140 x 200 cm
100 % lyocell bambusdyne | Helårsdyne | 140 x 200 cm
Før DKK 1.195,00
stk. v/1 stk.
DKK 1.195,00
stk. v/2 stk.
DKK 949,00
Sopire bambusdyne | Sval | 140 x 200 cm
Før DKK 895,00
100 % lyocell bambusdyne | Sommerdyne | 140 x 200 cm
Før DKK 995,00
stk. v/1 stk.
DKK 995,00
stk. v/2 stk.
DKK 799,00

Bambusdyner

Hvorfor skal jeg vælge en bambusdyne?
En bambusdyne

Hvorfor skal jeg vælge en bambusdyne?

Bambusdyner har mange fordele. En af fordelene er, at de er absorberende og fugtafgivende. Bambusdyner er temperaturregulerende fra naturens side. Det vil sige, at hvis du har tendens til at have det varmt, når du sover ledes sved og varme væk fra din krop om natten, og du vil dermed opleve en mere tør nat. 
En dyne i bambus vil tilpasse sig efter din temperatur. Det betyder også, at du sagtens kan vælge en dobbeltdyne til dig og din partner, hvis den ene har det varmt og den anden ikke oplever problemer med varme. Du vil dermed stadig få de temperaturregulerende og åndbare egenskaber.
En dyne i bambus er med til at give dig et mere tørt sengemiljø. Det betyder også, at du undgår fugtige miljøer, som er særlig velegnet for husstøvmider. Bambus er hurtigst voksende planter. Derudover så behøver bambus heller ikke kunstige sprøjtemidler for at kunne gro. Det vil sige, at bambus dyner er et mere ansvarsbevidst valg.

Vores udvalg af bambusdyner

Vi har et stort udvalg af lækre bambusdyner. Hos os finder du bambusdyner i flere størrelser, nemlig 140 x 200 cm (traditionelle størrelse), 140 x 220 cm (enkeltdyne med ekstra længde), 200 x 220 cm (almindelig dobbeltdyne) og 240 x 220 cm ( Kingsize). Alle produkter er betrukket med bambus og ikke bomuld, som så mange andre. Vores bambus dyner er betrukket med bambus, da det giver en mere åndbar dyne, så bomuld kan være med til at holde på varmen.
I vores sortiment finder du en sommerdyne og en helårsdyne. Den eneste forskel der er på vores bambusdyner som sommerdyne og helårsdyne er mængden af bambusfibre. Når du vælger hvilken dyne du skal have skal du tage stilling til hvor varmt, du har det. Hvis du sveder meget om natten, vil vi anbefale dig, at vælge en bambus sommerdyne.
Fælles for alle vores bambusdyner er, at de er OEKO-TEX certificeret. OEKO-TEX certificeringen er din garanti for, at dynerne er testet og fri for sundhedsskadelige stoffer og kemikalier.
Dyner med temperaturregulerende egenskaber
Bambus sengetøj i mørk blå

Dyner med temperaturregulerende egenskaber

Som nævnt tidligere så er dyner i bambus temperaturregulerende. Dynen leder derfor sved og varme væk fra din krop. Hvis du gerne vil have et mere tempereret sovemiljø, så anbefaler vi bambus sengetøj. Foruden at have de samme temperaturregulerende egenskaber som dyner i bambus, så er bambus sengetøj lækker blødt. I hvert hjørne af vores bambus sengetøj er der bindesnore. Det vil sige, at du har mulighed for at binde din bambus dyne fast til dit bambus sengetøj. Du undgår dermed, at dynen ender nede i enden af dynebetrækket.
Se vores bambus sengetøj
Vask af bambusdyner

Vask af bambusdyner

Vi anbefaler ikke, at du vasker din bambusdyne, da den kan være meget svært at få dynen tør igen. Derudover kan bambussen nemt klumpe sammen. Generelt så anbefaler vi ikke, at du vasker din dyne, da vask er kan være hårdt for dynens indhold. Vask kun din dyne, hvis der er et uheld. En dyne i bambus kan vaskes skånsomt i vaskemaskinen ved 30 grader. Det skal desuden siges, at nogle vaskemaskiner ikke kan håndtere at trække bambusdynen rundt, da dyner i bambus suger en masse vand. Dynen bliver derfor også meget tunge, når du bliver våde. Vi anbefaler derfor at du sender din bambusdyne til rens. Det allerbedste du kan gøre er, at lade din bambusdyne lufttørre med jævne mellemrum, for at vedligeholde dynen bedst muligt. Når dynen får lov til at få luft og kan komme af med fugt og varme.

Kan bambusdyner byttes?

Ja det er muligt at returnere eller bytte en bambusdyne til en anden størrelse eller varmegrad. Vi tager dog ikke imod bambusdynen, hvis den er sovet med. Du må gerne prøve den i 5 minutter, for at se om det er en dyne for dig. Vi anbefaler, at du ikke bruger et dynebetræk, når du prøver den, da det godt kan sidde i dynen bagefter.
En dyne i bambus er en perfekt gaveidé (fødselsdagsgave, julegave osv.). En bambusdyne er en perfekt gave til både ham og hende. Som sagt så kan du nemt bytte eller returnere bambusdynen igen, hvis den skal byttes til en anden varmegrad eller hvis dynen ikke helt var som forventet.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  • Hvor lang tid kan en dyne holde?
    • En tommelfingerregel er, at en god dyne kan holde 10 år, hvis den vedligeholdes godt.

  • Hvad er forskellen på en dundyne og en bambusdyne
    • En dundyne er mere fluffy end en dyne i bambus. En bambusdyne er mere fast end en almindelig dundyne. En bambusdyne kan godt føles som et vattæppe. Derudover er dyner i bambus mere temperaturregulerende end traditionelle dyner, så hvis du har problemer med varme, så bør du overveje en bambusdyne.