Kontinentalseng - boksmadras - elevationsseng. Hvilken seng skal jeg vælge?

Hvilken seng skal jeg vælge?

Hvilken seng skal jeg vælge?

Er du forvirret? Det oplever vi, at mange af vores kunder er når de kommer ind i vores butikker. Derfor har vi lavet denne guide, som beskriver de tre forskellige typer senge.
Om du vælger den ene eller den anden type seng afhænger helt og holdent af dine behov og af hvilke krav du stiller til din seng.

Kontinentalseng

En kontinentalseng er opdelt i 3 dele.
Nederst oftest 2 bunddele, som lidt firkantet kan sidestilles med boksmadrasser. Ovenpå er der en stor mellemmadras. Det er her fastheden af sengen afgøres. Nogle af disse mellemmadrasser kan produceres så man kan ha to forskellige fastheder i en dobbeltseng. Mellemmadrassen har den fordel at man undgår revnen i sengen. Du har altså én stor seng.

Fordele ved en kontinentalseng:
- Én stor seng uden revne i midten.
- God ind og udstigningshøjde.
- Flot møbel, bla pga højen.
- Med den kontinetale opbygning opnås meget god dybde i sengen. Dette betyder ekstra plads til fx skulder og hofte.

Ulemper ved en kontinentalseng:
- Hvis du let vågner ved at din partner vender sig i sengen, vil du mærke disse bevægelser mere i en kontinentalseng end i en boksmadras eller en elevationsseng. Dette skyldes den store, fælles mellemmadras.
- På grund af den store mellemmadras, er det vigtigt at kontinentalsengens materialer er af god kvalitet. Ellers risikerer du at sin kontinentalseng begynder at hænge som en hængekøje efter ganske få år.

Se alle vores kontinentalsenge her

Boksmadras

En boksmadras er kendetegnet ved en base hvor polster, fjerdre -altså alt indmad er samlet om en ramme med stof omkring.
Den typiske dobbeltseng med boksmadrasser består af 2 boksmadrasser og én stor topmadras. Boksmadrasser har gennem mange år været den mest solgte sengemodel. Efterhånden haler kontinentalsenge ind på boksmadrasser.

Fordele ved boksmadrasser:
- Den enkle opbygning betyder at du ofte får meget seng for pengene. Boksmadrasser er lette at ha med at gøre da de ikke kræver sengerammer men kun ben.
- Boksmadrasser har et enkelt udtryk og fylder dermed ikke så meget visuelt som fx kontinentalsenge gør.
- En god boksmadras er bla kendetegnet ved at ha fjedre der står tæt i 2 lag. Det er ikke et kvalitetsteg at en boksmadras har mange fjedre. Det gør bare sengen hård og ofte dyrere uden at du får mere komfort og holdbarhed for pengene af den grund.

Ulemper ved boksmadras.
- Selv om du vælger en dobbeltseng med én stor topmadras vil du som regel kunne fornemme revnen i mellem de to madrasser.
- Da der bliver solgt og produceret rigtig mange boksmadrasser hvert år er det ekstrem stor kvalitetsforskel. Pris og kvalitet går hånd i hånd. Også når det gælder det møbel der skal bære din krop hver nat i mange år.

Se alle vores boksmadrasser her

Elevationsseng

Med en elevationsseng får du flere muligheder mens du er vågen.  Du sover som udgangspunkt ikke bedre i en elevationsseng. De funktioner en elevationsseng har i hoved- og fodende er funktioner du kan bruge hvis du læser, ser TV, arbejder på din PC el. lignende.

En elevationsseng som dobbeltseng er oftest 2 seperate senge. Det betyder at du har en revne i midten. Denne deling kan være en fordel,  idet du ikke mærker den andens bevægelser i sengen i så høj grad som ved fx en kontinentalseng. Ulempen kan være at du føler du falder ned i renen hvis du ofte ligger i midten af sengen.
For at eliminerer ulemperne ved revnen i midten af en elevationsseng, har der i de seneste år været solgt en del såkaldte splittopmadrasser. En splittopmadras er en topmadras, beregnet til brug på elevationssenge, og hænger sammen, enten i hele fodenden eller på midten.

En splittopmadras ulempe er at du ikke får fuld udnyttelse af elevationen. Du har stadig en spække i sengen, der hvor din skulder er og du skal være forberedt på altid at skulle købe speciallagner.

Inden du beslutter dig for om din næste seng skal være en elevationsseng, så spørg dig selv hvad du vil bruge elevationen til. Det kan fx være nyttigt at spørge sig selv: hvor tit vil jeg glæde mig over elevationsfunktionen og hvor tit vil jeg være irriteret over renen i midten af senge.

Mange bliver rigtig glad for de muligheder en elevationsseng giver. Det kan være ekstra luksus i din hverdag, eller bidrage til fysisk aflastning af kroppen hvis du fx har brug for at få hovedet op pga mavesyre, hovedpine og forkølelse. Eller hvis benene let hæver og du kan hvile med disse hævede.Se alle elevationssenge her

Spørg os om senge

Spørg os om senge

Om du har brug for den ene eller den anden type seng er altid din beslutning. Men tag os gerne med på råd hvis du har spørgsmål til de forskellige sengetypers fordele og ulemper.
Besøg os i butikken hvor du selvfølgelig også kan prøve sengene.
Eller ring gerne til os på 97420277. Du kan også sende os en mail på info@sovn-comfort.dk