Om hovedpuder


Der var engang, at en hovedpude var en stor firkant med fjer og dun. Men sådan er det ikke længere. Nu er der mange flere forskellige modeller at vælge imellem, og det er langt hen ad vejen også meget sundere, idet man så har mulighed for at finde en pude, der passer til ens krop. Men hvorfor er det så vigtigt med en god hovedpude? Og hvordan finder man frem til en, som passer til ens krop?

Hovedpuder er som sko

Vi oplever, at det efterhånden er fåtallet, der efter at have prøvet puder i butikken vælger en helt almindelig dunpude.

”Puder kan sammenlignes med sko. Selv om to mennesker bruger str. 39 i sko, går de nødvendigvis ikke godt i de samme sko. Det samme gælder hovedpuder. Og så er det ikke længere kun dem, der har nakkeproblemer, der køber specialpuder. Flere og flere køber derfor hovedpuder, som når de køber nye sko. De udskifter dem regelmæssigt hver 2.-3. år, og de vil gerne have råd og vejledning til pudekøbet”

Ingen køber sko uden at prøve dem i butikken. Når det gælder hovedpuder, vil folk også gerne ned og ligge med puden i butikken og guides, til de finder den, der passer bedst. En hovedpude kan derfor  ikke findes med hænderne og øjnene foran pudereolen.

Hvor formstøbte specialpuder engang var for dem med ondt i nakken, er det i dag en pudetype for alle. Der findes et væld af puder i alverdens former, højder og materialer. Når man skal ud og købe en ny pude, kan man jo ligeså godt finde den, man slapper bedst af på. Og derfor er specialpuder blevet helt almindelige og efterhånden blevet det, som vi kalder for en almindelig pude.


Kan du kende din pude?

For mange er hovedpuden noget meget privat. Og derfor er der sikkert også flere, der vil kunne genkende deres egen pude i en blindtest blandt mange andre. Men hvorfor er denne hovedpude nu så vigtig, og hvorfor er den så svær at undvære?

Fakta om hovedpuden

Puden skal sørge for, at vores nakke og hoved er i samme stilling om natten, som når vi står ret op. Hvordan puden skal klare denne opgave for dig afhænger af mange ting. Sovestilling, kropsbygning og sengens komfort for bare at nævne nogle få.

Bruger du to hovedpuder, bør du kassere dem begge og anskaffe dig én god pude, der passer til dig og den måde, du sover på.

En hovedpude er en forbrugsvare, der bør skiftes efter 2.-3. år. Det er især pga. hygiejne og komfort. Med tiden falder hovedpuden sammen og giver kun minimal støtte til hoved og nakke, mens det ikke er alle affaldsstoffer i hovedpuden, der kan afvaskes.

Sørg for at give dig god tid, når du køber en ny pude. Prøv den i en seng i forretningen der minder om din egen derhjemme. Og prøv så flere forskellige typer, faconer og materialer.

Vi har et stort udvalg af forskellige hovedpuder. Vi har alt fra dunpuder, latex hovedpuder, ergonomiske hovedpuder og puder med naturfuld. Find det her.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde den bedste hovedpude til din krop? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.