Vævning og trådantal TC

Trådantal er antallet af tråde vævet sammen i en kvadrattomme stof. Når trådtællingen stiger, bliver stoffet blødere, tættere og varmere. Et højere trådantal betyder ikke nødvendigvis et højere kvalitetsstof. Trådtællinger annonceret over 500 er ofte forkert repræsenteret af producenterne, for at narre kunder. De tæller ikke kun hver tråd, men hvert lag spredes sammen indenfor hver tråd. Da flerlagskonstruktion ofte bruges til at styrke bomuld af lavere kvalitet, kan et superhøjt trådantal faktisk angive tilstedeværelsen af et lavkvalitetsstof.
Percale

Percale

Percale er en traditionel ”en-garn-over og en-garn-under” vævning, der resulterer i en mat finish med en cool, sprød følelse. Dens ekstraordinære blødhed og holdbarhed betyder, at det bliver bedre med hver vask uden pilling. Den er let og åndbar, hvilket gør den særlig perfekt til sommermånederne eller varmere nætter.
Satin

Satin

Mange tror at satin er et stof - men det er det faktisk ikke! Satin er en ”en-garn-under og tre-garn-over” vævning. Flere tråd overflader udsat af ”tre-over, en under” vævning er, hvad der giver satin sin signatur silkeblød følelse og lysende glans. Satin er tættere vævet og tungere end Percale, hvilket gør den varmere og lækker blød, ideel til komfort året rundt.

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.