Geilo Classic hovedpude | 50 x 70 cm
Før DKK 599,00
Sopire | Super soft memory hovedpude | 40 x 60 cm
Før DKK 799,00
stk. v/1 stk.
DKK 799,00
stk. v/2 stk.
DKK 499,00
PERSEUS hovedpude | 50 x 70 cm
Før DKK 999,00
Hvad du ikke vidste om hovedpuder

Pudens oprindelse går mange tusinde år tilbage.
hovedpuden har hverken altid været blød, eller lige behagelig at ligge på.

De første puder går helt tilbage til 7000 år f.kr - men det er ikke puden som du kender den i dag. Det gamle mesopotamien opfandt nemlig den dybe tallerken mente de selv. Nemlig en pude der var lavet af sten.
Den såkaldte stenpude skulle i første omgang forhindre insekter i at kravle ind i ejermandens næse, mund og ører.

Men puden kunne man kun få fingrene i hvis man var velhavende, da pudens pris var lige så høj som den var hård.

I kina var puden lavet af mange forskellige materialer, blandt andet sten, træ, bambus og jade. De mange forskellige materialer skulle have nogle sundhedsmæssige fordele med for den person som sov på puden.
Jadepuden var dekoreret med mennesker, dyr og planter, og kineserne var overbevist om at den skulle øge ejermandens intellligens.

Så den bløde pude trods man vidste hvordan den blev produceret - undgik man den da man mente at den fjernede ens energi i løbet af natten.

Den hoppede de gamle grækere og romerne ikke på. De mente ikke at en stenpude var til gavn for nogen. Så derfor begyndte de at lave puder med bomuld, rør eller halm. Og hvis man var rig og havde råd til noget mere luksus kunne man få en pude med dunfjer.

Forskellige former og materialer


Som du nok kan forestille dig, så var komforten i denne type hovedpuder ikke særlig god, da de oftest var fremstillet af træ eller sten. Man ved at hovedpuderne har været brugt, da der blandt andet er fundet én i forbindelse med udgravningen af Tutankhamons grav. Der er således langt fra oldtidens hovedpuder og til dem vi elsker at sove med i dag.

Valg af din nye hovedpude


Når det kommer til valg af hovedpuder, findes der jo utallige former og materialer, til enhver smag. Derfor er det vigtigt at finde den helt rigtige pude der passer til dig og din sovestilling.

Den mest traditionelle hovedpude som vi kender den i dag, er vores dun hovedpude, 60x63 cm, firkantet og passer til de forskellige hovedpudebetræk der medfølger i  div. sengesæt. Vi har også et bredt udvalg af en ergonomisk hovedpude

Med fyld af skum, latex, fibre, silke og mange andre materialer endnu. Når det kommer til valg af de mange materialer er det vigtigt at vælge det man synes er mest behageligt at ligge på.

Vi har også en babyhovedpude og junior hovedpude i dun, kan du finde her. Se vores hovedpuder til børn her

Derefter skal du finde ud af hvordan du sover, om det er det mest på ryggen, siden eller maven? Alt efter din sovestilling er der forskellige højder af puden der ville være den bedste at vælge.

Sover du mest på ryggen?


Så er det en god ide at vælge en hovedpude der giver dig en god nakke støtte, så dit baghoved kan få et let bagud bøj, så du her har en god vejrtrækning og at du kan slappe af i nakkemusklerne i løbet af natten. Det kan være en god ide at få en anden person til at tjekke efter om du ligger korrekt.

Sover du mest på siden?


De fleste mennesker sover mest på siden, så der er der nogle ting du skal være opmærksom på for at få den optimale hovedpude til netop dig, såsom:
- Afstanden fra det yderste af din skulder op til din kind.
- Hvor langt din skulder synker ned i sengen når du ligger og skal sove.

Derudover, hvis du ikke har mulighed for at komme ind i butikken og prøve din nye pude, er det en god ide at få en anden person til at tjekke når du ligger på din pude om du ligger lige med nakkehvirvlerne og de flugter med din rygsøjle - så er du klar til at sove godt.

Sover du mest på maven?

 
Hvis du er en af dem der sover mest på maven, er det vigtigt at du ikke får en for høj hovedpude da du hurtig kan komme til at ligge forkert med nakken og få et forkert stræk når du sover. Så derfor er det vigtigt at gå efter en lav pude hvis det at sove på maven der er din ynglings sovestilling.

Vedligeholdelse og udskiftning af din pude


Når det kommer til vedligeholdelse og udskiftning af en hovedpude har kvalitet meget at sige. HUSK at det ikke er alle puder der kan vaskes, så det skal man være opmærksom på da det kan ødelægge hele ens pude.

Det er vigtigt for alle hovedpuder at de har mulighed for at tørre og ånde i løbet af dagen inden man igen skal sove, så der ikke opsamler sig fugt i puden så den er våd og ulækker at sove med, og man der risikere at få en jordslået pude.

Hvis du har en dunpude er det en god ide lige at rystet puden fra hver side, så dunene kan fordele sig igen og de dermed har mulighed for at tørre. Det er også en god ide at komme din dun hovedpude i tørretumbleren og give den en tur med god varme så dunene har mulighed for at få sin rette volume igen efter en lang nat.

De fleste gode dun-hovedpuder kan vaskes. Men hvis den er Nomite-mærket, som betyder, den består af en tæt vævning, der sikrer, at husstøvmider ikke kan trænge gennem våret og komme ind i dunfyldet, behøver puden kun meget sjældent vask.

Vask kun din pude 2-3 gange i dens levetid - medmindre andet bliver nødvendigt. Og sørg for at tørre den grundigt igennem i tørretumbleren efter hver vask. En almindelige dun-hovedpude skal tørres i minimum 3 timer, inden hvert dun er helt tørt.

SKIFT DIN HOVEDPUDE


Selvom du er omhyggelig med at vedligeholde og lufte din hovedpude, så slider du på puden hver nat. Derfor bør du skifte din dun-hovedpude ud efter 2-3 år. Hvis du sveder meget om natten slider, du dog mere på puden, og derfor bør du skifte den oftere.