En kølig hovedpude - ja tak!

Få en mere behagelig nattesøvn

Få en mere behagelig nattesøvn

Mange har problemer med at finde den rigtige hovedpude at sove med. Nogle har behov for at ligge højt, mens andre foretrækker at ligge mere lavt. Og så er der også dem, der synes at have brug for mere støtte om natten, og så må vi ikke glemme dem, der gerne vil have en mere luksuriøs hovedpude eller en stor sengepude. Men hvad så med dem der sveder om natten? Hvad er fordelen ved en kølende hovedpude?

Hovedpuden der køler

Der er rigtig mange, der hver nat forstyrres af sved og varme under deres søvn. Og det er ikke alene ubehageligt at svede og have det varmt, det forværre også nattesøvnen betydeligt. Det skyldes, at der er en forhøjet risiko for at sparke dynen af i søvne, hvorfor man vil opleve en meget afkølende og kold effekt - og det er på ingen måder rart eller sundt.  

Det er derfor vigtigt at forsøge at opretholde en jævn og behagelig temperatur, når man sover.
Vi har et bredt udvalg af kølige hovedpuder. Find det her.

Kølige hovedpuder - Vælg den rette

Der findes et utal af behov – og derfor også et utal af kølige hovedpuder på markedet. Mange danskeres søvn generes hver nat af sved og varme. Netop derfor er der de sidste år poppet en del kolde og kølige hovedpuder op.

Køligt er ikke nødvendigvis koldt

Hovedpuder, der køler og føles kolde, fås i flere forskellige materialer. Nogle hovedpuder er kølige, fordi de hurtigt leder sveden væk. Andre hovedpuder har indlæg af gele, der holder temperaturen nede, når man sover. Og andre igen er udstyret med en membran i betrækket, der føles koldt.

Husk komforten

Kølige hovedpuder kan bestemt lette din søvn. Men udover at puden skal dække dit behov i forhold til temperaturen om natten, skal den også passe til din anatomi. Derfor findes der heldigvis flere anatomiske, kølende og temperaturregulerende hovedpuder på markedet.
Dem har vi et stort udvalg af. Find det her.

Også betrækket har betydning

Ud over at hovedpuden kan have kølende egenskaber, kan du også opnå god effekt ved at benytte sengetøj af bambus, der er et køligere materiale, der hurtigt leder fugt væk fra kroppen.
Vi har et stort udvalg af sengetøj i bambus. Find det her.
Prøv en Breeze sommerhovedpude

Prøv en Breeze sommerhovedpude

Breeze sommerhovedpuden er en vendbar hovedpude, der er kølende på den ene side.

De fleste vil føle det komfortabelt at sove med den kølige side op ad størstedelen af året. Men hvis du indimellem har lyst til en almindelig overflade uden en kølende effekt, kan du let vende hovedpuden. På den måde har du både en almindelig og en kølende følelse i én og samme hovedpude.

Og det er heldigvis let at se, hvilken side der er med det kølende indlæg, og hvilken side der er uden.

Ikke nok med at denne hovedpude er fantastisk, når du har det varmt om natten, så er den også dansk produceret af Ringsted Dun. Det betyder, at de råvarer, der er anvendt til puden, er i en gennemtestet, dansk kvalitet. Med puden får du altså udelukkende Klasse 1 dun, dansk produktion, Nomite mærket vår (husstøvmider kan ikke komme ind i fyldet) samt naturligvis en Oeko-tex mærkning. Det er derfor en kvalitetshovedpude - hele vejen igennem.

Men husk at din hovedpude skal vedligeholdes ligesom alt andet, der bruges dagligt - året rundt.
Det er derfor vigtigt, at du lufter din kølige hovedpude godt - gerne udenfor men aldrig i direkte sollys. Giv gerne din hovedpude en tur i tørretumbleren - uden at vaske den først. På den måde tørrer du dunene nænsomt og vedligeholder puden. Vask ikke din hovedpude unødigt, men hold den luftig og tør. På den måde skåner du din hovedpude bedst. Ryst din hovedpude fra flere sider dagligt, og dæk den ikke til med dynen eller et sengetæppe i dagtimerne.

Alle hovedpuder bør skiftes efter 2-3 år. Men sveder du meget om natten, slider du langt mere på din hovedpude, og derfor bør du skifte den oftere.

Se den kølige hovedpude her.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde en en kølig hovedpude? Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.