Danskerne sover på klamme hovedpuder

Savl, fugt og husstøvmider sætter sig i puderne

Savl, fugt og husstøvmider sætter sig i puderne

Mange har problemer med at finde den rigtige hovedpude at sove med. Nogle har behov for at ligge højt, mens andre foretrækker at ligge mere lavt. Og så er der også dem, der synes at have brug for mere støtte om natten, og så må vi ikke glemme dem, der gerne vil have en mere luksuriøs hovedpude, en stor sengepude eller flere puder i sengen. Men hvad er det med de puder? Hvorfor er de tit så klamme?

Derfor er hovedpuden klam

Danskerne sover år ud og år ind på klamme hovedpuder. Hovedpuden, du sover med hver nat, er sandsynligvis fyldt med savl, fugt og husstøvmider. Og derfor har vi nu i flere år kunnet læse, at man bør skifte sin hovedpude ud hver 2. år. Men ikke desto mindre sover mange danskere – og særligt mænd - på hovedpuder med alt for mange år på bagen.


”Mange bliver overraskede, når vi fortæller, at selv den bedste og dyreste hovedpude bør skiftes ud hvert 2.-3. år. Men når kunden bliver bevidst om, at hovedets vægt, savl, sved osv. sætter hovedpuden på en hård prøve hver nat, giver det for de fleste god mening”.

Vask slider på puden

Og selv om man flittigt vasker sin hovedpude, skal man bestemt ikke forvente, at den holder i længere tid af den grund.
”En vask slider gevaldigt på en hovedpude, også selv om man følger vaskeanvisningen nøje. Men det er klart, at det frisker puden op og giver en fornemmelse af velvære” fortæller Berit Kloster.

Også den støtte, der er hovedpudens hovedopgave, forringes nat efter nat.
”Vi glemmer ofte, hvor meget hovedet vejer, og hvor meget sved og savl en hovedpude skal absorbere i løbet af natten. Ingen hovedpude på markedet er optimal i mere end 2-3 år. Dette gælder både for hygiejnen og støtten.”

Hun anbefaler, at man spørger til vedligeholdelse af den pude, man vælger at købe, da der efterhånden findes et utal af pudematerialer på markedet. Og derfor er det vigtigt at vedligeholde puden på den rigtige måde.
Vi har et stort udvalg af alle former for nye puder. Find det her.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde nogle en god hovedpude? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.