Hvorfor vælge sengegavl?

Den er både praktisk og pæn

Den er både praktisk og pæn

Når man skal ud og finde en ny seng, er der mange beslutninger, man skal tage og forholde sig til. Man skal finde den rigtige fasthed på sengen, beslutte sig for en rullemadras, og så skal man finde ud af, om man vil have en model med eller uden en sengegavl. Vælger du en seng med en gavl, får du mange flere fordele, end du måske lige er klar over. Men hvilke fordele er det?

Undgå slidtage på væggen

Sengegavlen kan betragtes som en væg-beskytter, hvorfor den sørger for en altid pæn afslutning på sengen. Både hovedpuden og håret slider på væggen bag sengen, og uden en sengegavl vil væggen derfor hurtigt komme til at se misligholdt og trist ud. Puden vil gnide op ad væggen i løbet af natten, og det er hårdt for tapet og malede vægge. Og hårets naturlige fedtlag samt hårdprodukter som fx hårvoks kan afgive en fedtet aflejring på væggen, som kan være svær at fjerne uden at ødelægge tapet og malede vægge. Sådanne aflejringer og slitage er især synligt ved lyse vægge, da der efterhånden vil opstå mørke pletter på de mest udsatte områder.

Få en bedre siddekomfort

Hvis du ofte bruger din seng til andre ting end søvn, kan det også være en fordel at sørge for en god siddekomfort. Det kan være, at du tit ser TV i sengen, at du bruger den, når du skal læse en god bog eller andet - uanset hvad så vil en sengegavl gøre det mere behageligt at sidde op i sengen, idet en sådan vil fungere som et blødt ryglæn og give kroppen den nødvendige støtte.

Hovedpuden bliver hvor den skal

Nogle har problemer med at holde sig på puden om natten. Det kan skyldes en urolig nattesøvn eller mulighed for at miste puden bag sengen. Med en sengegavl er det dog ikke muligt, idet den vil blokere og skabe en barriere, så puden bliver oppe i sengen, hvor den hører til.

Smart isolering

Mange vælger at placere deres seng op ad en ydermur, da det ofte er den mest praktiske og pladsbesparende løsning med så stort et møbel. Og hvis væggen er dårligt isoleret, kommer man til at ligge op ad en kold mur, når man sover. Det er hverken behageligt eller sundt. En sengegavl kan dog fungere som isolering og få væggen til at føles lunere for hovedet.

Et hyggeligt sengemiljø

Og så er der den nok vigtigste grund til at investere i en sengegavl. En sådan er nemlig foruden at være praktisk også pæn. Den kan være med til at fuldende et soveværelse og give en pæn afslutning på sengen, og derfor bidrager den til et hyggeligt sovemiljø, hvor man har lyst til at opholde sig. Supplerer du sengegavlen med matchene sengeborde, kan du nemt få det udtryk frem, der understreger din personlige stil.

Hvilken sengegavl skal du vælge?

Der findes et utal af forskellige typer af sengegavle - nogle står løst bag ved sengen og andre enten hænges på væggen eller fastmonteres på den. Så hvilken skal du vælge?

En sengegavl med et vaskbart betræk eller en model udformet i lakeret eller malet træ er en fordel, hvis du slider meget på væggen bag sengen eller ofte sidder oprejst i den, idet overfladen så er let at rengøre. Mens den bedste afskærmning mod en kold ydermur opnås med en polstret sengegavl eller en lukket model udformet i træ. Er dit soveværelse småt vil en lys sengegavl være med til at lysne rummet op, og det vil visuelt give mere luft i rummet. Har du derimod masser af plads, kan det være mere fordelsmæssigt at vælge en tungere og mørkere sengegavl, der kan understrege en fornemmelse af hygge.
Vi har et bredt udvalg af sengegavle. Find det her.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at afgøre, hvorvidt du skal vælge at investere i en seng med eller uden en sengegavl? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af forskellige senge på vores webshop.