Den ergonomiske hovedpude

Ikke alle har behov for ekstra støtte om natten

Ikke alle har behov for ekstra støtte om natten

Mange har problemer med at finde den rigtige hovedpude at sove med. Nogle har behov for at ligge højt, mens andre foretrækker at ligge mere lavt. Og så er der også dem, der synes at have brug for mere støtte om natten til nakken og hovedet. Men hvornår ved man, at det bedste valg vil være en ergonomisk hovedpude? Og hvordan finder man frem til en sådan?

Hvad er en ergonomisk hovedpude?

Ergonomiske hovedpuder, formstøbte hovedpuder, anatomiske hovedpuder, hovedpuder med nakkestøtte - kært barn har mange navne. Fælles for dem alle er dog, at de yder markant bedre støtte til både nakke og hoved.
Vi har et bredt udvalg af ergonomiske hovedpuder. Find det her. Og se også vores udvalg af hovedpuder med nakkestøtte her.

Hovedpuder i alternative materialer

Ofte består anatomiske hovedpuder af andre materialer, end det gør sig gældende med de normale og kendte fjer-og dunpuder. Det skyldes, at det ofte er hensigtsmæssigt, at puden ikke ændrer hverken form eller facon hen over natten.
Ergonomiske hovedpuder fås derfor i fx skum, latex, memoryskum og tykaflastende skum.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle af de ergonomiske hovedpuder ånder meget bedre end andre. Vælg derfor et åndbart materiale, hvis du har en tendens til at svede meget og blive varm om natten.

Hvilken hovedpude skal jeg vælge?

Hvis du er meget ”ømfindig”, når det kommer til både højde og drøjde på din hovedpude, er det yderst vigtigt, at du afprøver puden i butikken, før du køber den. På den måde har du også mulighed for at afprøve alternative puder og få råd og vejledning.
En hovedpude er en reservedel, der skal udfylde afstanden mellem madras og hoved, når du ligger ned. Derfor skal du vælge en højere hovedpude, hvis du sover mest på siden og en lavere, hvis du tilbringer det meste af natten på ryggen.

Skrøner om formstøbte hovedpuder

Der findes en lang række skrøner om hovedpuder.

Én af de mest kendte er den, at anatomiske og ergonomiske hovedpuder som udgangspunkt er ”sunde”. Den påstand er ikke altid lige rigtig. Hvis du ikke har særlige nakkeproblemer, når du sover, kan du sove aldeles udmærket med en hovedpude med en almindelig facon. Hvis du derimod har brug for ekstra støtte til hoved og nakke, kan du med fordel bruge en hovedpude med en anatomisk form.

Hovedpude med facon

Når du ligger på en anatomisk hovedpude, er det vigtigt, at din kind og dit kindben ikke generes af den ”pukkel”, der ofte er på en ergonomisk hovedpude. Derudover skal hovedpuden selvfølgelig være i en højde, der sikrer, at din vinkel mellem hals og krop er ca den samme, som når du står lige ret op og ned.
Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?

Har du brug for mere information og hjælp til at finde en ergonomisk hovedpude, der passer til dig og din krop?  Så besøg os i vores butik i Holstebro og tag en snak med en af vores ekspedienter. Eller orientér dig i vores brede univers af dyner, puder og sengetøj på vores webshop.