Fordele ved en elevationsseng

For ekstra luksus eller bedre aflastning

Mange har svært ved at finde ud af, hvilken slags seng de skal vælge at investere i, når den gamle har overskredet sin holdbarhedsdato. Og derfor ender flere også med en seng, der slet ikke opfylder de krav og behov, som de måtte have. Det fører til en dårligere liggekomfort og mulighed for forværret fysisk. Men hvem bør så vælge at investere i en elevationsseng?

En kontinentalseng siger du...

Elevationssenge har efterhånden været fremme i mange år. Og når der står en ny seng på ønskesedlen, er der mange, der falder for fristelsen til at købe en elevationsseng - også selvom de reelt set ikke har brug for for det. For hvad der er til gavn for nogle, er en ulempe for andre. Og beslutningen om at købe en elevationsseng kan således skabe ærgrelse flere år frem, når man finder ud af, at man hellere skulle have haft en kontinentalseng eller en boksmadras.. Som udgangspunkt sover du nemlig ikke bedre i en elevationsseng i forhold til andre modeller. Læs derfor mere om både kontinentalsenge og boksmadrasser før du foretager dit valg.

Fordelene ved en elevationsseng

En elevationsseng er til stor gavn, hvis man elsker at bruge tid i sengen på at læse en god bog, se TV eller måske sidde med computeren, idet man kan køre hovedenden op i en mere behagelig siddeposition. Man får således flere muligheder, mens man er vågen, og det giver god en komfort, hvorfor du skåner kroppen.

Har man nogle fysiske udfordringer, der betyder, at man har behov for at få enten hovedet eller benene op engang imellem, så er en elevationsseng også et glimrende valg. Så foruden at være en ekstra luksus i hverdagen kan elevationssengen også bidrage til fysisk aflastning af kroppen, hvis man fx kæmper med mavesyre, hovedpine eller forkølelse, eller hvis benene let hæver, hvorfor man kan hvile sig med dem i en mere behagelig position.

Vi har et bredt udvalg af elevationssenge. Find det her.

Ulemperne ved en elevationsseng

En elevationsseng, der er sat sammen som en dobbeltseng, består ofte af to separate senge. Og det fører til en revne mellem de to senge.
Delingen kan være en fordel, idet man så ikke bemærker den andens bevægelser i sengen i lige så høj grad som ved fx en kontinentalseng. Ulempen ved et sådan revne i midten kan dog være følelsen af at falde ned i den, hvis man ofte sover midt i sengen.

For at eliminere ulemperne ved revnen i midten af en elevationsseng, er der i de seneste år blevet solgt en del såkaldte splittopmadrasser. En splittopmadras er en topmadras, der hænger sammen enten i hele fodenden eller på midten, og den kan derfor være en ulempe, idet den begrænser elevationsmulighederner. Og fordi man til stadighed har en revne i skulderhøjde, skal man være indstillet på at investere i specielle lagner fremover.

Din seng - dit valg

Det skal dog understreges, at det bedste køb af seng stadig er individuelt og tager udgangspunkt i den enkeltes behov.

Inden du beslutter dig for, om din næste seng skal være en elevationsseng, så spørg dig selv, hvad du vil bruge elevationen til. Det kan fx være nyttigt at granske, hvor tit man vil glæde sig over elevationsfunktionen i forhold til, hvor tit man vil være irriteret over revnen i midten af sengen.

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde en seng, der passer til din krop og den måde, du sover på? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.