Den bedste hovedpude til ondt i nakken

Giv din nakke skånsom pleje mens du sover

Af ergoterapeut, Berit Kloster

Mange oplever gener i nakken i løbet af deres nattesøvn, hvorfor sovekomforten ikke er som ønsket. Og det er noget, der kan have indflydelse på hverdagen, som let kan blive præget af ømhed og spændinger. Hvis du er en af dem, så bør du måske overveje at købe en hovedpude, der kan give din nakke ekstra støtte. Men hvordan finder du en sådan hovedpude? Og hvorfor kan den hjælpe dig til en bedre nattesøvn?

Afhjælp ømheden

Mange oplever, at det er svært at finde ro og hvile i nakken, når hovedet lægges på puden om natten. Og nogle vågner op med en flad pude, der hverken støtter hoved eller nakke, hvilket kan føre til ømhed, hovedpine og nakkespændinger. Og det er indikationer på, at puden ikke giver den korrekte og nødvendige støtte.
En hovedpude kan ikke alene kurere en øm nakke, da både arbejdsstillinger, kroppens generelle holdning og styrken i den enkeltes muskulatur også har stor indflydelse. En god hovedpude kan dog bidrage til en bedre søvn ved at sørge for, at den bliver så restituerende som muligt med en afslappet nakke og en mere konkret sovestilling.  

Der findes derfor nogle hovedpuder, der er bedre til en øm nakke end andre. Du bør dog grundlæggende finde en, der giver mest fylde under nakken og mindst under selve hovedet.

Mere blød og nænsom

Der findes en lang række såkaldte ergonomiske hovedpuder. Og mange af disse er meget hårde. Har du en øm nakke eller en skade i form af fx et piskesmæld eller slidgigt i nakken, kan en sådan hovedpude hurtigt blive for fast og hård. Det skyldes, at den bliver for voldsom til en meget sårbar nakke.

Med en øm nakke har du altså brug for effektiv og skånsom støtte. Det kan du finde i en ortopædisk nakkehovedpude fra Sopire.. Den kan nemlig sørge for både at give dig den nødvendige støtte, så du effektivt kan slappe af i muskulaturen omkring nakken og være blød og føjelig, således den nænsomt omslutter dit hoved.

Indeholder både kul og sølv

Det lyder måske en smule mystisk, men den ortopædiske nakkehovedpude fra Sopire. indeholder både kul og sølv. Og begge materiale tjener et meget vigtigt formål.
Indholdet af kul reducerer de irriterende lugtgener, som mange oplever opstår i deres hovedpude bestående af memory foam. Kul er nemlig en effektiv lugtfjerner.

Betrækket på hovedpuden består af indvævede sølvtråde - og de er ikke bare til pynt. Sølv har nemlig en reducerende virkning på bakterier, svampe og husstøvmider.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at afhjælpe ømheden i din nakke? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Du har bl.a. mulighed for at blive vejledt af vores ergoterapeut, der dagligt står til rådighed, hvis du har nogle særlige udfordringer. Du kan også orientére dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.