6 grunde til hvorfor du skal sove med bambus sengetøj

Du har måske godt hørt om bambus sengetøj? Bambus sengetøj er elsket af mange, så hvorfor skulle du ikke også komme til at elske det? Valget af sengetøj kan have stor betydning for din søvn. Her kan du læse mere om de unikke fordele, der er ved at sove med bambus.

1. Bambus er utrolig blødt

Er der noget bedre end at hoppe i seng i utrolig lækkert og blødt sengetøj? Bambus sengetøj er kendt for sin blødhed og luksuriøse følelse mod huden. Når du sover med bambus sengetøj vil du få en følelse af at være omgivet af ren velvære. Bambus er lige så blødt som sengetøj i silke. De glatte og fine bambusfibre kan være mindre irriterende for følsom hud sammenlignet med grovere materialer som f.eks. bomuld eller uld.

2. Bambus er allergivenligt

Bambus er antibakterielt fra naturens side. De antibakterielle egenskaber hjælper med at forhindre opbygning af bakterier, skimmel og skadedyr såsom støvmider i sengetøjet. Dette bidrager til at skabe et mere hygiejnisk og allergivenligt sovemiljø. Bambusfibre har en unik evne til at regulere kropstemperaturen og absorbere overskydende fugtighed. Dette gør bambus sengetøj ideelt til personer, der lider af allergier, da det reducerer risikoen for overophedning og opbygning af sved, hvilket kan føre til allergiske reaktioner og irritation af huden.
Bambus sengetøj er derfor oplagt til dig med allergi eller dig som gerne vil skåne din krop.

Udforsk vores allergivenlige sengetøj
Bambus sengetøj i beige.

3. Bambus er svedabsorberende

Bambus har unikke svedabsorberende egenskaber. Hver eneste nat udleder vi en masse fugt i form af sved. At bambus er svedabsorberende betyder, at bambussen er med til at lede sved og varme væk fra din krop. Det er særlig oplagt til de lune sommernætter eller til dig, som har det varmt, når du sover. Det at bambussen transportere sved og varme væk fra din krop gør, at du undgår at vågne op om natten grundet varme. Du vil derfor opleve en mere tør og behagelig søvn.

4. Bambus er temperaturregulerende

Når du sover med bambus sengetøj får du også glæde af bambussen temperaturregulerende egenskaber. At bambus har temperaturregulerende egenskaber betyder, at det er med til at give dig en jævn og behaglige kropstemperatur i løbet af natten. Sengetøjet tilpasser sig til din kropstemperatur. De temperaturregulerende egenskaber vil give dig bedre forudsætninger for at sove bedre. Når du har en jævn kropstemperatur er det nemmere for dig, at være i den dybe søvn længere tid. Jo længere tid, du er i den dybe søvn jo bedre søvn får du, og jo mere veludhvilet er du. Det at du er længere tid i den dybe søvn har en positiv indvirkning på dit overskud i hverdagen, koncentration og ikke mindst velvære. Hvis ikke, at vi sover godt i en længere periode, så kan det gå hen og påvirke vores livskvalitet.
Bambus sengetøj i lys blå.

5. Bambus er miljøvenligt

Bambus er en meget hurtigvoksende plante. Den hurtige vækstrate gør det muligt at høste bambus på en bæredygtig måde uden at skade miljøet eller økosystemerne. Foruden at være hurtig voksende, så kræver bambus heller ikke store mægler af pesticider eller gødning for at trives, da den naturligt har en stærk modstand mod skadedyr og sygdomme. Dette reducerer behovet for kemikalier, der kan forurene jorden og vandmiljøet. Hos Søvn & Comfort finder du kun bambus sengetøj som er OEKO-TEX certificeret, hvilket er din garanti for at sengetøjet ikke indeholder skadelige stoffer og kemikalier. 

Sammenlignet med andre afgrøder kræver bambus relativt lidt vand for at vokse. Derudover så er langt størstedelen af vores bambus sengetøj produceret efter Lyocell metoden. Lyocell er en anerkendt produktionsmetode, som er mere miljøvenlig end den traditionelle produktmetode at fremstille bambus på. Modsat den traditionelle produktionsmetode, så produceres Lyocell bambus i et lukket kredsløb, hvor 99% af alle rester genanvendes, i stedet for at blive smidt ud i naturen. Lyocell metoden er derfor mere skånsom for vores alles jord. Hvis du gerne vil have bambus sengetøj, som er produceret efter Lyocell metoden, så skal du kigge efter Lyocell i produkttitlen. Du kan også klikke her, for kun at se bambus sengetøjet, som er produceret efter denne metode.

6. Bambus er godt for dit hår

Hvis du gerne vil passe på dit hår, så bør du virkelig overveje bambus. Bambusfibre er godt for dit hår, fordi de er med til at beskytte dit hår. Når du sover med bambus hovedpudebetræk, så undgår dermed at vågne op med filtret morgenhår. Bambussens glatte overflade gør, at dit hår kan glide frit, når du vender og drejer dig i løbet af natten. Derudover er den glatte overflade også dejlig behageligt for hovedet. Endvidere er bambus antistatisk. Det betyder, at dit hår ikke bliver elektrisk, da bambusfibre ikke skaber friktion. Hvis du lidt i tvivl om bambus sengetøj er noget for dig, så har du hos Søvn & Comfort mulighed for at købe hovedpudebetræk seperat i flere forskellige størrelser. Find alle hovedpudebetrækkene her

Bambus sengetøj i lyserød

Bambus sengetøj fra Søvn & Comfort har noget, som andre ikke har

Med vores bambus sengetøj har du mulighed for at binde dit bambus dynebetræk fast til din dyne. Hvordan kan jeg det, tænker du nok. I hvert hjørne af vores dynebetræk i bambus er der syet bindesnorer. Det skal dog lige siges, at det vil kræve, at du har en dyne, som har “ører”, så du har mulighed for at binde bindesnorerne fast. Du vil nemt selv kunne lave nogle “ører” i hver hjørne på din dyne. Hvis du ikke har mod på selv at sy “ører” på din dyne, så kan du også finde dyner, hvor der allerede er “ører”. Du kan få dynerne med bambus, silke eller dun.

Få en mere åndbar søvn

Har du svært ved at falde i søvn om aftenen grundet varme eller vågner du om natten grundet varme? Slip af med varme nætter en gang for alle. Det kan du bl.a. gøre ved at sove med produkter i åndbare materialer som f.eks. bambus. Vidste du godt, at sengetøj ikke er det eneste, som du kan få i bambus? Det er også muligt at få dyner og puder i bambus. Du vil dermed få en mere åndbar søvn. Du kan læse mere om bambus dyner her. Læs mere om puder i bambus her.

Udforsk alle produkter i bambus
Bambus sengetøj på en seng i brun.

Sådan vasker og vedligeholder du dit bambus sengetøj bedst muligt

Bambus sengetøj skal ikke vaskes ligesom andre materialer som f.eks. bomuld. Det er vigtigt, at du vasker dit bambus sengetøj skånsomt. Det betyder, at du skal vaske sengetøjet ved 30 grader. Selvom sengetøjet “kun” kan tåle at blive vasket ved 30 grader, så lover vi dig, at det nok skal blive rent og du behøver heller ikke at være bekymret for husstøvmider. Som nævnt tidligere så er bambus antibakterielt, hvilket betyder, at bambussen modvirker bakterier. Når du vasker dit bambus sengetøj, så er det vigtigt at du sørger for at vaske det sammen med andre ting. Når bambus bliver vådt, så bliver det rigtig tungt. Hvis bambus sengetøjet ikke bliver vasket sammen med noget, så kan sengetøjet godt få nogle “tæsk” inde i vaskemaskinen, hvis der ikke er noget som kan tage imod det tunge sengetøj. Vi anbefaler, at du vasker dit sengetøj i en vaskepose. Det er generelt en god ide, at vaske sit sengetøj i en vaskepose lige meget hvilket materiale, som sengetøjet er lavet af. Du skal også være opmærksom på, at bambus sengetøjet ikke kan tåle at komme i en tur i tørretumbleren. 

Vi har lavet en guide til hvordan du nemt kan vaske og vedligeholde dit bambus sengetøj. Når du køber bambus sengetøj hos os, så medfølger der også en lille vaskeguide.

Se vores vaskeguide

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af Flemming. Flemming har mere end 30 års erfaring indenfor salg af senge og tilbehør, og ved derfor en masse om det. Det er højt sandsynligt også ham, som du får fat i, hvis du ringer eller skriver en mail til os. Han sidder altid klar til at besvare din spørgsmål bedst muligt.