Fakta om hovedpuder

Hvad er fup, og hvad er fakta om hovedpuder?

Hvad er fup, og hvad er fakta om hovedpuder?

Mange har problemer med at finde den helt rigtige hovedpude at sove med om natten. For mens nogle fortæller om fordelene ved en høj pude, så fortæller andre, at en lavere pude er bedre. Og så er der dem, der siger, at man skal have en pude, der giver støtte og dem, der fortæller, at man skal have flere puder. Så hvad er egentlig fup, og hvad er fakta, når det kommer til hovedpuder?

Kan du kende din pude?

For mange er hovedpuden noget meget privat. Og derfor er der sikkert også flere, der vil kunne genkende deres egen pude i en blindtest blandt mange andre. Men hvorfor er denne hovedpude nu så vigtig, og hvorfor er den så svær at undvære?

Fakta om hovedpuden

- Puden skal sørge for, at vores nakke og hoved er i samme stilling om natten, som når vi står ret op. Hvordan puden skal klare denne opgave for dig afhænger af mange ting. Sovestilling, kropsbygning og sengens komfort for bare at nævne nogle få.
- Bruger du to hovedpuder, bør du kassere dem begge og anskaffe dig én god pude, der passer til dig og den måde, du sover på.
- En hovedpude er en forbrugsvare, der bør skiftes efter 2.-3. år. Det er især pga. hygiejne og komfort. Med tiden falder hovedpuden sammen og giver kun minimal støtte til hoved og nakke, mens det ikke er alle affaldsstoffer i hovedpuden, der kan afvaskes.
- Sørg for at give dig god tid, når du køber en ny pude. Prøv puden i en seng i vores forretning på Herningvej 76, 7500 Holstebro. Vi anbefaler, at du prøver flere forskellige typer, faconer og materialer, for at finde den hovedpude der passer bedst til dig.

Mere fup og fakta

Facon: Den mest hensigtsmæssige facon er faktisk den rektangulære. Skulderen har ikke noget at gøre på en hovedpude, hvilket slet ikke kan lade sig gøre, når puden har den rette facon.
Bæreevne: Tallet for bæreevne siger groft sagt noget om, hvor meget luft der er i puden. Høj bæreevne siger ikke noget om, hvor god puden er til at bære hovedet.
Vedligeholdelse: En pude slides af en tur i vaskemaskinen. Generelt skal man ikke vaske sin pude mere end 2-3 gange i dens levetid. Luft og støvsug i stedet puden.
Levetid: Selv den bedste pude, der vedligeholdes hensigtsmæssigt, lever kun 2-3 år. Skift derfor pude, både af hensyn til hygiejne, men også fordi hovedpuden efter ca. 8760 timers brug (3 år) er slidt og ikke længere støtter hoved og nakke tilstrækkeligt.

Vi har et stort udvalg af alle former for puder. Find det her.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at afklare, hvad der er fup, og hvad der er fakta, når det kommer til hovedpuder? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.