med uld og deres fordele nedenfor. 

Hvilke fordele er der ved at sove i uld?

Hvilke fordele er der ved at sove i uld?

Der er flere fordele ved at sove med en hovedpude i uld. Den største fordel ved at sove med en hovedpude i uld er, at den er temperaturregulerende og åndbar. Det betyder, at den leder sved og varme væk fra dit hoved. Så hvis du har det varmt om natten så kan du med fordel vælge en uld hovedpude. Ulden er med til at give dig en jævn kropstemperatur gennem hele natten lige meget om det er sommer eller vinter, hvilket bidrager til en bedre søvn. Det skal dog siges, at dit hovedpudebetræk også spiller en rolle, når du snakker varme. Du vil ikke kunne mærke en uldhovedpudens temperaturregulerende og åndbare egenskaber særlig tydeligt, hvis du dækker den ind i et pudebetræk, som har tendens til at holde på varmen som f.eks. flonel eller frotté. Dermed kommer de temperaturregulerende egenskaber ikke ud gennem pudebetrækket. Vi anbefaler derfor, at du bruger et pudebetræk, som også har åndbare egenskaber som f.eks. bambus.  På den måde giver du dig selv de bedste forudsætninger for en behagelig søvn.

Uld indeholder lanolin. Lanolinen i ulden gør, at hovedpuden er selvrensende. Når fugten og sveden fra din krop blandes med lanolin, så renses hovedpuden. Du behøver derfor heller ikke at vaske en hovedpude i uld.
En hovedpude i uld er antibakteriel, hvilket gør, at husstøvmider og andre levende organismer ikke kan leve i puden. Husstøvmider lever bedst i fugtige områder. Uldens temperaturregulerende egenskaber gør, at ulden er tør, hvilket husstøvmider ikke trives særlig godt i. Uld er derfor også godt til personer med allergi.

Størrelse og form

En hovedpude i uld er dejlig blød. Formen på en uld hovedpude er lidt anderledes i forhold til hvis man sammenligner den med en almindelig dunpude. En uldpude er lidt mere fast i det end en dunpude f.eks. er. Derudover er den hedder ikke så høj som nogle dunpuder og ergonomiske puder er. Vores uldpuder anses for at have en medium højde. En uldpude er derfor både god til dig som sover på maven og på ryggen. Med en uldhovedpude har du mulighed for at justere i højden, da du kan justere fyldet. Vores hovedpuder i uld er 50 x 60 cm. Puderne kan dermed godt være i et almindeligt hovedpudetræk i dansk størrelse (60 x 63 cm). Hvis du gerne vil have at hovedpudebetrækket passer perfekt til puden, så har vi også hovedpudebetræk i 50 x 60 cm. Se hovedpudebetrækkene her.

Vedligeholdelse af hovedpuder i uld

Vedligeholdelse af hovedpuder i uld

Nogle uldhovedpuder kan vaskes. Vores hovedpuder i pure wool (ren uld) kan tåle at blive vasket ved 60 grader i vaskemaskinen. Det skal dog siges, at vores hovedpuder i bio wool (økologisk uld) ikke kan vaskes. Vi anbefaler ikke rigtigt, at hovedpuder i uld skal vaskes, fordi det vasker lanolinen ud af puden. Puder med uld behøver heller ikke at blive vasket, da de som nævnt tidligere er selvrensende. Puderne kan ikke tåle at komme i tørretumbleren. Vi anbefaler, at du vedligeholder din uldpude ved at ruste den regelmæssigt for at fordele ulden. Derudover anbefaler vi også at du lufter den jævnligt.

Uldpuder fra Johan Hefel – Luxury Sleep

Uldpuder fra Johan Hefel – Luxury Sleep

Vores uldpuder er af mærket Johan Hefel – Luxury Sleep. Johan Hefel er kendt og anerkendt for deres lækre produkter i høj kvalitet. De bruger kun uld fra fårets skuldre, hals og nakke, da det er der, hvor den bedste og fineste uld sidder på fåret. Johan Hefel – Luxury Sleep er specialister, når det kommer til uldprodukter. Udover deres uldhovedpuder, så forhandler vi også ulddyner og rullemadrasser i uld fra Johan Hefel – Luxury Sleep. Johan Hefel er passioneret omkring kreativ nyskabelse og traditionelt håndværk. Alle produkter er produceret i Østrig.
Vi er stolte forhandlere af Johan Hefel – Luxury Sleep

Se produkter fra Joahn Hefel

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.