Derfor bør du vælge en silkedyne

Silkedyner

Er du træt af at have svært ved at falde i søvn om aftenen eller vågne op helt svedig og våd? Så skulle du måske tage at prøve at sove med en silkedyne? Kender du til silkedyner? Vi har lavet en lille artikel omkring silkedyner, for at gøre dig klogere på hvad en silkedyne er og hvilke unikke egenskaber den har.

Hvad er fordelene ved at sove med en silkedyne?

Der er mange fordele ved silkedyner. For det første er en silkedyne dejlig åndbar. Derudover har en silkedyne en unik evne til at lede fugt og varme væk fra din krop, når du sover. En silkedyne er i stand til at absorbere og lede fugt væk med helt op til 33 % af sin egen kropsvægt. Silkedyner er derfor specielt velegnet til personer, som har det varmt, når de sover. Silkedynen sikrer, at du er tør og tempereret hele natten. Silkedyner giver dermed et hygiejnisk og behageligt sovemiljø og en god nattesøvn.
Silkedyner er temperaturregulerende, hvilket betyder, at silkedynen regulere sig efter din krops temperatur. Hvis du f.eks. har en dobbeltdyne (200 x 220 cm), så kan den virke kølende for dig, men lunere for din partner, afhængig af hvilken kropstemperatur I har.
Silkedyner er allergivenlige, da husstøvmider har svært ved at leve i en silkedyne. Derudover så er silke dejlig blødt mod din hud. En silkedyne er derfor også god til den sarte hud.

Silkedyner er allergivenlige. En silkedyne er særlig velegnet til personer med allergi, da silke er antibakterielt grundet de naturlige proteiner, som findes i silken. Derudover har husstøvmider svært ved at leve og bo i en silkedyne, grundet dynens unikke evne til at lede sved og varme væk. Husstøvmider kan ikke lide og trives ikke i tørre områder.
Desuden er silke dejlig blødt mod din hud. En silkedyne er derfor også god til den sarte hud.

Du skal vælge en silkedyne fordi
 • en lækker silkedyne sikrer dig en mere tør nat

 • en silkedyne afleder fugt fra din krop

 • en silkedyne er temperaturregulerende

 • En silkedyne er allergivenlig dyne

 • husstøvmider ikke kan leve i en silkedyne

 • en silkedyne er god til sart hud

Vores sortiment
Silkedyne som er rullet sammen som en pølse

Vores sortiment

Hos Søvn & Comfort har vi et stort udvalg af de bedste silkedyner. De er lavet i mulberry silke. Mulberry silke er en lækker silke. Vores silkedyner fås i flere varmegrader. Du kan få en sommerdyne (Sval) eller en helårsdyne (lun). Kvaliteten er fuldstændig den samme om du vælger den ene eller den anden varmegrad. Den eneste forskel der er på de varmegraderne er mængden af silke, der er i dynen. En sommerdyne kan ikke kun bruges om sommeren. Hvis du har tendens til at have det meget varmt, når du sover, så vil vi anbefale dig en sommerdyne, da der er knap så meget fyld i og varmer derfor ikke så meget.
Hos os kan du finde silkedyner i fire forskellige størrelser, nemlig 140 x 200 cm (enkeltdyne), 140 x 220 cm (enkeltdyne med ekstra længde), 200 x 220 cm (dobbeltdyne) og 240 x 220 cm (kingsize).
Vores silkedyner er betrukket med bambus og ikke bomuld. Bambus er et antibakterielt materiale. Vores silkedyner er betrukket med bambus for at gøre dem allergivenlige. Silkedynen er fri for støv, da det ikke kan binde i bambus. Husstøvmider har svært ved at leve i en silkedyne. Silkedyner er derfor det bedste match til allergikere. Så hvis du har allergi, så bør du overveje en silkedyne.
Du har mulighed for at binde dit bambus sengetøj fast til silkedynen, da silkedynen i hvert hjørne har en lykke som du kan bunde sengetøjet fast i. Ved at binde sengetøjet fast til dynen undgår du at dynen ender i bunden af dynebetrækket. Når du bruger en bambus sengetøj sammen med din silkedyne opnår du gode forudsætninger for en god søvn. Se vores bambus sengetøj.
Fælles for alle vores silkedyner er, at de er OEKO Tex certificeret, hvilket betyder, at dynerne er testet og fri for sundhedsskadelige stoffer og kemikalier.

Vi står altid klar til at hjælpe dig med at vælge den helt rigtige dyne til dig. Kontakt vores kundeservice eller kom ud og besøg os i vores butik på Herningvej 76 i Holstebro.


Se vores silkedyner
Silkedyner og bambus sengetøj
Bambus sengetøj i beige på en seng

Silkedyner og bambus sengetøj

Kender du til bambus sengetøj? Bambus sengetøj har mange af de samme egenskaber som silkedynerne har. Bambus sengetøj er også temperaturregulerende, allergivenlig, svedabsorberende og lækker blødt. Kombinationen af en silkedyne og bambus sengetøj giver den bedste oplevelse og comfort.
Du har mulighed for at binde dit bambus sengetøj fast til silkedynen, da silkedynen i hvert hjørne har en lykke som du kan bunde sengetøjet fast i. Ved at binde sengetøjet fast til dynen undgår du at dynen ender i bunden af dynebetrækket. Når du bruger en bambus sengetøj sammen med din silkedyne opnår du gode forudsætninger for en god søvn.
Vi har et stort udvalg af lækkert bambus sengetøj. Hos os kan du finde bambus sengetøj i et hav af farver. Vores sortiment består af bambus sengetøj i flere størrelser. Du kan dermed både få sengetøj til enkeltdyner og dobbeltdyner.
Se vores bambus sengetøj
FAQ – Ofte stillede spørgsmål

FAQ – Ofte stillede spørgsmål


 • Hvad koster en silkedyne?
  • Ligesom med mange andre produkter, så kan dyner i silke fås i mange prisklasser. Her hænger pris og kvalitet ofte sammen.


 • Hvad er forskellen på en ekstra sval og lun silkedyne?
  • Kvalitetsmæssigt er der ingen forskel på en ekstra sval (sommerdyne) og en lun silkedyne (helårsdyne). Den eneste forskel der er, er at der er mere silke i en helårsdyne. Mange mennesker har det varmt om natten, for dem vil den absolut bedste silkedyne være en ekstra sval dyne (sommerdyne). Er du i tvivl om hvilken type dyne, som du skal have, så har vi lavet en lille guide til dig, for at gøre det nemmere og mere overskueligt at blive klogere på hvilken varmegrad din dyne skal have. Læs guide her

 • Vælg den rette størrelse
  • Hos Søvn & Comfort kan du få lækre silkedyner i flere forskellige størrelser.
   • 140 x 200 cm – Dette er den danske standardstørrelse på en almindelig enkeltdyne
   • 140 x 220 cm – Dette er den danske standardstørrelse på en almindelig enkeltdyne med ekstra længde.
   • 200 x 220 cm – Dette er den danske standardsstørrelse på en almindelig dobbeltdyne
   • 240 x 220 cm – Dette er en stor dobbeltdyne. Nogle vil nok også kalde den for kingsize.

 • Hvordan vedligeholder jeg en silkedyne?
  • Vores silkedyner tåler ikke at blive vasket i vaskemaskinen. Silkedyner skal renses. Hvis man vasker en silkedyne, så samler silken sig sammen i kugler. Derudover anbefaler vi, at du lufter din silkedyne, for at opnå den bedste hygiejne. Som med så mange andre ting, så hvis du passer godt på din dyne, så har du en silkedyne i mange år.

 • Hvornår skal man skifte til en ny dyne?
  • Det kan være svært at sige, hvornår du skal skifte dyne. En tommelfingerregel siger, at en god dyne holder omkring 10 år. Hvis du har tendens til at have det varmt, når du sover, så skal du skifte den oftere for at opretholde en hygiejnisk dyne.

 • Er det muligt at komme returnere en silkedyne?
  • Ja det er muligt at returnere eller bytte silkedynen til en anden størrelse eller varmegrad. Vi tager dog ikke imod silkedynen, hvis den er sovet med. Du må gerne prøve den i 5 minutter, for at se om det er en dyne for dig. Vi anbefaler, at du ikke bruger et dynebetræk, når du prøver den, da det godt kan sidde i dynen bagefter.
   En silkedyne er en perfekt gaveidé (fødselsdagsgave, julegave osv.) En silkedyne er en perfekt gave til både ham og hende. Som nævnt tidligere så kan du nemt bytte eller returnere silkedynen igen, hvis den skal byttes til en anden varmegrad eller hvis dynen ikke helt var som du forventede.

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde en silkedyne, der kan være med til at forbedre din søvn og give dig velbehag natten igennem? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.