Læs mere om tyngdedyner her

Hvad er en tyngdedyne?

Trænger du til en ny dyne? Kender du til tyngdedyner? En tyngdedyne kaldes også for en kugledyne. Som navnet antyder, så er en tyngdedyne en dyne som er med tungere fyld end en almindelig dyne. Det kan variere fra brand til brand, hvilken form for vægt der er i dynerne. Vægten fra tyngdedynen har en afslappende effekt på dig, da dynen giver dig en følelse af at blive krammet. Følelsen af at blive krammet giver dig ro i kroppen, hvilket har en positiv effekt på din søvn. Årsagen til dette er, at de blide tryk fra en tyngdedyne stimulerer dybe hudreceptorer til hjernen og signalere derfor til vores hormonsystem, at det skal producere samt frigive feel-good hormoner som blandt andet serotonin og oxytocin. Resultatet af dette er øget afslapning. Derfor vil du bedre kunne finde ro med tyngdedyner frem for en traditionelle dyner. En tyngdedyne giver dig derfor en bedre nattesøvn og bedre søvnkvalitet.

Ligesom med mange andre produkter, så kan man få tyngdedyne i forskellig kvalitet. Hvis du vælger en tyngdedyne i høj kvalitet, så har du en god dyne i mange år.Hvem kan bruge en tyngdedyne?

Tyngdedyner kan bruges af alle. Tyngdedyner er særligt til dig som har søvnproblemer eller har svært ved at falde til ro, inden du skal sove. Det kan være, at du har tankemylder eller uro i kroppen. Derudover er en tyngdedyne god til folk som har stress elller ADHD, da dynen som nævnt tidligere går ind og får dig til at falde til ro og slappe af. For rigtig mange mennesker kan det være svært at komme ned i gear om aftenen. Mange danskere oplever, at selvom de er trætte, så har de stadig svært ved at finde ro, når de skal sove. Er det noget som du kan genkende? Hvis ja, så burde du kraftigt overveje det, da du vil få en bedre søvn, hvilket vil have en positiv effekt på din hverdag, da du vil føle dig mere frisk og klar til dagen. Dårlig søvn er en trussel mod dit helbred.
Mange mennesker er glade for deres tyngdedyne. Undersøgelser viser, at 90 % sover bedre med en CURA dyne. Derudover så vil 96 % anbefale Cura dynerne til deres familie og venner.Hvor mange kilo (vægt) skal mine tyngdedyne have?

Tyngdedyner kan fås i flere forskellige vægtklasser. Tyngdedyner kan fås fra 3 kg til 12 kg. Det er vigtigt, at du får en tyndedyne med den rigtige vægt for at opnå den ønskede effekt. En tommelfingerregel er, at du skal have en tyngdedyne med en vægt der svarer til 10-15 % af din egen kropsvægt. Det vil sige, at hvis du vejer 70 kg skal du have en tyngdedyne på 9 kg. Tyngdedyner kan bruges til både børn og voksne. Hvis du er på udkig efter en tyngdedyne til børn, så skal du være opmærksom på, at det er vigtigt at børnene kan bevæge sig i den.Vores sortiment af tyngdedyner

Vores tyngdedyner er fra CURA OF SWEDEN. Vores tyngdedyner er fyldt med antibakterielle glaskugler. De fordeles jævnt i hele tiden. Det er glasperlerne, som gør dynen tung. Glasperlerne giver dig et behageligt tryk, for at få dig til at slappe af inden du falder i søvn samt hele natten. Glasperlerne gør det nemt for dig at vende dig om natten. Derudover så larmer det heller ikke, hvis du vender dig i løbet af natten, som det godt kan gøre med andre tyngdedyner.  

I vores sortiment har vi 3 forskellige slags tyngdedyner. Du kan få en tyngdedyne med med en kombination af økologisk bomuld og glasperler. Denne model hedder ECO. Derudover kan du få en tyndedyne med en kombination af glasperler og andedun. Denne model hedder Premium. Til sidst kan du få en tyndedyne med glasperler og gåsedun. Denne model hedder Double Down. En tyngdedyne kan godt virke flad. Så hvis du gerne vil have en tyngdedyne som minder mest om en almindelig dyne, så skal du vælge Double Down, da den har 2 lag med gåsedun, og er derfor mest fluffy. Det skal lige siges, at tyngdedyne stadig kan virke flad i forhold til en almindelig dyne. For at få en tyngdedyne til at blive mere fluffy som en almindelig dyne, er der nogle som bruger dynen til enten at lægge under eller over deres traditionelle.

Fælles for alle vores tyngdedyner er, at de er OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at de er testet og fri for skadelige stoffer og kemikalier. Derudover så er en tyngdedyne fra CURA OF SWEDEN også certificeret af RISE (Research Institute of Sweden).  Slutteligt er en tyngdedyne fra CURA OF SWEDEN certificeret med Sedex, SGS og BSCI, hvilket er din garanti for, at produktionen og tyngdedynerne opfylder de høje krav med hensyn til sundhed, sikkerhed, funktionalitet, påvirkning af miljøet samt arbejdsforhold.

De fleste tyngdedyner kan godt virke kold i forhold til en almindelige dyner. Særligt hvis du har tendens til at fryse lidt i løbet af natten. Her kan du også bruge tyngdedynen sammen med din almindelige dyne, for at undgå at komme til at fryse. Den varmeste tyngdedyne vi har, er vores tyngdedyne med gåsedun (Double Down).Sengetøj til en tyngdedyne

Du kan også få sengetøj til din tyndedyne hos os. Vi anbefaler, at du bruger dynebetræk på din tyngdedyne for at opretholde den gode hygiejne. Vi har sengetøj der er lavet særligt til tyngdedyner, da der er snore i dynebetrækket, som gør det muligt, at binde dynen fast i betrækket. Du undgår dermed at dynen falder ned i bunden af dynebetrækket. Hvis du bruger et almindeligt dynebetræk, så kan den nemmest falde ned i bunden af dynebetrækket grundet vægten på dynen.


Vi har et stort udvalg af lækkert sengetøj. Du kan få sengetøj til din tyngdedyne i flere forskellige farver og materialer. Sengetøjet kan også sagtens bruges til almindelige dyner.Kan en tyngdedyne vaskes?

Vi anbefaler ikke, at du vasker din tyngdedyne, da det ikke er alle vaskemaskiner, som kan klare en tung dyne. Hvis du vasker din tyngedyne i din vaskemaskine kan du risikere, at du ødelægger din vaskemaskine. Vi vil derfor anbefale, at du får tyngdedynen renset på et renseri.Kan en tyngdedyne byttes?

Ja, du kan godt få din tyngdedyne byttet, hvis du ønsker det. Vi vil lige gøre dig opmærksom på, at vi ikke bytter tyngdedynen, hvis den er blevet sovet med. Du må meget gerne prøve dynen i 5-10 minutter, for at se om det er noget for dig. Hvis ikke tyndedynen er noget for dig, kan du nemt returnere tyngdedynen igen. Du kan dermed også nemt give en tyngdedyne i gave (julegave, fødselsdagsgave etc.).Shop online eller i vores butik

Køb en tyngdedyne online eller i vores butik på Herningvej 76 i holstebro. Her har vi hele vores sortiment udstillet. Så du kan komme og se og røre de produkter, som du er interesseret i. Vi står altid klar til at hjælpe og rådgive dig til valg af ny tyngdedyne. Hvis du ikke har mulighed for at komme ud i vores butik kan du shoppe online. Vi tilbyder hurtig levering og fri fragt på alle ordrer over 449 ,-