Bliv klogere på hovedpuder

Derfor er en god hovedpude vigtig

Din hovedpude har en stor indvirkning på den gode nattesøvn. Det er derfor vigtigt, at du sover med den rigtige hovedpude. Valg af hovedpude er meget individuelt. Ikke to mennesker er ens - vi sover derfor heller ikke ens. Så bare fordi din partner sover utrolig godt med en specifik hovedpude, er det ikke ens betydning med, at du sover lige så godt med puden. Du skal finde en hovedpude, som giver dig den støtte som du har brug for. Det er vigtigt at du vågner op frisk og udhvilet. God søvn bidrager i sidste ende til livskvalitet.

Gå på opdagelse i et stort udvalg af hovedpuder

Vi har et stort udvalg af de lækreste hovedpuder. Alle vores hovedpuder er nøje udvalgt, for at give dig mulighed for at vælge den bedste hovedpude, som giver dig god støtte til både dit hoved og nakken. Med en god hovedpude får du en god nattesøvn. Hos os finder du både puder med dunfyld, fiberfyld, uld, silke, bambus og memoryskum.
To hovedpuder ligger på en seng sammen med en dundyne.

Hovedpuder fra Ringsted Dun

Vi er stolte forhandlere af Ringsted Dun. Ringsted Dun er kendt og anerkendt for at lave produkter i absolut topkvalitet. De anvender kun nye, rene europæiske dun i deres produkter, hvilket er klasse 1 dun. Ringsted Dun laver både puder med andedun, moskusdun og gåsedun, og de kommer i flere forskellige størrelser. 
Puder fra Ringsted Dun er NOMITE certificeret. Dette er din garanti for, at pudens vår (betræk) er så tætvævet at husstøvmider og andre levende organismer har svært ved at trænge ind i puden. Foruden at være Nomite certificeret, så er puderne også OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at de er testet og fri for skadelige stoffer og kemikalier.
De har både stor respekt for håndværk, og udvikler løbende på deres produkter med tanke for både dyrs og menneskers velfærd.
Du kan læse mere om Ringsted Duns etik og dyrevelfærd her. Til sidst men ikke mindst, så producere de deres lækre produkter i Lunderskov, nær Kolding.
Udforsk alle hovedpuder fra Ringsted Dun
Flere hovedpuder placeret ved siden af hinanden på en seng med en sløret baggrund, for at få hovedpuderne i fokus.

Ergonomiske hovedpuder

Døjer du lidt med gener i nakken eller omkring dit hoved, og har derfor brug for lidt mere støtte? Hvis du kan svare ja til dette, så vil vi anbefale dig, at vælge en ergomisk hovedpude. Hvis du foretrækker en pude som er lidt mere fast, så skal du vælge en ergonomisk pude, da den ofte er mere fast end en dunpude. En ergonomisk hovedpude kan fås i flere materialer. I vores sortiment finder du ergonomiske hovedpuder i memoryskum, fiber og latex. En ergonomisk hovedpude giver dig god støtte.
Opdag alle ergonomiske puder

Hovedpuder med naturfyld

Udover hovedpuder med dun og memoryskum, så kan du hos os også få en hovedpude med silke, bambus eller uld. Fordelen ved at vælge en pude i disse materialer er, at de er dejlig åndbare, så hvis du har det varmt, når du sover, så kan du med fordel vælge en pude med naturfyld. Materialerne leder sveden og varmen væk fra dit hovedpude. Du vil derfor opleve en mere behagelig søvn. Derudover er materialerne allergivenlig. 
Læs mere om, hvad du kan gøre for at
komme af med varmen omkring dit hoved.
Udforsk alle hovedpuder med naturfyld
Lav, mellem eller høj hovedpude?

Lav, mellem eller høj hovedpude?

Hovedpuder kan fås i forskellige højder. Hvis du foretrækker at sove på maven, så vil vi anbefale dig, at du vælger en lav hovedpude. Hvis du vælger en for høj hovedpude kan du nemt spænde for meget i din nakke. Hvilket kan give gener i din nakke, dit hoved og din ryg på sigt.
Lige meget hvilket sovestilling du har, så er det en god idé, at få en anden til at se, hvordan du ligger. Hvis du foretrækker at ligge på siden er der nogle ting som du skal være opmærksom på for at finde den optimale pude til dig. Du skal være opmærksom på afstanden fra din skulder op til din kind, og hvor langt din skulder synker ned i din madras. Når du sover på siden skal du ligge lige med dine nakkehvivler og de skal flugte med din rygsøjle. Hvis de gør det, så kommer du til at få en god nats søvn. Hvis din sovestilling er at sove på ryggen, så er det en god idé at vælge en pude, som giver god støtte til din nakke, så dit baghoved kan få et let bagud bøj. På den måde har en god vejrtrækning, og at du kan slappe af i nakkemusklerne i løbet af natten.
Er du i tvivl om, hvilken hovedpude, som du skal vælge?

Er du i tvivl om, hvilken hovedpude, som du skal vælge?

Det kan være svært at vælge hvilken pude, man skal have. Både fordi det er vigtigt, at man vælger den rigtige, da det har stor indvirkning på din nattesøvn, men også fordi der er så mange forskellige at vælge imellem. Vi har forsøgt at gøre det nemmere for dig at vælge din næste hovedpude ved at lave en lille guide. Læs mere om, hvordan du vælger din nye pude.

FAQ – Ofte stillede spørgsmålHvor ofte skal en hovedpude skiftes?

Selvom du er omhyggelig med at vedligeholde og lufte din hovedpude, så slider du på puden hver nat. Derfor bør du skifte din pude ud efter 2-3 år. Når du skifter din pude, så kan der godt være en tilvænningsperiode. Det kan der særligt, hvis du går fra en type pude til en anden type pude. Læs mere om hvordan du vænner dig til din pude.

Hvordan skal en hovedpude vaskes?

Ikke alle hovedpuder kan vaskes. Alle dunpuder kan du vaske ved 60 grader. Selvom en dunpude kan vaskes, så anbefaler vi ikke, at du vasker den særlig tit, da vask af en dunpude kan være hårdt får dunene. En hovedpude skal ikke vaskes mere end 2-3 gange i dens levetid. Når du vasker en dunhovedpude, så er det vigtigt, at du sørger for at tørre den efterfølgende. Det tager minimum 3 timer i tørretumbleren før en hovedpude er helt tør.
Langt størstedelen af puder med memoryskum kan ikke tåle at blive vasket. Dog har mange af de ergonomiske hovedpuder et vaskbart betræk.

Hvordan vedligeholdes en hovedpude?

Vedligeholdelse er vigtigt for din hovedpudes levetid. Hvis du sover med en hovedpude med naturfyld (dun, bambus, silke eller uld), så er det en god idé at ryste puden fra hver side, så fyldet kan fordele sig. Sørg for, at din pude har mulighed for at ånde og tørre i dagen inden du skal til at sove igen. Hvis ikke din hovedpude får luft, så samles der fugt i puden, hvilket kan resultere i mug. Derudover så er en fugtig hovedpude også et slaraffenland for husstøvmider og andre små levende organismer. Hvis du sover med en dunpude, så kan du med fordel smide den i tørretumbleren. En tur i tørretumbleren gør, at fugten fra puden forsvinder. Derudover bliver din hovedpude også mere fluffy. Den bliver dog ikke så fluffy som ny. Hovedpuder med memory skum kan ikke tåle at komme i tørretumbleren.

Hvor stor er en almindelig hovedpude?

Som nævnt tidligere, så kan en hovedpude fås i flere størrelser, men en klassisk hovedpude er 60x63 cm.