Test din seng

Sørg for at have den bedste og sundeste liggekomfort

Sørg for at have den bedste og sundeste liggekomfort


Mange køber en seng med en overbevisning om, at den så kan følge dem mange år ud i fremtiden. Og det er til dels også muligt med den rette vedligeholdelse, dog er der en udløbsdato for holdbarheden - og den er der mange, der vælger at ignorere. Det fører til en dårligere liggekomfort og mulighed for forværret fysisk. Men hvornår ved man så, at en seng bør udskiftes?

Test din seng

Har du svært ved at huske, hvornår du købte din seng? Og overvejer du derfor, om det er ved at være på tide at investere i en ny? Så er der en række tests, du kan gøre dig for at klargøre, om din seng har overskredet sin holdbarhed. Du skal derfor gå din seng efter i sømmene. Og finder du ud af, at den trænger til en udskiftning, så finder du et bredt udvalg af gode senge til alle typer hos os. Find det her.

Test 1

Start med at sætte dig hårdt ned i sengen. Du skal ikke blive ved med at gynge op og ned men efter kort tid opleve, at sengen igen er faldet til ro.
Og så skal du lytte efter, for sengen må ikke knage. Den skal være absolut lydløs. Knagen betyder nemlig, at din søvn forstyrres, hver gang du vender dig, og så tyder det også på, at enten fjedre eller stel er slidte og dermed ikke længere tjener deres formål og giver den nødvendige støtte til kroppen.

Test 2

Fjern sengetøj, lagen og topmadras og tag et nærmere kig på sengen. Den må under ingen omstændigheder have en rede-facon på midten. Bliver en seng hængekøje-blød, vil rygsøjlen komme til at ligge uhensigtsmæssigt, og det er usundt for kroppen. Det kan du læse mere om her
Prøv også at mærke på sengen. Fjedrene må ikke føles blødere eller slappere i midten af sengen, da resultatet så vil være det samme som ved rede-faconen. Kan du mærke fjedrene, når du stryger hånden hen over sengen, er det også et tegn på, at polstringen er slidt op og bør udskiftes.

Test 3

Ligger I to i sengen, må I ikke kunne mærke, når den anden vender sig rundt. Det er nemlig med til at forstyrre nattesøvnen. Og så er en tommelfingerregel, at en seng i ¾ størrelse (140 cm) er for lille til to voksne personer. Her er risikoen for, at både kropsvarme og fjedresammenfald bevirker en dårlig søvn væsentlig forhøjet.

Test 4

Selvom du kan huske, hvornår du købte din seng og kan vurdere dig frem til, at det har været inden for de sidste 5-6 år, så er der ingen garanti for, at den stadig skal holde mange år endnu. I Danmark sælges der en lang række senge, hvis holdbarhed udløber allerede efter 2 år. Derfor kan din kvittering måske fortælle dig, om du bør udskifte din seng.

Test 5

Sæt dig ned i din sofa og tæl sammen på, hvor mange penge du har investeret i de møbler, som pryder i din stue. Sæt det samlede beløb i forhold til det beløb, du har brugt i soveværelset og tænk da også på, hvor mange timer i døgnet du tilbringer i hver af de to rum. Er beløbet væsentligt højere i stuen, bør du måske overveje at opkvalificere soveværelset med en ny seng.

Test 6

Vågner du ofte op med smerter og træthed i kroppen, er det et tydeligt tegn på, at sengen ikke er i den forfatning, som du ønsker, og derfor bør du under alle omstændigheder udskifte den. Du skal tænke på, at din seng er den batterioplader, der hver dag skal forberede din krop og give den energi til en ny dag. Derfor bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten af din seng.


Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde en ny seng, der passer til din krop og den måde, du sover på? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.