Dunpuder vs hovedpude i memoryskum - Fordele og ulemper

Er du i tvivl om hvilken type hovedpude du skal vælge? Det kan også være svært at vælge, hvilken hovedpude man skal have. Valg af pude er meget individuelt. Sandsynligheden for, at du sover godt med samme pude, som din partner gør, er ret lille, da vores krop er forskellige, og vi sover dermed også ikke ens. Af samme årsag laves hovedpuder i mange former og materialer. Hvert materiale har sine fordele. Med denne artikel vil vi gøre det nemmere for dig at få overblikket over, hvilke fordele og ulemper der er ved henholdsvis dunpuder og hovedpuder med memoryskum, og dermed gøre det nemmere for dig at tage valget omkring, hvad der fungere bedst for dig. Valget af hovedpude er vigtigt fordi det påvirker vores søvn. Hvis vi ikke sover godt om natten har det en negativ påvirkning på vores energi og overskud i hverdagen.

Hovedpuder med dun

Hovedpuder med dun

Hovedpuder med dun vil for mange være den klassiske hovedpude. De fleste danskere sover med en dunpude. Dermed ikke sagt, at du sover bedst med en dunpude. Hovedpuder med dun er dejlig bløde og fluffy. Det at puden er dejlig blød og fluffy gør, at du kan forme puden. Du kan f.eks. rulle den sammen til en pølse. Deruden har du også muligheden for at smide en dunpude i vaskemaskinen ved 60 grader. Vi anbefaler dog ikke, at du gør dette særlig tit, da vask slider hårdt på dunene. Vask kan dog være nødvendigt, hvis du eksempelvis har haft et uheld i form af f.eks. næseblod. Puder med dun kan fås i flere forskellige størrelser. Den mest gense størrelse er 60 x 63 cm. Hvis du sover med en hovedpude i størrelsen 60 x 63 cm, så de også den fordel, at de passer til pudebetrækket i alle sengesæt.

Noget af det, som du skal være opmærksom på ved dunpuder er, at de godt kan falde sammen. Hvis du gerne vil have, at hovedpuden bliver lidt mere fluffy, så kan du med fordel smide den ind i din tørretumbler. Efter en tur i tørretumbleren bliver puden mere fyldig og fluffy. Den kan god ikke blive ligeså blød og fluffy som ny. Hvis du har brug for ekstra støtte til din nakke og hoved, så er det muligvis ikke en dunpude, som du vælge, men en der giver mere støtte, der hvor du har brug for det. Det kan f.eks. være en ergonomisk hovedpude.


Fordele ved hovedpuder med dun

 • Dejlig blød og fluffy
 • Passer til hovedpudebetræk
 • Kan vaskes i vaskemaskinen
 • Du kan forme den

Ulemper ved dunpuder

 • Kan falde sammen
Se hovedpuder med dun
Hovedpuder med memoryskum

Hovedpuder med memoryskum

Hovedpuder med memoryskum, også kaldet ergonomiske hovedpuder, kan fås i mange forskellige størrelser og former. De mange forskellige hovedpuder gør, at der er en hovedpude til alle. En af fordelene ved at sove med en hovedpude med memoryskum er, at den giver god støtte til både dit hoved og nakke. Så hvis du har brug for ekstra støtte til din nakke og dit hoved, så vil vi anbefale, at du sover med en hovedpude med memoryskum eller en ergonomisk hovedpude. Hvis man sammenligner en dunpude med en hovedpude med memoryskum, så er en hovedpude med memoryskum mere fast i det.
Det skal dog siges, at der kan være forskel på fastheden af memorskum. Memorskum kan både fås til den blødere men også til den mere faste side. Derudover så holder hovedpuder med memoryskum også nemmere deres form. Ligesom alt andet, så bliver en hovedpude i memoryskum selvfølgelig også slidt og skal udskiftes.

Det du skal være opmærksomme på ved ergonomiske hovedpuder med memoryskum er, at selve hovedpuden ikke kan vaskes. Det skal dog siges, at mange hovedpuder med memoryskum har et betræk, som kan vaskes. Det er dermed ikke sagt at alle betræk kan vaskes, så tjek dermed vaskeanvisningerne inden, du smider betrækket i vaskemaskinen. I og med at hovedpuder i memoryskum fås i så mange forskellige forme og størrelser, så kan det også være en smule udfordrende, at finde et hovedpudebetræk, som passer til puden. Vores Interlock pudebetræk er lavet af bomuldsjersey, så der er godt med stræk i dem. Det betyder, at de kan strække sig over flere størrelser. Læs mere om Interlock pudebetrækkene her
Som nævnt tidligere, så er en hovedpude med memory lidt mere fast i det end en dunpude. Du har dermed ikke mulighed for at forme puden, som du kan med en dunpude.Fordele ved hovedpuder med memoryskum


 • Giver god støtte
 • Holder nemmere form
 • Kan fås i flere former og størrelser

Ulemper ved hovedpuder med memoryskum

 • Kan ikke vaskes
 • Passer ikke altid til et pudebetræk
 • Fast form - du kan ikke forme den

Se alle ergonomiske hovedpuder

Har du spørgsmål?

Vi håber, at oversigten har givet dig et bedre overblik over hvilken type hovedpude du skal gå efter. Er der spørgsmål, som du ikke fik besvaret? Du er mere end velkommen til at tage fat i os. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at besvare dine spørgsmål bedst muligt.


Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.